Business College Helsinki

”Kannattaa hyödyntää loistava tilaisuus”: Business Collegesta suoraan toisen vuoden tradenomiopintoihin

Ammattikorkeakouluun olisi kova halu päästä… Aikuisten päiväkoulutuksessa voit merkonomi- tai datanomiopintojesi kanssa samaan aikaan tehdä Haaga-Helian ns. väyläopintoja eli ammattikorkeakouluopintoja. Hyvä opintomenestys ja suoritetut väyläopinnot voivat johdattaa tiesi suoraan toisen vuoden tradenomiopiskelijaksi.

Jaakko Lahtisella oli suoritettuna muusikon tutkinto ja takana 7 vuotta ammattimuusikkona. Töiden epäsäännöllisyys kävi kuitenkin raskaaksi. Oli aika miettiä uutta alaa. Jaakkoa kiinnosti ohjelmistotuotanto. Tavoitteena oli hankkia vain datanomin koulutus ja suunnata siitä työelämään. Ehkä sitten joskus voisi jatkaa opintoja.

Joselin Mastin tarina on toisenlainen. Joselin haki lukion jälkeen Aalto-yliopiston Kauppakorkeakouluun ja ammattikorkeakouluun. Ne jäivät haaveiksi. Joselin pääsi merkonomiopintoihin:
– Totesin, että voi sitä opiskellakin välivuonna.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Itsenäistä opiskelua

Jaakon suunnitelmat pelkästä työnteosta muuttuivat, kun koululta tuli viestiä väyläopinnoista. Joselinkin sai huomata, että välivuoden opinnoista oli paljon hyötyä. Perustutkinto-opiskelujensa aikana kumpikin teki Haaga-Helian opintoja. Ne läpäistyään he pääsivät suoraan 2. vuoden tradenomiopiskelijoiksi.

– Väyläopinnot vaativat itsenäistä opiskelua. Minusta näytöt (= opintojen ”kokeet”) suosivat sellaisia, jotka ovat olleet työelämässä, Joselin kertoo.

– Datanomien väyläopintojen näytöt olivat sellaisia, että tiedot ja taidot pitäisi olla hallussa jo datanomiopinnoissa, Jaakko puolestaan sanoo.

Joustavat amk-opinnot

Vaikka väyläopinnot tuntuivat Joselinista hieman raskailta, mahtui mukaan helpompiakin hetkiä. Työharjoittelun aikana ei ollut normaalia koulua, joten silloin saattoi keskittyä vapaa-ajalla ammattikorkeakouluopintoihin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Jaakko Lahtinen

Jaakko aloitti Haaga-Heliassa tradenomiopinnot syksyllä 2018 ja Joselin aloitti nyt tammikuussa 2019. Jaakko kiittelee amk-opintoja itselleen sopiviksi ja joustaviksi. Hän voi suorittaa opintoja hyvin etänäkin.

– Ei ammattikorkeakouluopinnot ole järkyttävän vaikeita, muistuttavat lukiotunteja, Joselin summaa ensifiiliksiään.

Selvät sävelet tulevaisuuteen

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat Jaakolla ainakin selvät. Hän aikoo työskennellä IT-ammattilaisena. Nytkin opintojen ohella hän on töissä konsulttina Pulsen Integration Oy:ssä, jossa hän jatkoi vakinaisena työntekijänä datanomiopintoihin kuuluvan harjoittelun jälkeen. Tradenomiopintoihin on tarkoitus kuluttaa vain 1,5 vuotta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Joselin Mast

Joselin näkee itsensä taloushallinnon ammattilaisena, ehkä kirjanpitäjänä. Tai vaikka kauppatieteiden maisterina. Tradenomiopintojen jälkeen hänen tavoitteensa on hakea Kauppakorkeaan. Mahdollisuudet sinne ovat paremmat kuin lukion jälkeen.

Joselin ja Jaakko suosittelevat väyläopintoja vahvasti:

– Kannattaa hyödyntää loistava tilaisuus. Kun on ahkera, opinnoista selviää varmasti.

Huom! Datanomiopinnoista voi hakeutua väyläopintojen kautta myös Metropolian ICT-insinööriopintoihin.

  Business College Helsinki

  Päätoimittaja - viestinta@bc.fi

  Rasool

  miten voin osallistua

  Business College Helsinki

  Kysy lisätietoja koulutuksesi koulutuspäälliköltä: merkonomikoulutus Annamari Tiitola, datanomikoulutus Miikka Merikanto.