Janika Hallikainen

Opiskeluinto voi viedä elokuviin

Business College Helsingin käytävillä on voinut jo viime syksystä asti huomata viininpunaisissa huppareissa kulkevia College Coacheja. Heidän tehtävänään on tutustua oppilaisiin ja toimia luotettavana aikuisena nuorille.

Tänä vuonna College Coachit ovat ehdottaneet kuukausittain opiskelijoita ”Student of the month” -palkinnon saajiksi. College Coachina toiminut Kari oli saanut idean, että opiskelijoita olisi kiva palkita hyvästä käytöksestä ja positiivisesta asenteesta leffalipuilla. Hän ehdottaa opiskelijoita palkinnon saajiksi tietyin perustein. – Positiivisuus on ehkä se tärkein asia, hän tarkentaa.

Palkinnon myöntää koulutusjohtaja

Maaliskuussa koulutusjohtaja Antti Sirainen myönsi leffaliput kahdelle opiskelijalle, Feridelle ja Joonalle. College Coachit olivat kiinnittäneet huomiota molempien erinomaiseen käytökseen niin koulun käytävillä kuin myös ruokalassa.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Feriden vahvuuksiksi College Coachit mainitsivat positiivisen asenteen sekä sosiaaliset taidot. Feride itse kertookin, että muiden kanssa yhdessä tekeminen on parasta opiskelussa. Haluun lähteä opiskelemaan merkonomiksi vaikutti perheen yrittäjätausta.

– Se tuntui jotenkin luonnolliselta vaihtoehdolta, hän lisää. Feride kertoo olevansa erityisen iloinen siitä, että opinnoissa on mahdollisuus edetä omaan tahtiin.

Urheilullisuus ja opiskeluinto mainittiin puolestaan Joonan vahvuuksiksi. Joona kertoo, kuinka meininki heidän luokallaan on tosi hyvä.

– Ketään ei kiusata ja kaikki tulevat hyvin toimeen, hän täydentää.

Merkonomiopinnot ovat vaikuttaneet hänen mielestään juuri sopivilta. Opiskeleminen merkonomilinjalla ei ole liian helppoa, mutta ei myöskään vaikeaa. Unelmien työksi hän mainitsee paikan, jossa olisi hyvät työajat ja työkaverit.

College Coachit keskusteluseurana

College Coach Kari kertoo, että ikäerosta huolimatta small talk –tyyppistä keskustelua syntyy opiskelijoiden kanssa melko helposti. Opiskelijat tulevat usein juttelemaan ja kyselemään kysymyksiä. Keskustelut tekevät Karin mielestä College Coachin työstä palkitsevan.

– Lähinnä he ovat kyselleet, että miten minulla menee, hän kertoo. Myös hyvänpäivän toivotuksia kuuluu opiskelijoiden suunnalta useasti.

Kari ja muut College Coachit ovat aina valmiita keskustelemaan ja viettämään aikaa opiskelijoiden kanssa. Jos siis kaipaat keskusteluseuraa tai pelikaveria, heihin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse (college.coach@bc.fi) tai puhelimitse 044 546 0781.

    Janika Hallikainen

    - janika.hallikainen@bc.fi

    Kommentoi