Business College Helsinki

Kustaankartanon vanhuksia ilahdutetaan joulun aikaan – Opiskelijat vievät joulumieltä vanhuksille

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston opiskelijat haluavat viedä hyvää joulumieltä Kustaankartanon palvelukeskuksen vanhuksille. Yrityksiltä on saatu lahjoituksina mm. joulukukkia, aikakauslehtiä ja makeisia. Lisäksi opiskelijat vievät jokaisella vanhukselle itsetehtyjä piparkakkuja ja joulukortteja. Hyvää joulumieltä Kustaankartanon vanhuksille -projekti toteutetaan jo neljättä kertaa.

Lahjoitukset viedään kaikille Kustaankartanon vakituisesti asuvien vanhusten 13 osastolle 13. – 14.12.2017. Jokaisella osastolla opiskelijat (5-10 opiskelijaa) laulavat asukkaiden kanssa joululauluja, kertovat hieman opiskelustaan Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa, antavat jokaiselle asukkaalle henkilökohtaisesti joululahjan sekä keskustelevat hänen kanssaan hetken. Jokaiselle osastolle viedään myös yhteinen lahjakori, jossa on mm. joulukukka, glögiä, makeisia ja muita yrityksiltä saatuja lahjoituksia.

Projekti liittyy palvelutaitojen opintoihin, jossa opiskelijat opettelevat ottamaan yhteyttä yrityksiin pyytäen lahjoituksia yritysten yhteiskuntavastuun merkeissä sähköpostitse ja lopuksi puhelimitse. Jokainen opiskelija on ottanut yhteyttä useampaan yritykseen. Yhteydenotot aloitetaan jo syyskuussa.

Projektista vastaava lehtori Helena Pesonen kertoo, että projekti on sujunut hyvin. Lahjoitusten saanti on kuitenkin vaatinut opiskelijoilta sitkeyttä ja periksi antamattomuutta, sillä lahjoitusten saamiseen tarvitaan yleensä useita kontakteja eri yrityksiin.

– Parasta tässä projektissa on se, että toiminnallisiin keinoin opitaan palvelutaitoihin liittyvää yritysten kontaktointia ja erityisesti yhteiskuntavastuuta. Samalla on tärkeää kohdata ikääntyneitä, joihin monella nuorella ei muutoin juuri kontakteja ole kuin ehkä omat mummit ja ukit, lehtori Helena Pesonen sanoo.

Lahjoittajat, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun:
Custommade Finland
Accesspoint Oy
Jakomo Oy
Alma Media
Sanoma Media Finland Oy
Nordea
Hormex Oy
Kitch
Lilla teatern
Kukkakauppa Lumikello
Amica, Pääraide
Pentik
HOK-Elanto
Tokmanni

Lisätietoja:
Suomen Liikemiesten Kauppaopisto, lehtori Helena Pesonen, puh. 044 775 6401, helena.pesonen@businesscollege.fi

 

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi