Kirsi Suni

100 ja 1 tuntia livelähetystä: Viihdettä, vieraita ja hassuttelua

Mitkä ovat hyvän talviloman ainekset? Lunta? Hiihtoa? Pitkiä yöunia? Eieieieiei. Hyvä talviloma on tehty ainakin hyvistä tyypeistä, tietokonepeleistä, frisbeegolfista, Eeddspeaksista, tulinuudeleista ja elämänohjeista.

Business College Helsinki piti tänäkin vuonna huolta talvilomaviihteestä. Järjestimme 101h-striimihaasteen; 100 ja 1 tuntia livelähetystä bchelsinki-kanavalla Twitchissä. Peli- ja muun viihteen sekä upeiden vieraiden ja eventien lisäksi katsojille oli tarjolla tietoa Business Collegesta ja sen koulutuksista. Tiimi valmistautui opettelemalla laajasti tietoa koulustaan. Ja omaksutuille tiedoille oli todellakin käyttöä viikon aikana.

Striimitiimimme oli ehtinyt harjoitella tapahtumaa jo ennen joulua 24h-haasteessa. Sitten joulukuun haasteen Game Roomiin oli hankittu VR-laitteet sekä PS4. Tiimin pelaajat ovat hyvin erilaisia persoonia, joten haasteessa oli luvassa pelejä jokaiseen makuun.

Tätä hupparia ei ole kaikilla

Mariel, Juuso, Casper, Jesse ja Katariina asettuivat talvilomalla taloksi BC:n kolmanteen kerrokseen ja sitten alkoi tapahtua. Viikko kului huikean nopeasti, kun oli kivaa.

Talviloman ensimmäisenä aamuna 5 Business Collegen opiskelijaa ei saanut nukkua pitkään, oli jännempääkin tekemistä. Juuso oli reippaana poikana hereillä jo kuudelta. Kotona hän ehti jo laittaa ensimmäiset fiilikset BC:n Snapchattiin. Juuso oli myös ensimmäisenä BC:ssä.

Ennen haasteen alkua ehdittiin vielä viritellä Game Room toimintakuntoon. Kun kaikki olivat saapuneet, oli yhteisen aamupalan aika. Siinä ehti vielä rauhoittua ja punoa suunnitelmia. Ja mikä tärkeintä: striimaajille jaettiin tyylikkäät Game Room -hupparit, jossa oli kunkin nimi binäärillä.

Osaako opettaja pelata?

Ensimmäinen striimivuoro oli Marielilla. Pientä jännitystä oli ilmassa, mutta sehän vain piristi. Mariel päätti rohkeasti kokeilla VR:ää. Tuliterät kamerat menivät jumiin ja vanhat kamerat vaihdettiin takaisin. Kameraepisodin jälkeen Mariel pelasi turvallisesti Valorantia. Marielin jälkeen puikkoihin astui Jesse.

Katan vuorolla pelattiin League of Legendsiä. Se näyttää tällä hetkellä vetävän aina mukavasti katsojia vuorokauden ajasta riippumatta. Tällä kertaa päästiin ottamaan mittaa opettajan pelitaidoista, kun Matti Seise tuli mukaan peleihin.

Terapeutin puheilla

Maanantai-iltana striimin linjoille tuli ensimmäinen vieras. Psykoterapeutti Ville ”Willfeel” Merisellä on mielenterveysaiheiset Youtube- ja Twitch-kanavat. Näillä kanavilla hän mm. keskustelee tunnettujen tubettajien ja striimaajien kanssa. Juuso oli tykännyt Willfeelin videoista ja oli ottanut tähän yhteyttä Discordissa kysyäkseen miestä mukaan striimihaasteen. Kuin vierailusta oli jo sovittu, tuli isoja uutisia; peliaktiivien silmissä Willfeelin kiinnostus nousi entisestään, kun mies nimitettiin tammikuussa Encen CS:GO-tiimin Performance Coachiksi eli henkiseksi valmentajaksi. Striimissä Willfeel kertoi, että eSport-tiimin kanssa työskentely oli hänen unelmansa. Hän kertoi myös mm. miten terapeuttina olo on vaikuttanut hänen omaan mielenterveyteensä.

Ongelmia vai ei ongelmia?

Ensimmäinen striimiyö sujui ongelmitta. Juuso ja Casper fiksailivat VR:n kuntoon.

Mutta eivät pienet tekniset ongelmat suinkaan VR:ään loppuneet. Mariel kokeili rohkeasti uutuuttaan kiiltävää PS4:sta. Peliäänet kieltäytyivät sinnikäästi kuulumasta striimiin. Asiaa yritettiin useamman viisaan voimin ratkaista pitkin viikkoa siinä onnistumatta. Valoa on kuitenkin tämänkin tunnelin päässä; koneeseen täytyy päivittää uusi OBS ja sitten pitäisi Pleikankin suostua yhteistyöhön.

Voitto Suomen mestarista!

Tiistaina Jessen juuri alkanut striimivuoro keskeytyi, kun Game Roomin valtasivat viime kevään 100h-haasteen veteraanit Sakari ja Tomi. Striimivanhukset verestivät omia muistojaan ja rupattelivat niitä näitä Twitchissä.

Oli Sakella striimiin asiaankin; hän tuli frisbeegolfin junioreiden SM-voittajan Elias Luukkosen kanssa noutamaan striimin golffaamaan. Frisbeegolf-vierailu toteutettiin yhteistyössä Puskasoturit-seuran kanssa. Casper ja Juuso lähtivät viskelemään kiekkoja – Jesse otettiin mukaan kuvaushommiin. Menomatkalla hallille Saken autossa oli odotetusti huonoa musiikkia – eikä Sakke loistanut laulutaidoilla.

