Business College Helsinki

Merkonomiopiskelijasta huippumalliksi

Zakarie Alilla on käynyt erinomainen tuuri. Zakarie oli merkonomiopintojen ensimmäisen opiskeluvuoden työssäoppimisjaksollaan Alepassa, kun hänet bongattiin huippumalliksi. Helsingin Sanomat teki hänestä jutun ja nuori mies sai kertoa tarinansa livenä Arto Nybergin ohjelmassa.

Koulua Zakarie käy, kun on töiden välillä Suomessa:
– Ysiluokan jälkeen mä kävin nostamassa numeroita kymppiluokalla. Mä tulin tänne opiskelemaan, koska sisarukset ja kaverit suosittelivat, Zakarie kertoo. – Tää oli hyvä valinta. Näillä papereilla pärjää.

Zakarie on nyt 5. eniten buukatun miesmallin joukossa maailmassa. Huippumallin ura ei ollut Zakarien unelma-ammatti. Ehkä hän olisi ollut huippufutari – mutta kohtalo päätti toisin. – Mä oon aina todella urheilullinen. Futisurahaaveet menivät, kun törmäsin fillarilla pakettiautoon ja loukkasin jalkani. Mutta täällä koulussakin pelasin kaikki välitunnit korista.

Koulu täytyy hoitaa

Nyt huippumallina Zakariella riittää duunia, jossa tienaa hyvin. Hän tehnyt töitä mm. sellaisille merkeille kuin Burberry, Makia ja Off-White. Mallin ura ei kuitenkaan ole 100 % varma loputtomiin. – Äitikin sanoi, että tee mitä teet, mutta hoida koulu. Olen kiitollinen, että koulu on todella joustava. Suoritan opintoja loppuun avoimessa oppimisympäristössä eli itsenäisesti, mutta ohjaajan tukemana.

Mallin töihin Zakarie sai varsinaisen pikakurssin; hänen kanssaan pidettiin palaveri, miten homma toimii ja miten kävellään. Mies oppi nopeasti ja sitten vietiinkin jo catwalkille. Zakarie nautti täysin siemauksin esiintymisestä. Esilläolo tuntui mukavalta.

Tsempataan muita

Zakariella on terve itsetunto, joka auttaa selviytymään myös mallimaailmassa, jossa joutuu kohtaamaan rankka kritiikkiä. Hän ei ole koskaan välittänyt, jos muut ovat haukkuneet häntä tai hänen tapaansa olla. Vahva itsetunto ei kuitenkaan ole ylimielisyyttä.

Oliko jostain merkonomiopinnosta hyötyä mallimaailmassa? – Asiakaspalvelusta. Se oli paras oppi. Uskon, että saan parhaiten töitä, koska osaan asiakaspalvelun. Kohtaan asiakkaan, tervehdin ja hymyilen, Zakarie summaa.

Zakarie aikoo laittaa hyvän kiertämään. – Haluan innostaa ja tsempata nuoria. Aion myös järjestää erilaisia tapahtumia. Haluan näyttää, että Itä-Helsingistäkin voi päästä vaikka mihin.

Lue lisää Zakarien koulutuksesta Merkonomi peruskoulupohjaisena

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi