Marja Wallinmaa

Restonomi innostui taloushallinnosta

Pari vuotta ParkMan Oy:ssä Assistant Controllerina työskennellyt Sara Kuningas halusi täydentää restonomin tutkintoaan taloushallinnon koulutuksella. Saran vastuualueeseen kuuluu mm. juoksevien asioiden hoitaminen sekä kirjanpito- ja palkanlaskentamateriaalien valmistelu. Yrityksessä on pieni talousosasto, joten kirjanpito ja palkanlaskenta ovat ulkoistettu.

Sara Kuningas

Matkailusta numeroiden maailmaan

Saran polku taloushallinnon maailmaan ei ollut aivan suoraviivainen: – Työskentelin Autoliitossa matkailuun liittyvässä tehtävässä ja opiskelin töiden ohessa Haaga-Heliassa matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelmassa restonomiksi. Siirryin Autoliitossa myöhemmin taloushallinnon puolelle ja kiinnostuin taloushallinnosta alana. Melko nopeasti ymmärsin, että minun kannattaisi hankkia myös taloushallinnon alan tutkinto, mikäli haluaisin työskennellä alalla ja edetä urallani tulevaisuudessa.

Silmiin osui sopivasti Business Collegen Helsingin mainos LinkedInissä, jossa kerrottiin verkko-opintoina suoritettavasta liiketoiminnan ammattitutkinnosta (taloushallinnon osaamisala). – Aloin aktiivisesti kartoittamaan eri koulutusvaihtoehtoja. Business Collegen koulutuksen ajankohta ja hinta olivat minusta järkevät. Lisäksi positiivista tässä koulutusohjelmassa oli se, että tutkinnon osista sai valita itselleen sopivimmat vaihtoehdot. Ja halusin nimenomaan koulutukseen, jonka voi suorittaa täyspäiväisen työskentelyn ohella, sillä se oli minulle tuttua jo entuudestaan. Myös työantajani ParkMan kannusti kouluttautumaan. Tämän jälkeen valinta oli selvä, Sara muistelee.

Epävarmuustekijät poistuivat

Liiketoiminnan ammattitutkinnon opinnot ovat sujuneet Saralla suunnitellusti ja ovat nyt melko lailla valmiina kun loppuarviointi tehdään toukokuun lopussa 2021. – Odotuksenani oli, että opinnot suoritetaan itsenäisesti ja sujuvasti työn ohessa. Ja näin se käytännössä myös meni, vaikka välillä sai hieman tsempata itseään, että jaksoi vielä pitkän työpäivän jälkeen keskittyä opintoihin, Sara kertoo.

Sara tunnistaa selvästi koulutuksesta saamansa hyödyt: – Oma osaaminen ja taloushallinnon teoriapohja ovat kehittyneet tietysti kovasti. Asiat ovat tulleet myös käytännön kautta paremmin tutuksi, koska koulutukseen kuuluvat tehtävät ovat tähän omalta osaltaan ohjanneet. Tekemiseeni on tullut lisää varmuutta. Uskon, että suoritetusta tutkinnosta on myös hyötyä tulevaisuuden urasuunnitelmissa kuin myös jatko-opintoja ajatellen.

Saran suosittelee liiketoiminnan ammattitutkintoa henkilöille, jotka ovat saman tyyppisessä tilanteessa kuin hän itse oli: – Koulutus sopii minusta erityisen hyvin ihmisille, jotka ovat tulleet alalle vasta vähän aikaa sitten ja jotka haluavat oppia uutta taloushallinnosta sekä syventää tietojaan.

Lue lisää liiketoiminnan ammattitutkinnosta.

    Marja Wallinmaa

    - marja.wallinmaa@bc.fi