Juusolla oli fribasta jo hyvin kokemusta, mutta SM-voittajan opissa hän sai hiottua heittotaitojaan. Vierailun kohokohta oli, kun Juuso voitti niin Eliaksen kuin Sakenkin puttiskabassa.

Mieluinen yllätys paljastui

Keskiviikon striimivieraan piti olla striimitiimille yllätys. Juuso oli ennen striimiä sanonut, että olisi kiva joskus jutella Eetu ”Eeddspeaks” Pesosen kanssa. Eipä poika silloin tiennyt, mitä olisi edessä. Eetu oli viime vuoden 100h-haasteen päävieras ja teki videon Game Roomin unelmakoneen kokoamisesta.

Keskiviikkona aamupäivällä haasteporukka ilmoitteli järjestäjille WhatsApp-viestillä paljastaneensa yllätyksen, koska olivat nähneet Eeddspeaksin Instagram Storiesin. Vaikka yllätys olikin paljastunut, tiimi odotti innolla iltaa.

Neljän aikaan Eeddspeaks saapui Business Collegeen.  Tänäkin vuonna hän auttoi ensitöikseen koneen säädöissä ja jutteli jengin kanssa. Sitten Game Room uskottiin Eetun huomaan pariksi tunniksi. Lopuksi ehdittiin ottamaan parit ihailijakuvat. Kaikkien mielestä Eetu on supermukava mies, joka on milloin tahansa tervetullut oppilaitokseemme.

Tulista torstaita striimille!

Loppuviikosta VR pyöri jo täydellä teholla kaikkien pelaajien striimeissä. Itse pelejä hauskempaa katsottavaa oli pelaajan haahuilu varusteissa pitkin huonetta.

Torstaina Juuso paikkaili Jessen vuoroa. Kanavalla oli reippaasti katsojia, vaikka hetkeen ei pelattu mitään, vaan muutama striimin vakiokasvo jutteli Discordissa.

Casperin vuorolla tiimi pääsi happihyppelylle, kun remppamiehet laukaisivat palohälyttimen. Casper luuli, että ääni kuului Trials-pelin biisiin, joten meni tovi tajuta ja poistua. Hän kuitenkin unohti mikin päälle, joten striimin katsojat saattoivat ihmetellä tyhjää tuolia ja sireenin ulinaa. Palomiekkosia odoteltiin ulkona shortseissa, onneksi ei kestänyt kauaa.

Ennen torstain striimivierasta 101h-haasteen valtasi Tulinuudelihaaste. Etnisestä kaupasta oli hankittu makunystyrät räjäyttävät nuudelipakkaukset. Haasteeseen osallistuivat Mariel, Casper ja vierailulla ollut Ville P. Ville laittoi oikein ajastimen päälle, että missä ajassa nuudelit katoaisivat mahaa kohti. Ville-paran silmät vuotivat ja Casperkin valitti ettei pysty. Voittaja oli Mariel, joka söi kaikki nuudelit. Ei se helppoa kyllä ollut. Myöhemmin yöllä Mariel valitti vatsaa polttelevan.

Eerolta pelioppia ja elämänohjeita katsojille

Torstain striimivieras oli Ubisoft Redlynxin Senior Content Specialist Eero Harju. Eero mm. striimaa joka viikko Redlynxin kanavalla, vastaa tapahtumista ja tekee trailereita. Yhteistyöhön Redlynxin kanssa kuului, että tiimimme pelasi oikein urakalla Trials Risingia (ja arpoi muillekin latauskoodeja peliin). Eero tuntee tämän pelin kuin omat taskunsa. Hän pelasikin vierailunsa Marielin ja Casperin kanssa. Mariel sai myös seurata Eeron upeaa suoritusta vaikealla radalla. Mutta vielä enemmän kuin pelitaidoilla Eero ihastutti puheillaan. Hän puhui viisaita sanoja oman alan valinnasta ja opiskeluista. Chatissä todettiin, että tätä kuuntelisi podcastinä jos pystyisi.

Perjantaina oli jo lähdön tunnelmaa. Oli aika pistää kamoja kasaa ja valmistautua kotiin lähtöön. BC:ssä piipahtivat vapaaehtoismodet ja superfanit Samu ja JaLLu, joista oli tullut striimitiimille hyvä kavereita.

Uni maistuu mutta nautitaan ensin tuloksista

Striimihaasteen loputtu tiimin fiilis oli väsynyt mutta superonnellinen. Porukka oli lähentynyt viiden yhdessä vietetyn päivän aikana. BC sai kehuja tiimille annetusta mahdollisuudesta ja hyvistä järjestelyistä.

Ainakin seuraavat pelit saivat lähetysaikaa: League of Legends, Phasmophobia, Skribbl io, CS:GO, Onward, Trials Rising, Into the Radius, Cry of Fear, Dark Souls 3, Minecraft, Apex Legends, Valorant! ja Jack box party pack 4.

Ja tähän loppuun on hyvä laittaa vähän tilastodataa:

 • Katsojia keskimäärin 34
 • Katsojia enimmillään 331 (maanantaina)
 • Uudet seuraajat 382
 • Uudet tilaajat 53
 • Katseluminuutit 208 462
 • Näyttökerrat 17 732
 • Erillisiä katsojia 6 984
 • Erillisiä chattaajia 650
 • Chattiviestejä 14 501
 • Luotuja leikkeitä 79
 • Leikkeen katselukerrat 257
 • Ilmoitusaktivoinnit 49

Video tulossa! Pysy kuulolla!

  Kirsi Suni

  - kirsi.suni@bc.fi