Business College Helsinki

We4theFuture – Oppimisen tulevaisuutta kehittämässä

Tiistaina 8.5.2018 Keilaniemessä Microsoftin Suomen pääkonttorilla kokoontui 16 meidän opiskelijaamme merkonomi-, datanomi- ja QBA-koulutuksista. He osallistuivat We4theFutureen eli opiskelijoillemme suunnattuun Hackathon -tapahtumaan.

Tapahtumassa opiskelijat pääsivät ideoimaan uutta oppimisen maailmaa ja uusia oppimisympäristöjä. Näin heillä oli aito mahdollisuus vaikuttaa myös omaan opiskeluunsa.

Tapahtuman fasilitaattorina toimi Microsoftilta Marianna Halonen. Mariannan tiimin yhtenä vastuualueena on oppilaitosyhteistyö.

Aamulla ravisteltiin luovuutta hereille ideoimalla pahvimukeille uusia käyttötarkoituksia. Päivän aikana haasteet vaikeutuivat vähitellen. Good and Bad Ideas osiossa jokainen sai muutamassa minuutissa miettiä ja kirjata ylös 10 hyvää ja 10 huonoa henkilökohtaista oppimiskokemustaan. Sen jälkeen kaikki kirjatut hyvät oppimiskokemukset revittiin ja huonot kokemukset jaettiin jatkojalostettavaksi neljälle tiimille.

Iltapäivällä keskityttiin päähaasteeseen eli uusien oppimisympäristöjen kehittämiseen. Opiskelijat saivat ideoita niin fyysistä kuin virtuaalistakin innovatiivista ja innostavaa opiskelun ympäristöä ja toimintamallia. Voittajatiimille oli luvassa päivän päätteeksi 300 € palkinto.

We4theFuture tapahtuman oli meidän oppilaitoksemme puolelta ideoinut ja organisoinut opetustoimen päällikkö Paula Hyytiäinen ja verkko-opetuksen asiantuntija Katarina Ojala.

Hackathon-tapahtuma liittyy OPH:n rahoittamaan PopUpCollege-projektiin. Projektissa kokeillaan ja kehitetään perinteisestä kouluympäristöstä poikkeavia oppimisympäristöratkaisuja ja pedagogisia toimintamalleja.

Ensi syksynä PopUpCollege ilmestyy taas johonkin pääkaupunkiseudun kauppakeskuksista ja opiskelijat pääsevät tekemään oikeita projekteja oikeille yrityksille. Tavoitteena on, että Microsoft yhteistyötä jatketaan muodossa tai toisessa syksyn PopUpCollegessa.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi