Business College Helsinki

Koulutuksen monipuolisuus yllätti Suvi Kankaan

Tutustu Cloud Service Specialist -koulutukseen

Suvi Kangas opiskelee Business Collegen Service Desk -koulutuksessa. Koulutus on suunnattu aikuisille, jotka haluavat työskennellä IT-alan asiantuntijoina. Koulutuksessa erikoistutaan teknisten IT-palveluiden tuottamiseen. Suvin opinnot ovat edenneet jo siihen vaiheeseen, että jäljellä on enää neljän kuukauden työharjoittelu.

Aiemmalta ammatiltaan Suvi on suuhygienisti. Työtaustaa löytyy myös kaupan alalta sekä hotelli- ja ravintola-alalta. – Jo suuhygienistiopintoihin hakiessani mietin, että tietokoneala kiinnostaisi.  

Suvi ei ehtinyt työskennellä kuin vajaan vuoden hampaiden parissa, kun hän haki Business Collegeen. – Iso syy hakemiseen oli, että etätyömahdollisuus on olemassa alalla usein.  Omaa osaamistaan on myös mahdollista kehittää koko ajan, kun alakin kehittyy, Suvi sanoo.

Vanhaa ja uutta

Koska Suvilla oli hieman itse hankittua aiempaa osaamista koodaamisesta, hän haki Business Collegeen sekä koodaajakoulutukseen että Service Desk Specialist -koulutukseen. Hän tuli hyväksytyksi jälkimmäiseen. – Koulutuksen monipuolisuus yllätti. Luulin, että koulutus keskittyy suurimmaksi osaksi vain Service Desk puoleen, mutta sen lisäksi perehdymme mm. kyberturvallisuuteen ja pilvipalveluihin.

Suvin työharjoittelu CGI:llä tulee olemaan pilvipalveluissa. – Siinä tulee olemaan myös ilmeisesti kyberturvallisuusalaa. Toivon, että työharjoittelu poikisi myös tulevan työpaikan, Suvi sanoo. Hän pohtii myös, voisiko tulevaisuudessa yhdistää aiemman kokemuksensa terveydenhuoltoalalta sekä uudet it-alan taidot.

Apua opiskelukavereilta

Koronan takia koulutus on ollut 95 %:sti etänä. Se on sopinut Suville. – Koulutus on joustavaa ja asioita opitaan nopeasti.

Etäopiskeluista huolimatta ryhmähenki on syntynyt ja opiskelijat ovat tutustuneet toisiinsa. Suvi kertoo, että hän on tutustunut enemmän sellaisiin ihmisiin, joihin ei livenä ehkä tutustuisi.

Vaikka koulutuksen nopeus on hyvä asia, vauhtia on Suvin mielestä ollut välillä liikaakin. Apua on saanut silloin osaavilta opiskelukavereilta, joille asiat ovat olleet ennestään tuttuja. Vaikka oltiin etäopiskelussa, koululla järjestettiin myös lähipäiviä, jolloin opettaja auttoi pienryhmiä. – Jokin ennakko-opiskelumateriaali ennen koulutusta olisi voinut auttaa, jolloin opiskelijoiden väliset tasoerot olisi voinut kaventaa, Suvi pohtii.

Suvi suosittelee koulutusta itsensä kaltaisille alanvaihtajille: – Tämä on nopea koulutus, jonka päätteeksi on pitkä työharjoittelu. Siitä voi saada hyvän työkokemuksen ja vaikka työllistyä harjoittelupaikkaan.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi