Marja Wallinmaa

Opinnoista työkaluja esimiestyöhön

Lue lisää lähiesimiestyön ammattitutkinnosta

Espoolainen Jori Lukkari sai valmiiksi lähiesimiestyön ammattitutkinnon Business College Helsingissä marraskuussa 2020. Jori työskentelee Fredman Professional Kitchen Oy:ssä operatiivisena johtajana. Fredman on suomalainen perheyritys, joka tavoittelee täydellistä keittiötä, jossa yhdistyvät vastuulliset sekä turvalliset ruokateknologian tuotteet ja palvelut.

Jorilla on Fredman-uraa takanaan jo kymmenen vuotta: ennen nykyistä tehtävää Jori toimi yhtiössä myyntiedustajana, aluepäällikkönä, asiakaspäällikkönä sekä asiakkuusjohtajana. Aloittaessaan operatiivisena johtajana Jorista tuli myös esimies ensimmäistä kertaa. Tässä vaiheessa mukaan kuvioon tulivat myös ajatukset esimieskoulutuksesta. – Otin yhteyttä Business Collegen koulutusasiantuntija Ira Karlströmiin ensimmäisen kerran syksyllä 2019 ja kerroin tavoitteeni opintojen suhteen. Oli ilo kuulla, että lähiesimiestyön ammattitutkinto tukisi täysin niitä, Jori kertoo

Tutkintoa varten tuotettu ja hankittu materiaali kovassa käytössä

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon valmiiksi saaminen ei Jorin kohdalla todellakaan tarkoittanut hyvästejä opiskelun aikana saadulle ja tuotetulle materiaalille: – Olen hyödyntänyt näyttösuunnitelmaani ja muita tekemiäni dokumentteja kuin myös koulutuksesta ja opiskelukavereilta saatuja ideoita täysin yrityksemme strategian tavoitteiden tukemiseen. Käytännössä kaikki aineistot mitä tein tutkinnon aikana toimivat minulla arjen työkaluina.

Jori vastaa Fredman Professional Kitchenin myynnistä ja myynnin palveluista sekä toimii esimiehenä viidelle henkilölle. Yksi palkitsevimmista asioista tutkinnon suorittamiseen liittyy juuri opintojen ja käytännön yhdistämiseen: – Ehkä hienoin tunne on ollut se, että koulutuksessa tehdyt tehtävät toimivat minulle myös johtamisen työkaluna, koska jouduin pohtimaan asioita hyvin perusteellisesti. Pystyin kirjoittamaan omat unelmani, ajatukset ja tavoitteet tehtäviin ja sitä kautta saan vietyä ne myös käytäntöön.

Vertaisoppimisesta hyviä kokemuksia

Energinen Jori on innokas tiedon etsijä. Tiedon etsimisen ja omaksumisen lisäksi Jori koki oppivansa paljon myös opiskelukavereiltaan koulutuksen aikana: – Luonnollisesti kaikki koulukaverit antoivat arvokkaita näkökulmia siihen, minkälaista on olla esimies – kuin myös siihen mitä mahdollisuuksia ja haasteita se tuo tullessaan. Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että sain koulutuksesta hyvät perustiedot esimiestyöhön.

    Marja Wallinmaa

    - marja.wallinmaa@bc.fi