Business College Helsinki

Opiskelijavaihdossa Saksan Kasselissa 5.-10.3.

Viisi opiskelijaamme Thomas Neocleus, Willy Lindfors, Andrei Lemberg, Leon Miller ja Susanna Koljonen sekä lehtori Teemu Vesalainen vierailivat 5.-10.3.2017 Saksan Kasselissa. Matka oli osa tandem-projektia.

”Parasta oli perhemajoitus, koska siinä näki miten ihmiset asuu Saksassa.”

”Se, että asuimme isäntäperheessä, oli paljon parempi kuin, että olisimme majoittuneet hotellissa, paljon autenttisempi kokemus”

”Tykkäsin käydä yliopistolla Göttingenissä, olen siinä iässä, että kävi mielessä, että voisiko tänne tulla opiskelijavaihtoon … ”

”Parasta oli yhdessäolo” – Andrei Lemberg

Jokaisella opiskelijalla oli isäntäparina saksalainen opiskelija, jonka perheen luona opiskelijat majoittuivat.

Maanantaina koulussa oppitunneilla ja tanssimassa

Tanssimassa

 

Viikon aikana opiskelijat tutustuivat saksalaiseen koulunkäyntiin Friedrich-List-Schulessa, jossa he osallistuivat oppitunneille.
– Opetus oli perinteistä, opettaja kirjoitti taululle, totesi Susanna.

Päivän päätteeksi osallistuttiin tanssitunnille, jossa tanssittiin cha cha chata ja diskofoxia.
– Tanssiminen oli ihan jees, aika vaikeata vaan, totesi Willy.  – Outoa, mutta hauskaa, sanoi Andrei.

 

Työssäoppimassa

Viikon aikana käytiin tutustumassa saksalaiseen työelämään isäntien mukana, heidän työssäoppimispaikoissaan, jotka sijaitsivat Velmarin ja Ahnatalin kuntien hallinnossa, Regierungspräsidium Kasselissa ja Landeskreis Kassel Kasselissa. (Klikkaa kuvia isommiksi)

Göttingen

Göttingen

– Parasta oli tutustuminen Göttingenin yliopistoon ja kaupunkiin, se tuntui mukavalta paikalta, Thomas sanoi.

Tiistaina porukka Göttingenin yliopistossa, jossa oli tutustumispäivät. Eri tiedekunnat esittäytyivät ja tutustumisluennoille sai ilmoittautua. Tutustuttiin myös Göttingenin keskustaan. -Göttingen oli kiinnostava kaupunki, Andrei totesi.

Wilhelmshöhen linna

Vaeltamassa

Torstai oli vaelluspäivä. Ryhmä kävi Herkules-kukkulan ympäristössä metsässä, Löwenburg-linnassa sekä Wilhelmshöhen linnassa, jossa tutustuttiin mm.  koulun oppaan johdolla Rubensin maalauksiin.

Illalla kävimme keilaamassa.

Volkswagenin tehtailla

Perjantaina tutustuttiin Volkswagenin tehtaisiin. Tehdas on Volkswagen suurin vaihdelaatikoiden valmistaja. Tehdashallissa  käytiin tutustumassa tehtaan omaan oppisopimuskouluun ja vaihdelaatikoiden valmistusprosessiin.

Volkswagenin tehdas

Saksalaiset opiskelijat vierailevat toukokuun toisella viikolla Suomessa samojen parien luona tutustumassa kouluumme, suomalaiseen kulttuuriin ja nähtävyyksiin.

Teemu Vesalainen

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi