Business College Helsinki

Valmistuva kaksoistutkinto-opiskelija Malik: Shakkimestari ja tuleva lääkäri

Kolmannen vuoden kaksoistutkinto-opiskelija Malik Dzhanibekov voitti shakkiturnauksen SAKUstarsissa. SAKUstars on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. Malik voi siis kutsua itseään shakin SM-mestariksi. Kuka on tämä mestarimies?

Malik on viimeistelemässä IoT-ohjelmointiin erikoistuvia kaksoistutkinto-opintojaan:

-Kaksoistutkinto on hyvä vaihtoehto, jos haluaa jatkaa opintojaan. Lukio-opinnot ovat yleissivistäviä, Malik kuvaa.

Kutsumus vaatii kovaa työtä

Vaikka tietokoneet ja ohjelmointi vieläkin kiinnostavat, Malik aikoo näiden opintojen jälkeen lääkäriksi: – Kolmannen vuoden aikana olen miettinyt alavaihtoehtoja. Huomasin, että lääkärin ura on mulle kutsumus. Tykkään olla ihmisten kanssa.

Jotta lääkiksen ovat avautuisivat, täytyy Malikin täydentää lukio-opintoja peruspaketistamme: – Opiskelen nyt iltaisin biologiaa, kemiaa ja fysiikkaa. Jatkan niitä ensi syksynä iltalukiossa mahdollisimman paljon.

Normaalioloissa iltalukiotunnit toivat päivälle mittaa normaalin koulupäivän jälkeen. Nyt kun Malikilla ei ole enää BC:ssä tavallisia tunteja, opiskelutaakka on keventynyt. Etäopiskelukin on alkanut maistua: – Aluksi etäopiskelu tuntui raskaalta, kun joutui tekemään niin paljon itse. Mutta siinä säästää aikaa. Olen ruvennut tykkäämään sitä enemmän kuin lähiopiskelusta.

Aloittelijasta voittajaksi

Palataanpa shakin maailmaan… Miten Malikista tuli shakkimestari? – Aloitin shakin vasta viime syksynä. Kiinnostuin siitä, koska olen kuullut, että se on vaikea peli. Sanotaan, että shakissa on enemmän vaihtoehtoja kuin lähiplaneetoilla yhteensä atomeja.

Malik kiittelee BC:n omaa shakkikerhoa hyväksi taitojen hankkimiseen ja hiomiseen. SAKUstars turnaukseen osallistuminen tuntui hyvältä idealta: – En yllättynyt, että voitin. En kuitenkaan pidä itseäni vielä hyvänä pelaajana. Pelaan paljon ja sinnikkäästi.

Malik tykkää siitä, että shakki sopii kaikille: – Voin pelata vaikka vaarin, nuoren, vanhan, naisen tai miehen kanssa. Voin pelata laudan kanssa tai netissä.

Shakin lisäksi Malik on lupaava judoka, joka harrastaa myös painonnostoa.

Valmistuminen koittaa ihan pian. BC:stä jäi Malikille hyvät muistot: – Olen tykännyt Business Collegesta todella paljon, tämä valinta kannatti. Opettajat opettavat todella hyvin.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi

    AIRTA

    Loistava esimerkki Urhea akatemia opiskelijastamme, joka hienolla asenteella ja kovalla työllä saavuttaa opiskelumenestystä. Upea huomata myös urasuunnitelmissa hienot tavoitteet. Kiitos, kun olit shakkiturnauksessa mukana. Loit ympärillesi hyvää tiimi henkeä.