Business College Helsinki

Merkonomi Samuli Pesonen Idolsissa – En jaksaisi lahota jossain toimistossa

Vuoden 2017 Idolsin livelähetykset alkoivat 10.11.2017. Mukana oli myös Samuli Pesonen, joka on valmistunut merkonomiksi Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta. Samuli valmistui ylioppilaspohjaisesta koulutuksesta lokakuussa 2016.

Samuli Pesonen pääsi tänä vuonna Idolsin semifinaaliin.

Samuli, 23, muutti Kemistä Helsinkiin juuri ennen merkonomiopintojen alkua. Hän koki, että isompi kaupunki olisi enemmän häntä varten ja tänne muuttaminen edistäisi musiikkiuraa. Merkonomiopinnot olivat Pop & Jazz Konservatorion jälkeen toinen opiskeluvaihtoehto: – Olin ollut 14-vuotiaasta asti kaupassa töissä. Se ala oli mulle luontainen vaihtoehto, Samuli kertoo.

Merkonomiopintojen jälkeen Samuli on työskennellyt Myyrmäen Citymarketissa, jossa hän oli työssäoppimassa jo opintojen aikana. – En tykkäisi lahota jossain toimistossa, vaan haluan nähdä konkreettisesti työni tulokset, Samuli kuvaa työn hyviä puolia.

Taitojen hiontaa studiolla

Samuli oli mukana Idolsissa nyt kolmatta kertaa. Aiemmin hän oli mukana vuosi 2011 ja 2013. Silloin hän tippui joukosta ennen livelähetyksiä. Kovin vahvaa musiikkitaustaa miehellä ei ennen Idolsia ole. – Soitin ala-asteikäisenä pianoa. Ekan Idols-kilpailuni jälkeen minut kutsuttiin Kemissä laulutunneille.

Unelma musiikkiurasta on kuitenkin elänyt jo pitkään – Jo pikkupoikana haaveilin laulajan urasta, mutta vasta 16-vuotiaana uskalsin sanoa sen ääneen.

Toisin kuin monet muut Idolsiin osallistujat, Samulilla ei ole juurikaan esiintymiskokemusta. Hän on sen sijaan viettänyt mahdollisimman paljon aikaa studiolla. Siellä hän on tottunut kuuntelemaan paljon omaa ääntään ja sen ansiosta hänen laulutekniikkansa on kehittynyt.

Vaikka Samuli nyt osallistuukin laulukilpailuun, hänellä on viharakkaussuhde esiintymiseen. Hän on pikkuhiljaa alkanut nauttia esiintymisestä. – Pieni jännitys on vain hyvästä.

Idolsissa laulajien apuna ovat musiikkikoordinaattori ja koreografi. Tuomareista Antti Tuisku kyselee kilpailijoiden fiiliksiä ja tsemppaa. Samulista on ollut mielenkiintoista nähdä, miten Idolsin kaltaista isoa tv-produktiota tehdään.

Biisien lyriikat tärkeitä

Omia biisejä miehellä ei vielä ole: – En näe itseäni säveltämässä, mutta laulujen kirjoittaminen kiinnostaa. Olen alkanut löytää suomen kielen laulukielenä. Laulamissani biiseissä on muutenkin erityisen tärkeää, että löydän itseni biiseistä.

Idolsissa kilpailijoiden esittämistä biiseistä tehdään omat versiot heille. Siitä Samuli on tykännyt. Omalla urallaan hän haluaa tehdä freshiä musiikkia. Konemusiikki on erityisesti miehelle mieleistä.

Markkinoinnin opinnoista hyötyä

Samuli kiittelee merkonomiopinnoista olleen apua musiikkiuran luomisessa. – Musiikkiuralla teen tuotetta itsestäni, joten markkinoinnin opinnoista on ollut hyötyä.

Opiskeluajoistaan hän muistelee lämmöllä opoa Sari Tuovilaa ja ryhmänohjaajaa Jukka-Matti Mäkistä. Heidän kannustamisensa ja positiivinen asenteensa auttoivat opintojen loppuun saattamisessa.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi