Business College Helsinki

Verkkokoulutuksessa voi aikatauluttaa opiskelunsa itse

Lue Liiketoiminnan ammattitutkinnosta, taloushallinnon osaamisalasta verkko-opintoina »

Jenni Närvänen ja Susanna Pietilä ovat kehittäneet omaa taloushallinnon osaamistaan töitä tehden ja suorittaneet työn ohessa taloushallinnon ammattitutkinnon. Perinteisen opiskelun sijaan he opiskelivat tutkinnon kokonaan Business College Helsingin ja Opinahjon yhteistyössä toteutettuina verkko-opintoina.

Jenni Närvänen työskentelee Rantalaisella taloushallinnon assistenttina. Hän ehti toimia 7 vuotta kaupan alalla ja kaipasi uusia haasteita. Aikaisempi suoritettu tutkinto Jennillä oli Markkinointiviestinnän ammattitutkinto. Hän halusi suorittaa taloushallinnon ammattitutkinnon, mutta tutkinto edellytti alan työpaikkaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

– Oppisopimuksella suoritettava koulutus tarjosi mahdollisuuden alan vaihtoon ja lähteä kehittämään omaa osaamista käytännön tasolla. Ilman koulutusta ja oppisopimuspaikkaa en olisi voinut tehdä alan vaihtoa, Jenni sanoo.

Paljon mielenkiintoista materiaalia

Työpaikalta Jenni on saanut runsaasti tukea tutkinnon suorittamiseen. -En pysty liiaksi korostamaan toimipisteemme ammattitaidon tasoa. Olen onnekkaassa asemassa saadessani oppia alan ammattilaisilta, Jenni sanoo. – Olen saanut katsoa verkkototeutuksen webinaareja ja tallenteita työajalla, Jenni toteaa. Lisäksi hän on hyödyntänyt pitkän työmatkansa verkko-opintojen parissa.

Jenni innostui niin paljon tutkinnon materiaaleista, että hän on tutustunut myös aineistoon, joka ei suoranaisesti kosketa hänen omaa työnkuvaansa. – On todella innostavaa, että koulutuksessa on niin laajasti materiaalia tarjolla.

Jennin mielestä positiivista verkkototeutuksessa on, että opintoja voi muokata ja ajoittaa oman ajankäytön ja työtilanteen mukaisesti. Opintoja on voinut suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta.

Kokonaisuudessaan tutkinto on luonut Jennille uuden mahdollisuuden, koska hän on lähtenyt taloushallinnon alalle lähes nollatasolta.

Tutkinto pitkään haaveissa

Susanna Pietilä työskentelee taloussihteerinä Helsingin kaupungilla. Aiemmin Susanna työskenteli 9 vuotta koulusihteerinä: – Mietin jo silloin tätä tutkintoa, mutta taloushallinnon osuus silloisissa tehtävissä ei riittänyt tutkinnon suorittamiseen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Susanna on aiemmalta koulutukseltaan merkonomi. Lisäksi hän on suorittanut sihteerin ammattitutkinnon. – Perusasiat eivät muutu, joten tämän koulutuksen materiaaleissa oli tuttua asiaa, mutta myös paljon uutta. Olen voinut päivittää omaa osaamistani, Susanna toteaa.

Samoin kuin Jenni, myös Susanna sai käyttää työaikaa opiskeluun. – Verkkokoulutuksessa olen tykännyt siitä, että olen voinut aikatauluttaa oman opiskeluni.

– Opinahjon koulutuksissa erinomaista on koulutusmäärän laajuuden lisäksi helppokäyttöisyys. Koulutuksiin pääsee omalta tietokoneelta ja koulutuksia on mahdollista suorittaa vaikka kesämökiltä laiturin nokasta, jos siltä tuntuu. Jokaisesta koulutuksesta voi ladata koulutusmateriaalin luettavaksi, suorittaa kurssitestin ja saada lisäksi todistuksen koulutuksen suorituksen jälkeen. Näin opintojen todentaminen myös jälkeenpäin onnistuu loistavasti, kertoo Opinahjon puolelta ammattitutkinnon koulutuksista vastaava Linda Paasikallio.

Alan vaihto opintojen ansiosta

Tällä hetkellä Susanna työstää talousohjeita Stadin ammatti- ja aikuisopiston koulutuspäälliköille. Koulutuksen ansiosta hän voinut tehdä parempia ohjeita.

Taloushallinnon ammattitutkinnon ansiosta Susanna on voinut vaihtaa koulusihteerin tehtävät taloushallintoon. Susanna suositteleekin taloushallinnon opintoja heille, jotka haluavat kehittää ammatillisesti itseään. Tutkinnon nimi muuttui vuoden 2019 alussa ja on nyt Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi