Kirsi Suni

Tapaa alumni Christa Sihvo: Esimieheksi haluavan täytyy olla valmis tekemään enemmän kuin muut

Christa Sihvo valmistui merkonomiksi 2013. Hän opiskeli ylioppilaspohjaisessa koulutuksessa.

Nykyään Christa työskentelee Bookylla asiakaspalvelupäällikkönä. Hän aloitti Bookylla jo opiskeluaikana viimeisen vuoden työharjoittelussa. Sittemmin hän on edennyt tiimiesimieheksi ja siitä viime syksynä nykyiseen tehtäväänsä.

Booky Groupiin kuuluu Booky.fi (joka on verkkokirjakauppa), Ostinato (nuottikauppa), Porvoon Kirjakeskus (logistiikkapalveluita) sekä Suomen Kirjastopalvelu Oy (kirjastomateriaalien ja -palveluiden toimittaja. Se välittää myös peruskoulujen oppimateriaaleja kunnille). 

Esimiestehtävien lisäksi Christalle tekee edelleen päivittäistä asiakaspalvelutyötä. – On helpompi olla esimiehenä, kun tietää mitä tapahtuu.

Lakiopinnoista hyötyä

Lukion jälkeen Christa suunnitteli tradenomi- tai restonomiopintoja. Oma kummi kehotti Christaa hakemaan myös kauppaopistoon. Kummi itse oli kauppaopiston käynyt ja menestynyt urallaan.

Christa oli innoissaan opiskelupaikasta – mutta yksi ystävä virnuili, että kaupan kassaksiko. – Myyjiä tarvitaan ja arvostan jokaista työtä, mutta opiskeluissa ei tullut mitenkään ilmi, että tässä koulutettaisiin vain myyjän työtehtäviin. Koulussa kerrottiin laajemmin, että koulutus antaa mahdollisuudet mihin vain.

Merkonomiopinnoista Christa tykkäsi erityisesti kielistä. Hän kehuu, että opetuksessa harjoiteltiin paljon vieraalla kielellä puhumista. Lakiopinnot olivat myös kiinnostavia: – Niistä oli heti hyötyä työelämässä ja omassa elämässä. Niitä merkonomiopintojen lakiasioita olen miettinyt käyväni uudelleen läpi.

Oma osaaminen vie eteenpäin

Bookylle Christa päätyi onnekkaan sattuman kautta. Hän oli ensin viimeisen vuoden työharjoittelussa aulapalvelussa, koska tykkää asiakaspalvelusta. – Mutta siellä oli tylsää. Sinne tuli vain muutama ihminen päivässä. Olen sellainen, joka haluaa tehdä ja oppia uutta. Se tekemättömyys oli ahdistavaa.

Onneksi opettaja tuli apuun ja Christalle alettiin etsiä uutta harjoittelupaikkaa. Koululta Susanna Svartsjö esitteli Bookyn ilmoituksen. Booky oli ollut myöhässä harjoittelupaikan tarjoamisessa. Se oli Christan onni.

Christa on omalla osaamisellaan päässyt etenemään rivityöntekijästä tiimivetäjäksi ja siitä asiakaspalvelupäälliköksi. – Minuun ja minun osaamiseeni luotetaan. Olen päässyt omalla osaamisellani näyttämään. Esimieheksi on mahdollista päästä, jos on valmis tekemään töitä, valmis joustamaan. Täytyy olla valmis oppimaan ja kiinnostunut asioista.  -Opinnoissa puhuttiin sisäisestä yrittäjyydestä. Se on tärkeä oppi.

Christa ei ole palannut koulun penkille merkonomiopinnoista lähdettyään. Töiden ansiosta hän on käynyt esimieskoulutusta sekä lakikoulutusta.

Christa kehuu Bookya työpaikkana. – Meillä on hyvä työyhteisö, jossa on mukava tehdä töitä. Esimiestyössä saan olla tiimini tukena ja turvana. Parasta työssäni on asiakkaat, se että omilla kyvyilläni ja taidoillani saan asiakkaan tyytyväiseksi.

Christa suosittelee Booky.fi:n Omakauppaa opiskelijoille. Siellä voi myydä omat käytetyt oppikirjansa ja ostaa muiden käytettyjä kirjoja.

Christa Sihvo
Kuva: Janne Westerlund, 624.fi
    Kirsi Suni

    - kirsi.suni@bc.fi