Marja Wallinmaa

Oma osaaminen esiin koulutuksen avulla

Lue lisää liiketoiminnan erikoisammattitutkinnosta

Helsinkiläisellä Mari Kyyrällä oli takanaan yli 20 vuoden ura taloushallinnon tehtävistä, kun ajatus oman ammattitaidon päivittämisestä ja taloushallinnon tietojen ajantasaistamisesta alkoi voimistua. Mari oli valmistunut tradenomiksi 1990-luvun loppupuolella ja vaikka hän oli työn ohessa osallistunut moniin erilaisiin alan ajankohtaiskoulutuksiin, oli hänellä tarve selkeästi syvemmälle koulutukselle. Itselle sopivaksi koulutukseksi Marille valikoitui liiketoiminnan erikoisammattitutkinto (taloushallinnon osaamisala). -Työskentelin Näkövammaisten liitossa ja sain sovittua, että suoritan tutkinnon oppisopimuskoulutuksena. Lähdin hakemaan koulutuksesta myös ‘potkua’ taloushallinnon kehittämiseen työpaikallani, Mari kertoo.

Lähipäivät siirtyivät verkkoon

Koulutustarpeensa tiedostamisen jälkeen Mari etsi netistä aktiivisesti tietoa taloushallintoalan koulutusvaihtoehdoista. Erityisammattitutkinnon sisältö vaikutti vastaavan omia toiveita. Business Collegen järjestämän koulutuksen aloitusajankohta sopi hyvin omaan aikatauluun, samoin oppilaitoksen sijainti Pasilassa monipuolisten liikenneyhteyksien varrella miellytti.

Koulutus Business Collegessa ehti käynnistyä lähiopetuspäivillä ennen kuin koronapandemia tuli ja vaikutti myös Marin opintoihin. -Korona kieltämättä hieman sekoitti tilannetta. Lähipäivät vaihtuivat etäopetukseen ja se oli monille uusi tapa opiskella. Silloin ei vielä oikein osattu olla aktiivisia netin välityksellä. Nyt vuoden kokemuksen jälkeen tilanne on varmasti toinen. Olin myös odottanut sitä, että pääsisin vaihtamaan kokemuksia muiden opiskelijoiden kanssa lähipäivien aikana. Olen kuitenkin erittäin iloinen, että koulutus pystyttiin näissä poikkeusoloissa järjestämään ja että sain vietyä opintoni loppuun suunnitellusti, Mari muistelee.

Mari Kyyrälla on nyt tuore taloushallinnon tutkinto.

Odotukset toteutuivat

Mari odotti omien taloushallintoon liittyvien tietojen päivittämisen lisäksi koulutukselta sitä, että hän saisi lisää ammatillista varmuutta. Tämän hän kokee myös toteutuneen: -Koulutus toimi itselleni ikään kuin herättelijänä siihen, että minulla on kyllä alan osaamista. Näitä tietoja ja taitoja minun kannattaa aktiivisesti myös käyttää.

Mari kokee tärkeäksi lisäksi sen, että hänen opinnoistaan oli hyötyä myös työnantajalle. -Suunnittelimme tehtäviäni ja opintoja yhdessä esimieheni kanssa sillä ajatuksella, että niistä on molemminpuolista hyötyä. Tehtävät olivat antoisia, koska sain samalla edistettyä omaa ammattitaitoani ja tuotettua lisäarvoa työnantajalleni.

Mari sai liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon valmiiksi alkuvuodesta 2021. Sen jälkeen hän on myös vaihtanut työnantajaa ja työskentelee nykyään Opintokeskus Siviksessä talouskoordinaattorina. Hänellä on selkeä näkemys siihen kenelle suosittelisi kyseistä koulutusta: -Yleisesti ottaen suosittelen koulutusta tietysti kaikille taloushallintotehtävissä työskenteleville. Erityisen lämpimästi suosittelen kuitenkin sellaisille henkilöille, joilla on aiemmasta alan tutkinnon suorittamisesta kulunut jo useampi vuosi ja jotka haluavat ajantasaistaa oman osaamisensa.

    Marja Wallinmaa

    - marja.wallinmaa@bc.fi