Business College Helsinki

Tutkinto on osoitus pätevyydestä – Taloushallinnon ammattitutkinto verkkokoulutuksena

Kirjanpitäjä Taija Takanen työskentelee Tainan Tilit KY:ssä Somerolla. Hän opiskelee työnsä ohella taloushallinnon ammattitutkintoa verkkokoulutuksena. Taija aloitti opiskelut ensimmäisessä verkkototeutuksessa. Taijan lisäksi kaksi muutakin saman yrityksen työntekijää on koulutuksessa.

– Olen alkuperäiseltä koulutukseltani maaseutuyrittäjänä. Valitettavasti tulin kuitenkin lehmille allergiseksi, Taija kertoo. – Aiemmasta työstä on se hyöty, että pystyn yrityksessämme ainoana tekemään maaseutukirjanpitoa, Taija lisää.

Nopea oppimaan

Tilitoimisto on Taijan äidin omistama. Äidillä on myös Salossa pieni toimisto, jossa Taijakin välillä työskentelee.
– Sanoin aina, että musta ei tule koskaan kirjanpitäjää, mutta tässä sitä ollaan, Taija nauraa. Taija on työskennellyt yrityksessä jo 4,5 vuotta. – Olen oppinut nopeasti tämän ammatin.

Vaihtaessa navettahommat kirjanpitäjän tehtäviin Taija suoritti liiketalouden perustutkinnon (merkonomi) oppisopimuskoulutuksena. Hän aloitti puoli vuotta myöhemmin kuin muu ryhmä, mutta sai nämä pian kiinni.

Pitkän ajan tavoitteena on, että Taija jatkaa yritystä äitinsä jalanjäljissä.

Webinaareja kotisohvalla

Nyt taloushallinnon ammattitutkinnossa on ehtinyt tulla tullut paljon uutta tietoa, mutta myös tuttua asiaa. Taija aikoo saada tutkinnon valmiiksi noin vuodessa. Jo valmistumista ennen hänen on tarkoitus hakea ammattikorkeakouluun: – Vaikka en amk:iin pääsisikään, taloushallinnon ammattitutkinto on jo osoitus, että olen pätevä ja osaan.

Päätavoitteena Taijalla on KLT-tutkinto. Siihen tarvitsee kuitenkin vielä paljon lisää tietämystä alasta.

Taloushallinnon ammattitutkinnon verkkokoulutuksena Taija bongasi verkkototeutuksen tekijän Opinahjon lähettämästä sähköpostista. Reaaliajassa eli työpäivän Taija ei ehdi katsoa koulutuksen webinaareja. Tämän takia hän ei pysty kysymään epäselvistä asioista heti. Onneksi myöhemmin lähetettyyn kysymykseen saa ripeästi vastauksen. Webinaarit Taija katsoo töiden jälkeen kotona: – HDMI-piuha vaan telkkariin, niin näkee kunnon ruudulta.

Taijan opintoihin käyttämä aika vaihtelee paljon. Välillä hän katsoo opetusvideoita 2-3 tuntia illassa. Joskus taas esim. rankan työpäivän tai kuntosalin jälkeen väsy painaa niin, etteivät opinnot huvita.

Opiskelumateriaaliin Taija on tyytyväinen: – Webinaarit ovat sopivan pituisia, oikein mukavia.

Lue lisää Taloushallinnon ammattitutkinto verkossa

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi