Business College Helsinki

Automiehen unelmaduuni – Kajanan on töissä Audi Centerissä

Kajanan Satheeskumar on koko kevään työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa Audi Center Airportissa. Harjoittelupaikka on nuoren miehen pitkäaikaisen unelman täyttymys.

Kajanan on monien muiden miesten tavoin ollut aina kiinnostunut autoista. Jo pienenä häntä kiinnosti myös autosuunnittelu. Ja kun tykkää autoista ja erityisesti Audista, työharjoittelu autokaupassa kiinnosti: – Olen aina halunnut työpaikan, jossa on rauhallista ja jossa saa laittaa hyvät vaatteet päälle. Kun siskolle oltiin katsomassa uutta, pyysin päästä myyntipäällikön puheille.

– Kajananin oman aktiivisuuden ansiosta hän sai harjoittelupaikan. Meillä ei ole aiemmin ollut näin pitkään harjoittelijaa. Olen itse aikoinaan aloittanut autokauppa-alan oman kauppaopistoharjoitteluni kautta. Minulle jäi siitä hyvät kokemukset ja osittain siksi jäin alalle, kertoo myyntipäällikkö Santeri Luotola. Luotola myös muistuttaa, että K-Caara ja tässä tapauksessa Audi Center Airport on osa K-ryhmää, joka on vahvistanut oppilaitosyhteistyötään viime aikoina myös autotoimialalla.

Audi Center Airportin myyntipäällikkö Santeri Luotola (vas.) ja kaksoistutkinto-opiskelija Kajanan Satheeskumar.

Kaitsun vastuulla on esittelyautoista huolehtiminen, myyjien avustaminen, välillä infon tehtävät ja asiakkaiden ohjaus. Aluksi Kajanania ujostutti asiakkaille puhuminen. Mutta työssä on ollut pakko puhua, joten hän on oppinut ja rohkaistunut.

Hyvät ideat käyttöön

Kajananin ideasta on syntynyt luovutettavan auton Powerpoint-esittely. Eräs myyjä ei päässyt luovutustilaisuuteen kertomaan asiakkaalle myymästään autosta, kun se luovutettiin toisella paikkakunnalla asiakkaalle etänä. Asiakas saa jatkossa kevyen Powerpoint-esittelyn ennen kuin tulee noutamaan autoaan. Näin asiakas pääsee hieman tutustumaan uuteen autoonsa jo etukäteen. Tämä esitys tulee auttamaan erityisesti korona-aikana, kun lähikontakti asiakkaan kanssa täytyy pitää minimissä. Kajanan palkittiin esityksen tekemisestä lahjakortilla.

– Kajanan on visuaalisesti todella lahjakas kaveri, Luotola kehaisee.

Kajanan kertoo myös harrastavansa piirtämistä. – Piirsin täällä lähtevän työntekijän kuvan. Siitä tuli paljon kiitosta.

Kajanan Satheeskumar työpöytänsä takana.

Koska harjoittelu on hoidettu hyvin, onni potkaisi myös kesätyöhaussa: – Tänne oli suuri määrä hakijoita ja vain yksi otettiin – ja se olin minä, Kajanan kertoo ylpeänä.

Santeri Luotola kertoo, että Kaitsu on saanut hyvää palautetta työharjoittelustaan. – Hän on tarkka siinä mitä tekee. Hän kuuntelee ja noudattaa ohjeita. Meillä on yksi myyntiavustaja kesällä. Kesätyö on Kajananille myös tietyssä mielessä palkinto hyvin tehdystä harjoittelusta.

Autoalalla yksi tapa erottua on asiakkaasta huolehtiminen. Audi Centerillä seurataan tarkasti asiakastyytyväisyyttä. Aiemmin autoala on ollut stereotyyppisesti ala, jossa asiakasta ei palvella. – Automyynti vaatii pitkäjänteistä ja systemaattista työtapaa. Ratkaisemme asiakkaan ongelmia, ja siksi pitää osata kuunnella tarkasti asiakasta. Hyvällä automyyjällä on hyvät neuvottelutaidot, kyky kysyä oikeanlaisia kysymyksiä. Lisäksi pitää osata päättää kaupat.

Yrittäjyyttä ja hyviä neuvoja

Kajanan tuli Suomeen Sri Lankasta 6,5 vuotta sitten. Koska häntä kiinnosti yrittäjyys, mutta myös jatko-opinnot, peruskoulun jälkeen suuntana oli Business College Helsingin kaksoistutkinto. Yrittäjyydestä Kajanan on saanut esimakua isän siivousyrityksessä sekä serkun yritystoiminnassa: – Kun isä ei osannut kunnolla suomea, auttelin häntä. Serkulla on iso yritys. Hän kehotti mua hankkimaan kunnon koulutuksen ennen yrittäjäksi ryhtymistä, Kajanan kertoo.

Muiden yritystoiminnan näkemisestä on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa. – Pystyn näkemään, mitä tehdään oikein ja mitä väärin.

Kajanan kertoo olevansa hyvä matematiikassa. Siksi hänelle ei olekaan riittänyt peruspakettimme lukioaineissa; hän opiskelee lisäksi pitkää matematiikkaa ja fysiikkaa. Nyt keväällä hän osallistuu osan aineista ylioppilaskirjoituksiin ja syksyllä hoidetaan loput.

Kaksoistutkinto-opintojensa jälkeen Kajanan hakee Haaga-Heliaan finanssialan tradenomiopintoihin. Kesätöiden jälkeen Kajanan aikoo pitää 4 kuukauden kuntoloman ennen armeijan harmaita, jotta siellä sitten jaksaa.

Kajanan on Tamili nuorten järjestön puheenjohtajana. Kajanan haluaa mielellään verkostoitua erilaisten ihmisten kanssa, joten tässä linkki Kajananin LinkedIn-profiiliin.

  Business College Helsinki

  Päätoimittaja - viestinta@bc.fi

  Petri

  Hieno homma, että oma aktiivisuus on antanut sekä yritykselle että oppijalle – selkeä win-win case. Hieno näkemys kaverilla, miten asioihin kannattaa paneutua tulevaisuutta silmällä pitäen.

  Kaverin äiti

  Hienoa Kaitsu! Oma-aloitteisuus ja myös rohkeus paistaa tästä artikkelista. Pääset varmasti pitkälle asenteesi ja ahkeruutesi avulla.