Kirsi Suni

Kaupan alan vuoden 2020 työpaikkaohjaaja on Tokmannin Maarit Holopainen

Tokmannin Malmin myym√§l√§n kassamyyj√§ Maarit Holopainen palkittiin Kaupan alan vuoden 2020 ty√∂paikkaohjaajana. Business College Helsinki ehdotti h√§nt√§ palkinnon saajaksi. Valinnan teki Kaupan koulutuksen kehitt√§miskeskuksen ty√∂paikkaohjaamisen klusteri.  

Maarit on ohjannut monia Business Collegen opiskelijoita. Maaritin ohjauksessa työskentelee opiskelijoita myös muista ammatillisista oppilaitoksista sekä TET:läisiä.

РPalkinto on todella hieno juttu, on aina mahtavaa kun saa työstään tunnustusta, Maarit Holopainen sanoo.

Henkilöstön kehittämispäällikkö Heidi Piirto on myös innoissaan palkinnosta: РOlemme tehneet viime vuosina paljon töitä urapolkujen edistämiseksi sekä koulutussopimusten ja oppisopimusten määrän kasvattamiseksi. Se vaatii osaavia työpaikkaohjaajia, joita olemme valmentaneet omin voimin sekä yhteistyökumppaneidemmekin avulla, Heidi sanoo. РKoen että olemme oikealla tiellä ja tämä palkinto tuo kiitosta tekemällemme työlle ja erityisesti tietenkin Maaritille. Maarit loistaa työpaikkaohjaajana ja olen suunnattoman ylpeä, että juuri hänet valittiin palkinnon saajaksi.

Kaupan alan vuoden 2020 työpaikkaohjaajana palkittu Maarit Holopainen.

Maarit Holopainen on toiminut jo pitkään perehdytyksen parissa: РRyhdyin työpaikkaohjaajaksi pikkuhiljaa ja se on monipuolistanut työtäni. Perehdyttäjänä olen ollut kaiken kaikkiaan yli 10 vuotta ja työpaikkaohjaajan tittelillä noin 3 vuotta. Olen tullut aina hyvin toimeen kaikkien kanssa. Olen työpaikkaohjauksen ja oman työni lisäksi Tokmannilla myös oman alueen henkilöstön perehdytysohjaajana viime talvesta lähtien. Perehdytysohjaajana valmennan Etelä-Suomen myymälöiden kummit ja varmistan osaltani perehdytysosaamisen tasoa myymälöissä.

Tukea ja omaa aktiivisuutta

Maarit osallistuu t√∂ihin tulevien opiskelijoiden haastatteluihin. H√§nelle on t√§rke√§√§ selvitt√§√§ opiskelijan odotukset harjoittelulle. ‚Äď Kun opiskelija on meill√§ ty√∂paikalla tapahtuvassa oppimisessa, k√§ymme kerran viikossa l√§pi, miten menee, mit√§ h√§n on oppinut, pit√§isik√∂ jotakin kerrata ja mit√§ seuraavaksi opitaan, Maarit sanoo. H√§n per√§√§nkuuluttaa ty√∂kavereilta oppimisen lis√§ksi opiskelijan omaa aktiivisuutta. ‚Äď Tokmannilla on hyv√§t materiaalit oppia eri asioita, mm. opetusvideoita, verkkokursseja ja ohjeita eri prosesseista, Maarit kertoo.

Ennen työssäoppimiseen tuloa on muutama asia, jonka Maarit toivoisi jokaisen osaavan: РVaikka asenne aina ratkaisee, niin perusasiat tulisi hallita. Pitää osata tervehtiä ja olla sovittuna aikana paikalla, Maarit muistuttaa.

Työ ohjaajana antaa paljon

Ty√∂paikkaohjaajan rooli antaa Maaritille paljon. ‚Äď Se rikastaa ty√∂p√§ivien sis√§lt√∂√§. Saan tavata erilaisia ihmisi√§ ja oppia uusia tapoja tehd√§ ty√∂t√§. Jotkut opiskelijat voivat olla alussa ujoja, mutta ajan kuluessa he oppivat ja avautuvat. Moni kukoistaa t√∂iss√§, vaikka lukeminen koulussa ei huvittaisi. Osa ty√∂ss√§ oppijoista p√§√§tyy meille ihan vakituisiin t√∂ihin.

Vuoden työpaikkaohjaaja toivoo myös, että opiskelijoille jäisi jotain harjoittelusta: РToivon, että heille jää tunne, että he ovat oppineet uutta ja on ollut kivaa olla töissä. Toivomme, että moni haluaa jäädä meille töihin. Tokmannilla voi aloittaa työt kassamyyjänä, mutta on meillä hyvät mahdollisuudet kouluttautua lisää työn ohella ja edetä sen jälkeen uralla. Itse olen viihtynyt Tokmannilla jo vuodesta 1994 ja koen, että siihen on vaikuttanut kivat työkaverit.

Tokmannin henkilön kehittämispäällikkö Heidi Piirto (vas.), palkittu Maarit Holopainen ja myymäläpäällikkö Kirsi Yliluoma.
Business College Helsingin rehtori Antti Sirainen (vas.), HR- ja koulutusjohtaja Kirsi Järvinen, lehtori Outi Waltonen, Maarit Holopainen sekä Kaupan koulutuksen kehittämiskeskuksen työpaikkaohjaamisen klusterin edustaja Tarja Mykrä.
    Kirsi Suni

    - kirsi.suni@bc.fi