Business College Helsinki

PopUpCollege avautui – ”Opin täällä yrittäjyyttä”

PopUpCollegen julkisivu

Keskellä Kampin kauppakeskusta opiskellaan ahkerasti seuraavat kaksi kuukautta – mutta ei perinteisellä tavalla. PopUpCollege –pilotti on Suomen Liikemiesten Kauppaopiston, Stadin ammattiopiston ja Tiimiakatemia Globalin yhteinen uusi ammatillisen koulutuksen innovaatio. Meidän oppilaitoksemme ja Stadin ammattiopiston oppimisympäristö siirrettiin koulun seinien ulkopuolelle. PopUpCollege piti avajaiset avointen ovien merkeissä tiistaina 12.4.2016

PopUpCollegessa on mukana on noin 40 opiskelijaa ja neljä opettajaa. Meidän oppilaitoksestamme PopUpCollegen valmentajina toimivat Pirkko Peiponen ja Helena Pesonen. Stadin ammattiopistosta valmentajina toimivat Jaana-Liisa Myllylä ja Ismo Korhonen. Opiskelijoita on graafisen suunnittelun, liiketalouden, verhoilu- ja sisustus-, matkailu-, modistin, painoviestintätekniikan, leipuri-kondiittorin sekä hotelli-, ravintola- ja catering-aloilta.

Intoa ja osaamista

Eri osaamisalojen opiskelijat työskentelevät monialaisissa tiimeissä. He tuottavat palveluita kauppakeskuksen asiakkaille ja yrityksille. Opiskelijoilla on mahdollisuus tienata paitsi osaamispisteitä myös ihan oikeaa rahaa. Avajaisissa oli innostunut ilmapiiri, koko PopUpCollegen tila suorastaa säteili hyvää fiilistä.

ervin softic

Ervin Softic

– Olen saanut tästä intoa merkonomiopintoihin. Olemme keskustelleet jo yhteistyöstä esim. Kampin Ben&Jerry’s kioskin kanssa sekä Johto-kahvilan kanssa, toisen tiimin vetäjä, merkonomiopiskelija Ervin Softic kertoo. – Aitojen projektien tekeminen on todella kivaa. Olemme luoneet PopUpCollegelle jo omat sosiaalisen median kanavat, Ervin jatkaa.

– Minusta on mahtavaa päästä harjoittamaan johtajuutta ja yrittäjyyttä, toinen tiimivetäjä leipuri-kondiittoriopiskelija Julia Diakova kertoo.

Julia Diakova

Julia Diakova

Julia kiittelee monialaisia tiimejä: – Olen tehnyt hyvin nuoresta saakka töitä. Täällä opin, ettei kaikkea tarvitse tehdä itse. Vihdoin olen tavannut ihmisiä, joilla on samanlainen ajatusmaailma kuin itsellä, paljon mielikuvitusta.

Julia on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa avajaisia. Vappunakin Julian tiimi olisi halunnut järjestää tapahtuman, mutta valitettavasti Kampin kauppakeskus on silloin kiinni. Katse on myös tulevassa ravintolapäivässä: – Tuomme silloin värillisiä bageleita myyntiin. Nuoret tuovat uusia ideoita Suomeen, Julia kertoo.

PopUpCollegen nuoret ovat myös tyytyväisiä saatuihin yhteistyökumppaneihin valokuvausliike Rajala Pro Shopiin ja Plantageniin.

Ei valmiita kysymyksiäkään

Tiimiakatemia Globalin Senior Team Coach Maria Käkelä on tullut Pirkanmaalta pääkaupunkiin valmentamaan valmentajia. – PopUpCollegessa valta oppimisesta on opiskelijoilla. Heille ei tehdä valmiita kysymyksiä, jotta ei viedä oppimisen iloa. Vie kuitenkin aikansa oppia pois siitä, että opettaja antaa tehtävät ja opiskelija vastaukset, Käkelä muistuttaa.

Maria Käkelä kiittelee oppilaitoksemme ja Stadin ammattiopiston ennakkoluulottomia johtajia, rehtori Leena Mäkelää Stadin ammattiopistosta ja opetustoimen päällikkö Paula Hyytiäistä omasta oppilaitoksestamme, jotka antoivat hyväksynnälle PopUpCollegelle.

Käkelä kiittää Kampin kauppakeskusta yhteistyöstä. Kauppakeskus tarjoaa liiketilan maksutta PopUpin käyttöön. Kamppi on ottanut nuoret voimavaraksi.

Kaksi kuukautta PopUpCollegea on melko lyhyt aika, mutta riittävä monien projektien toteuttamiseen. Innostusta riittäisi pidempään.

– Haluaisin jatkaa tämänlaista opiskelua myös myöhemmin merkomiopintoni loppuun, Ervin sanoo.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi