Business College Helsinki

HIFK:n markkinointijohtaja: Kandee hiffaa, opiskelu on kliffaa

Aloitimme Urhea-iltapäivämme ICT Campuksella monikulttuurisen liikunnanohjauksen teemalla yhdessä Sporttia kaikille -koordinaattori Michaela Mouan ja koripallovalmentaja Antti Olkinuoran kanssa. Moua ja Olkinuora pitivät mielenkiintoiset luennot. Urhea-opiskelijoiden kanssa mielenkiintoista multimediaesitystä kuuntelivat myös monikulttuuriset merkonomiopiskelijamme. He ihastelivat esiintyjien tapaa käsitellä monikulttuurista toimintaa liikunnan elementtien ja kehon kielen avulla sekä yrittäjämäisen toimintatavan esilletuontia. Multimediaesityksen myötä opimme myös paljon kansainvälistä suvaitsevaisuutta sekä kulttuurien viestintää ja samalla keskustelimme yhdessä kulttuurisen lukutaidon tuomista kompetenesseistä liikuntavalmennuksen elementein sekä liikunnan ilon kautta. Opiskelijoillemme lanseerattiin monikulttuurisen liikunnanohjauksen modulikoulutuksen ensiaskeleet.

Punaisesta stadilaisseurasta ehti finaalisarjan välissä piipahtamaan Urhea-iltapäiväämme HIFK:n markkinointijohtaja Roland “Rolle” Carlsson. Rolle kuvaili, mistä aineksista on syntynyt IFK–perheen jäsenten yhteisöllisyys: – Olemme ylpeitä siitä mitä teemme, mutta teemme sitä nöyrästi!

Urheilussa, erityisesti urheiluseuran sisällä yhteisöllisyyden perusasiat ovat selvät. Seuroissa ja joukkueissa syntyy me-henkeä!

Yhteisöllisyys on merkittävässä roolissa myös menestyvässä yrityksessä ja bisneskulttuurissa. Tiimipelaaminen on yksi monista taidoista, jonka oppilaitoksemme urhea-opiskelijat ovat oppineet urheilu-uransa aikana huomaamattaan. Urheilijan kaksoisuraa tuemme yrittäjyyden oppimisympäristöillä, edustusjoukkuetoiminnalla sekä valmennus- ja kilpailutoiminnan opinnollistamisella.

Opiskelussa ja urheilussa on tärkeää muistaa nöyryys, ilman nöyryyttä ei pysty oppimaan ja kehittymään. Rolle kannusti opiskelun ja urheilun uran yhdistämistä, joka tänä päivänä on tehty nuorille räätälöinnin kautta mahdolliseksi. Ammattilaisurheilubisnes on myös osa elämysteollisuutta. Urheilulliset taidot ovat olennaisinta, mutta nuoren pyrkiessä huipulle suurta hyötyä on myös bisnestaidoista kuten, verkostoitumisesta ja myyntitaidoista.

Urheilu on nuorille ykkösasia, mutta kokonaiskuva urasta kannattaa pitää mielessä, painotti HIFK:n markkinointijohtaja. Kandee hiffaa, että opiskelu on myös vastapainoa urheilulle ja ei bluffaa, se on kliffaa.

Yleisön läsnäollessa oppilaitoksemme edustuskaukalopallojoukkueemme sai pronssiset mitalit kaulaansa Helsingin mestaruudesta lukion poikien kovatasoisessa sarjassa ja joukkueen kapteeni sai ansiokkaasti komean pokaalin nostettavakseen ilmaan: ”poika tuli kotiin”=”boitsu tuli himaan”.
Kakkukahvien lomassa myös Urhea-opiskelijoiden paikalla olleet valmentajat ja vanhemmat saivat osallistua ohjelmaamme.

HIFK:n markkinointijohtajan Roland Carlssonin kanssa opiskelijamme HIFK:n lahjakkaat B-junioripelaajat Juho Koivusaari (vas.) ja Lauri Kulmala (oik.)

HIFK:n markkinointijohtajan Roland Carlssonin kanssa opiskelijamme HIFK:n lahjakkaat B-junioripelaajat Juho Koivusaari (vas.) ja Lauri Kulmala (oik.)

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi