Business College Helsinki

European Commission Deputy Head of Unit, Mr. Joao SANTOS vieraili Helsinki Business Collegessa

Uuden projektin aloitustilaisuudessa ovat hymyt herkässä. Vasemmalta Jouni Hytönen, Business Collegesta, Joao Santos, European Comissiosta sekä Antti Loukola ja Harri Hautala Business Collegesta.

European Commission Deputy Head of Unit, Mr. Joao SANTOS vieraili Helsinki Business Collegessa ja osallistui Digital Innovation hub for Cloud Based Services (DIHUB) –tapahtumaan 16.10.2019. DIHUB-projekti on osa EUn aloitetta: “Centres of Vocational Excellence”, jossa haetaan uusia, innovatiivisia muotoja toimia yhteistyössä.

Rehtori Antti Loukola, Business College Helsingistä toivotti DIHUB -projektipartnerit ja sidosryhmät tervetulleiksi tekemään yhteistyötä ja kommentoi lyhyesti, miten DIHUB-projekti sopii organisaation uusitun strategian ytimeen, joka koostuu ammatillisesta erinomaisuudesta, liiketoiminnan kehittämisestä ja yrittäjyydestä.

Tutkimusten mukaan vain 4 % innovaatioista pohjautuu akateemiseen tutkimukseen. 96 % innovaatioista tapahtuu käytännön työssä, asiakaskontaktien ja verkostojen kautta. Siksi ammatillinen koulutus ja yhteistyö yritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa on tärkeää. Ja sen tähden on tärkeää luoda erinomaisen ammatillisen osaamisen keskuksia Eurooppaan.

EU ei määritä mitenkään tarkasti millaisia nämä erinomaisuuden keskittymät tulisivat olemaan, vaan näissä projekteissa nimenomaan kannustetaan ketterään kokeiluun ja luovuuteen sekä yhdessä oppimiseen.

Centres of Vocational Excellence (CoVE) muodostavat osaamisen ekosysteemin, joka tuo yhteen ammatillisen koulutuksen järjestäjät, AMK:t, tutkimuskeskukset, TE-toimistot, PK-yritykset ja yhdistykset.
Tällä kierroksella Erasmus+ KA2 alakohtaisten osaamisyhteenliittymien hankehaussa hyväksyttiin viisi pilottihanketta, joiden kesto on kaksi vuotta ja rahoitus piirun verran alle 5 miljoonaa. Jatkossa rahoitusta on jaossa enemmän.

Helsinki Business Collegen koordinoimassa DIHUB-hankkeessa luodaan viisi Digitaalisten palveluiden digihubia eri puolille Eurooppaa: Bulgaria, Kroatia, Portugali, Viro ja Suomi. Paikallisissa digihubeissa kehitetään pilviteknologiaan pohjautuvia palveluja yrityksille ja organisaatioille. Käytännössä opiskelijat saavat erikoiskoulutuksen pilvipohjaisten palvelujen suunnitteluun, kehittämiseen ja tuottamiseen. DIHUB -projekti käynnistyy Helsinki Business Collegen ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yhteistyönä Pasilan kampuksella 1.11.2019. Helsingin seudun kauppakamari on mukana vauhdittamassa yritysyhteistyötä. Suomessa DIHUB-hanke yhdistää rohkeasti tekoäly- ja pilvipalvelutoimijoita, yrityksiä ja ammatillisen koulutuksen järjestäjiä toiminaan yhdessä.

Avajaistilaisuudessa keskustelimme tekoälystä ja sen tuomista mahdollisuuksista opettamiseen ja oppimiseen.

DXC Technology Finlandin teknologiajohtaja Pekka Vainiomäellä on yli 20 vuoden kokemus prosessijohtamisesta, tuotantolaitoksista ja teknologiasta. Hän kuljetti meidät selväsanaisesti läpi tekoälyajattelun ja esitteli sovelluksia liittyen uudenlaiseen tapaan oppia ja aikaansaada. LEAN prosessit, Curious AI ja syväoppiminen tulivat tutuiksi. Ja se, että jatkossakin paras yhdistelmä löytyy koneen ja ihmisen kapasiteetin yhdistämisestä.

Teksti: Helena Miettinen
Kuvat: Omar Abdelfattah

Lue lisää:
https://www.oph.fi/fi/uutiset/2019/suomalaiset-menestyivat-erasmus-ohjelman-keskitettyjen-toimintojen-hauissa

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi