Oma kerho tyttö- ja nonbinäärinörteille

Tytöt ja nonbinäärit ovat vähemmistönä tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoissa. Samanlaisia kavereita ei siis välttämättä löydy omasta opiskeluryhmästä. Tämän takia Business Collegeen on perustettu Girls and non-binary club.

Kerho tapaa noin kerran kuussa ja tekee yhdessä kaikkea kivaa, joka porukkaa kiinnostaa. Marraskuun tapaamisessa käytiin 7D-simulaattorissa Triplassa. Kerhossa voi löytää omanlaistaan seuraa. Toiminta on kerholaisten itse suunnittelemaa.

Business College haluaa tieto- ja viestintätekniikan alalle lisää erilaisia ihmisiä. Samalla saataisiin erilaisia sovelluksia ja voitaisiin laajentaa sitä, mihin tekniikkaa voi käyttää. Ehkä samassa yhteydessä voitaisiin saada naispelihahmoille vaatteet päälle ainaisten bikinien sijaan?

Girls and non-binary clubia ohjaavat koodauksen opettaja Laura, peligrafiikan ja pelikehityksen opettaja Carolin, kuraattori Hanna ja ammatillinen ohjaaja Tiina.

Miten Laurasta tuli koodaaja?

Girls and non-binary clubin yksi vetäjistä Laura Järvinen on koulutukseltaan kuvataiteen opettaja, joka ei löytänyt kuvismaikan töitä pääkaupunkiseudulta. Hän ihaili nuorempana Linda Liukasta, joka on kustannusyhtiö Otavan sanojen mukaan ”Suomen tunnetuin koodauslähettiläs”. Liukas aloitti jo 2010 naisille suunnatut koodausviikonloput.

Laura innostui koodauksesta ja oli heti mukana Mimmit koodaa -hankkeen ensimmäisessä launchissa. Hän asettui helposti koodimaailmaan; hän oli ollut koulussa hyvä matematiikassa ja koneella värkkäily oli tullut tutuksi PhoShopia ja InDesignia käyttäessä. Laura pääsi opettamaan Suomen Koodikouluun. – Siellä oli ryhmässä yksi tyttö, jos sitäkään.

Laura osallistui Business Collegen ensimmäiseen Full Stack Web Developer -ohjelmaan. Hän jäi vahvasti koulutuspäällikön mieleen ja on nyt syyskuusta 2021 lähtien opettanut BC:ssä.