Janika Hallikainen

Mimmit koodaa 2020 –launchtilaisuus

Ystävänpäivänä 14.2.2020 Helsingin Marina Congress Center täyttyi koodaamisesta kiinnostuneista naisista, alan yrityksistä sekä koulutuksentarjoajista. Kevään 2020 Mimmit koodaa -ohjelman launchtilaisuus houkutteli paikalle reilut 500 naiskoodaajaa verkostoitumaan sekä kuuntelemaan upeita puheenvuoroja. Mimmit koodaa -ohjelman myötä softa-alaa pyritään muuttamaan tasa-arvoisemmaksi niin, että IT-alalla pystyisi opiskella ja menestyä sukupuolesta riippumatta.

Myös Business College Helsinki oli esittelemässä koodaajakoulutusohjelmaansa omalla ständillään. Mukana olivat opettajamme Margit Tennosaar, Communications Lead Marja Wallinmaa sekä viisi alan opiskelijaa: Tanja Lehtinen, Katariina Vuorinen, Anne Kokkonen, Laura Pohjanpalo ja Elisabet Laitinen. Jo tapahtuman alkuhetkistä lähtien, Business College Helsingin ständin ympärillä pyöri runsaasti koodaamiskoulutuksesta kiinnostuneita naisia.

Varsinaisen tilaisuuden avasi sisäministeri Maria Ohisalo, joka avauspuheessaan korosti niin tasa-arvon kuin myös naiskoodaajien merkitystä tämän päivän yhteiskunnassa. Päivän loppupuolella myös opettajamme Margit Tennosaar piti puheen, jossa hän kannusti yleisöä hakemaan Business College Helsingin koodaajakoulutukseen.

Mimmit koodaa 2020 -launchtilaisuus oli huikea yhdistelmä sekä verkostoitumista että inspiroivien puheiden kuuntelemista. Lukuisien puheiden sekä keskustelujen myötä moni tapahtumassa kävijä innostui yhä enemmän koodaamisesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Toivon mukaan moni kiinnostui alasta yhtä paljon kuin koodaajakoulutuksen opiskelijamme Tanja Lehtinen viime vuonna. Hän saapui silloin tapahtumaan yksin ja jutteli monien eri yrityksen sekä koulutuksentarjoajien kanssa. Tapahtuman myötä Lehtinen päätyi hakemaan Business College Helsingin koodaajakoulutukseen, sillä hän halusi ymmärtää paremmin, mitä hänen käyttämiensä ohjelmien takana todella tapahtuu.

Halu ymmärtää – yksi niistä lukemattomista syistä, miksi reilut 5000 naista on Mimmit koodaa -ohjelman myötä innostunut koodaamisesta. Kuten ohjelman yllätyspuhuja Linda Liukas toi esille, mimmien muodostama moniääninen ja monipuolinen koodaajajoukko on syntynyt viime vuosikymmenen aikana. Muutos on ollut nopeaa, mutta täydelliseen tasa-arvoon soft-alalla on vielä matkaa.

Teksti ja kuvat: viestintäharjoittelija Janika Hallikainen

    Janika Hallikainen

    - janika.hallikainen@bc.fi