Business College Helsinki

Kiireinen opiskeluvuosi – projekteja ja Lapin taikaa

ks. Jaakon edellinen kirjoitus: Business Class on enemmän työpaikka kuin koulu

Jaakko Kujala on toisen vuoden merkonomiopiskelija.

Suomi täytti 100 vuotta. Tuona komeana juhlavuotena tapahtui paljon hienoja asioita ja suuria elämänmuutoksia. Sain kokea monenlaista niin Suomessa kuin ulkomailla. Keväällä 2017 vierailimme koulustamme opiskelijaryhmän kanssa Euroopan unionissa. Pääsimme tutustumaan päätöksentekoon ja saimme tavata useiden eri maiden opiskelijoita. Strasbourgista kotiuduttani minulla oli yksi lepopäivä, jonka jälkeen alkoi taitoluistelun MM-kisat Helsingissä. Tehtäviini MM-kisoissa kuului kisoihin osallistuvia vieraiden vastaanotto lentokentällä. Vastaanotettavia oli kilpailijat, tuomarit, valmentajat, tukijoukot ja kunniavieraat. Reilun viikon kestävä tapahtuma stressasi. Kuinka otan herroja ja rouvia vastaan huonolla englannin kielen taidolla? Kavereiden ja valmentajien rohkaisuilla siitäkin selvittiin.

Seuraava syksy alkoi ripeästi ja edessä oli paljon tehtävää koulun puolesta. Tulossa oli kaksi suurta rutistusta, Eurobasket2017 ja Business Gateway -tapahtuma. Koripallon EM-kisoissa tehtävänämme oli fanituotteiden myynti, joka oli sinänsä tuttua puuhaa; piti kuunnella asiakkaiden toiveita, ehdottaa ja klousata kauppa.

Nordic Business Forumin ohessa järjestettävään Business Gateway -tapahtumaan minua pyydettiin projektipäälliköksi. Se pesti oli työläs, mutta opettavainen. Siinä roolissa pääsin käyttämään toden teolla omia taitojani tapahtuman järjestämisessä. Tärkeimpiä tehtäviä oli hankkia puhujia, esiintyjiä ja lukuisia sponsoreita. Päivät täyttyivät suunnittelupalavereista, sponsoripuheluista, tilojen suunnittelusta ja ohjelman laatimisesta.

Nopealla aikataululla kaksipäiväinen tapahtuma oli erittäin onnistunut. Itselleni oli suuri elämys päästä pitkästä aikaa järjestämään yhteistyökumppaneiden kanssa jotain merkittävää. Sain toimia järjestäjäorganisaation keulakuvana ja tunnustella taitojani toisten sparraamiseen ja johtamiseen.

Ikuisesti ei voi jaksaa…

Kiireinen ja työntäyteinen syksy koulun ja yksityiselämän puolella vei voimia. Sekin päivä koitti, etten päässyt sängystä ylös ja syöminen tuntui suurelta saavutukselta. Siinä oppi tuntemaan rajansa. Fyysisen sekä psyykkisen.

”Nyt on lähdettävä johonkin”

Syksyllä tuli tarve lähteä Helsingistä ja vaihtaa maisemaa. Samaan aikaan Ylläkselle Jounin Kaupalle Äkäslompoloon haettiin sesongiksi työtekijöitä. Päätin hakea. Sain haastattelukutsun ja varasin lennot seuraavalle viikolle johonkin, missä en ollut ikinä käynyt. Haastattelureissu itsessään oli elämys.

Täällä nyt asuttuani muutaman kuukauden olen kerennyt miettiä, kuinka hyvän pohjan 100 vuotta täyttänyt Suomi tarjoaa. Itse olen saanut nauttia niitä antimia täysin rinnoin. Olen saanut opiskella koulussa, jossa motivaatio ei ole kertaakaan laskenut nollaan ja meidän opiskelijoiden todelliset tarpeet huomioidaan. Opiskelu on ollut joustavaa ja sen periaatteen ansiosta Lappiin muuttoni onnistuikin. Useat kaverit ovat kysyneet, että miten opiskelujeni käy, kun lähdin Lappiin. On ollut ilo kertoa, että Suomen Liikemiesten Kauppaopisto mahdollistaa tällaiset järjestelyt. Siellä todella otetaan opiskelijoiden tarpeet huomioon.

Snapchat: @jaskakujala
Instagram: @jakekuja

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi