Kirsi Suni

100 tunnin Twitch-haaste talvilomalla

Business College Helsinki järjestää Suomessa harvinaisen 100 tunnin pelihaasteen ma 17.2. klo 10 – pe 21.2.2020 klo 14. Yksikään toinen oppilaitos ei ole tehnyt vastaavaa.

Haasteessa 5 tieto- ja viestintätekniikan opiskelijaamme pelaa 4 tunnin vuoroissa valitsemiaan tietokonepelejä. Pelaamiseen ja striimaamiseen käytettävä laitteisto on opiskelijoiden toiveiden mukainen. Opiskelijat ovat ovat osallistuneet koko projektin suunnitteluun.

BC:n tiloihin on tehty Game Room, joka on sisustettu aidoksi pelihuoneeksi. Pelihuoneen sisustuksen on suunnitellut ja toteuttanut Revision by M. Jokapojan unelmien tietokoneen lisäksi huoneesta löytyy asianmukaista pelikamaa; mm. pelifiguureja, peleihin liittyviä tauluja jne. Kun 100 h on loppunut, huone tulee olemaan kaikkien opiskelijoiden varattavissa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

100 tunnin haaste striimataan Twitchissä omalla kanavallamme @bchelsinki.

Tapahtuman kanssa tekee yhteistyötä tunnettu tubettaja Eeddspeaks, jonka kanavalla on nähtävissä video 14.2.2020 alkaen. Video kuvattiin, kun opiskelijat rakensivat pelikoneen. Eetu tulee myös pelaamaan haasteeseen tiistaina 18.2. klo 18-22. Muista striimin vierailijoista tarkemmin tietoa Twitch-kanavallamme sekä muissa sosiaalisen median kanavissamme.

100 h livestriimin pelaajat

Nyt on aika tutustua upeisiin pelaajiimme:

Tiiminvetäjä Kasperi “Hidastaja” Veikkolainen Kasperi on kylmäpäinen raataja, joka pystyy pelaamaan pitkiä aikoja ja aina löytää mielenkiintoisen pelin. Kasperi on aina tykännyt pelata ja on ollut aina pelien parissa nuoresta lähtien. Pelitaustaa on tietokone- ja konsolipeleistä. Kasperi erikoistuu opinnoissaan pilvipalveluihin.

Sakari “wAY” Marttonen kertoo olevansa olevansa rauhallinen ja joukkuehenkinen pelaaja. Sakari pelaa pelejä laidasta laitaan. Peleissä hän kuvailee olevansa mukava ja nauttii siitä, kun saa johtaa joukkuetta voittoon, kun joukkue on hyvä ja toimii. Sakari kuvailee itseään mukavaksi, positiiviseksi ja ylienergiseksi tiimikaveriksi. Sakaria motivoi erityisesti kilpaileminen. Sakari opiskelee kolmatta vuotta Pilvipalveluita.

Tomi “Jumppapallero” Jumppanen kertoo olevansa pelatessaan tilanteesta riippuen joko mukava höpöttelijä tai suolainen raivoaja. Tomin pääpeleihin kuuluu CS:GO,GTA v ja R6S. Peleissä hän on parhaimmillaan, kun tiimin pelaajat ovat luotettavia ja löytyy ”yhteinen kieli”. Tomi opiskelee toista vuotta peliohjelmointia. Vapaa-ajalla hän tekee koulutehtäviä, pelaa ja tekee omia ohjelmointiin liittyviä projekteja, jotta ohjelmointitaito pysyisi yllä. Tomi on suunnitellut Twitch-kanavan ulkoasun.

Nuutti “Numa” Manssila on väsymätön väkertäjä. Hän kuvailee itseään support-pelaajaksi. Nuutti on todella rauhallinen ja empaattinen joukkuekaveri, jossain huhuttu myös tsemppariksi. Hän opiskelee toista vuotta Business Collegessa pilvipalveluja. Vapaa-ajalla Numa pääasiassa pelailee Osu!a ja League of Legendsiä.

Niko “Bunny” Kalkkinen on kokenut pelien pelaaja, joka pelaa pääosin autopelejä ja Rainbow Six Siegen tyyppisiä pelejä. Pelatessa Niko on rauhallinen ja harkitseva pelaaja, joka yleensä on taka-alalla auttamassa tiimiläisiä. Niko opiskelee toista vuotta kyberturvallisuutta Business Collegessa. Vapaa- ajalla Niko pelailee ja hengailee kavereiden kanssa yleensä kevarilla ajaessa.