Business College Helsinki

Mitä vanhemmat haluavat tietää – Case: kaksoistutkinto

Business College Helsingissä voi suorittaa kaksoistutkinnon: liiketoiminnan perustutkinto tai tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto + ylioppilastutkinto. Kaksoistutkinnossa opiskelija saa ammatillisen pätevyyden ja ylioppilastodistuksen.

Kaksoistutkinto sopii opiskelijoille, jotka haluavat jatkaa opintoja AMK:ssa tai yliopistossa ammatillisen tutkinnon jälkeen (huom! myös pelkän perustutkinnon suorittanut on jatko-opintokelpoinen = pelkällä perustutkinnolla voi hakea ja päästä jatko-opintoihin) ja opiskelijoille, joilla on halua, motivaatiota ja aikaa tehdä koulutehtäviä koulupäivän jälkeen.

Kaksoistutkintoon hakeminen

Kaksoistutkintoon voi ilmaista halukkuutensa jo yhteishakulomakkeessa, mutta se ei ole vielä sitovaa.

Kaksoistutkintoon haetaan Wilmassamme, kun on tullut hyväksytyksi perustutkintoon ja vahvistaa paikkansa.

Valinta tehdään keskiarvon perusteella. Kaksoistutkintoon lukuaineiden keskiarvon pitää olla vähintään 7,0 (Keväällä 2020 valitut liiketoiminta 7,67, tieto- ja viestintätekniikka 7,55). Kummassakin tutkinnossa on 2 kpl kaksoistutkintoryhmää eli kaksoistutkintoon valitaan yhteensä 60 opiskelijaa/liiketoiminnan tai tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto.  Kaksoistutkintoon on halukkaita jopa kaksinkertainen määrä paikkoihin verrattuna.

Kaksoistutkinnon lukioaineet ja toteutus

Business Collegen Helsingissä lukioaineiden paketti on seuraava: lyhyt matematiikka, äidinkieli, englanti, yhteiskuntaoppi ja terveystieto. Yhteistyölukion Töölön yhteiskoulun aikuislukion opettajat pitävät näiden aineiden tunnit BC:n tiloissa.

Ammatillisia ja lukio-opintoja on samana päivänä, lukio-opinnot pääsääntöisesti ma-to iltapäivissä. Mikäli haluaa opiskella jotain muuta kuin peruspaketin aineet, lukio-opintoja voi tehdä iltaopintoina Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa; esimerkiksi lyhyen matematiikan voi näin vaihtaa pitkään jne.  tai voi lukea muita itseään kiinnostavia lukio-aineita.

Syksyllä 2021 aloittavilla kaikki opetus on maksutonta (lukiokirjat jne.), maksuttomuus koskee ainakin BC:n lukiopaketin aineiden oppikirjoja, mutta siitä ei ole vielä päätöstä, kuka maksaa, jos opiskelija haluaa opiskella esimerkiksi pitkän matematiikan tai kirjoittaa biologian.

Prom-tapahtuma

Yleensä jos ei mene lukioon, menettää Vanhojen tanssit. Vuonna 2022 meillä kuitenkin järjestetään ensimmäistä kertaa Prom-tapahtuma. Järjestämme kaikille opiskelijoille Prom-juhlan, jossa toisen vuoden opiskelijat esittävät tansseja. Myös tanssijoiden vanhemmille on oma tapahtuma! 

Omat lakit

Kun valmistumisen aika koittaa, sitä kannatta juhlistaa myös valmistujaislakilla. Kaksoistutkintolakit ovat tyylikkäitä ja niitä kannetaan ylpeydellä.

Kiiran kokemus kaksoistutkinnosta

Kiira Elsinen opiskelee ensimmäistä vuotta kaksoistutkintoa. Käy lukemassa Kiiran kokemuksia täältä »

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi

    Kommentoi