Kirsi Suni

”Olen pitkän aikaa haaveillut yrittäjyydestä ja nyt se vihdoin toteutuu”

Lauantaina 5.9.2020 vietetään Yrittäjän päivää. Business College Helsingille yrittäjyys on tärkeää. Kannustamme ja ohjaamme yrittäjyyteen. BC:n on pitkät perinteet NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman toteuttamisessa. Viime lukuvuosi oli taukoa ohjelmasta, mutta jälleen tänä syksynä se käynnistyi. Ohjelmassa opiskelijat perustavat lukuvuodeksi oikean yrityksen. Hyvin toimiva yritys voi jatkaa lukuvuoden jälkeenkin.

Yrittäjän päivän kunniaksi haluamme tuoda esiin erään aloittelevan yrittäjän tarinan.

Jani Riikonen on yksi NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuvista opiskelijoista. Janilla on menossa nyt kolmas vuosi kaksoistutkinnossa. ”Mua on jo yläasteen alusta lähtien kiinnostanut yrittäjyys ja olen pyöritellyt eri ideoita.”

Jani on perustanut Lahjatavarakaupan. Hän tulee myymään verkkokauppansa kautta erilaisia kustomoitavia tuotteita, alkuvaiheessa lompakoita. Janin kaupassa asiakas saa lompakkoon haluamansa tekstin. Myöhemmin kaupasta voi tilata esim. leikkuulautoja samalla idealla. Tekstien lisäksi asiakas voi tulevaisuudessa tilata tuotteisiin myös esim. logoja. Janin Lahjatavarakaupan etuna on, että asiakas voi tilata vaikka vain yhden kappaleen.

Tuotteiden lisäksi tietoa

Kaiverruslaite on jo postissa matkalla Janille. Lompakkomallit ovat vielä mietinnässä; tavoitteena on tilata kiinalaiselta tehtaalta erilaisia lompakoita, ei kuitenkaan liikaa vaihtoehtoja. Kaupan voisi aloittaa kahdella miesten ja kahdella naisten lompakolla sekä vaikkapa yhdellä korttilompakolla.

Jani haluaa tarjota asiakkaalle myös muutakin kuin vain ostettavia tuotteita. – Tulen julkaisemaan sivustollani lahjavinkkejä ja tietoa lahjatrendeistä myös yleisesti. Tavoitteenani on auttaa asiakasta lahjapulmissa.

Asiakkaan lisäksi hän haluaa ajatella myös ympäristöä: – Haluan, että tuotteeni pakataan ekologisesti eikä jätettä synny.

Toiset opiskelijat apuna

Lahjatavarakaupan nettisivuston rakentamisessa menee vielä hetki. Sivustoa on tekemässä BC:n omat tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat, jotka Jania auttamalla saavat suoritettua omia opintojaan. On ollut oma haasteensa löytää sivustolle oikeanlainen suunnittelutyökalu, jolla asiakas suunnitella, mitä tekstiä tilaamaansa tuotteeseen haluaa.

Saadakseen asiakkaita verkkokauppaansa Jani aikoo käyttää apua maksettua Facebook-mainontaa. Lisäksi mielenkiintoinen artikkelisisältö tulee tuomaa liikennettä sivustolle.

Mikä sitten on parasta yrittäjyydessä? – Parasta on, että tästä on pitkään haaveillut ja tätä on suunnitellut, niin nyt se yritys vihdoin edistyy”.

    Kirsi Suni

    - kirsi.suni@bc.fi

    Kommentoi