Business College Helsinki

Mukana 51 ammatillisen koulutuksen järjestäjää – #väylätauki-markkinointikampanja käynnistyi ammatillisen koulutuksen vetovoiman kasvattamiseksi

Suomen Liikemiesten Kauppaopisto on mukana #väylätauki-kampanjassa.

Lehdistötiedote
15.2.2018

AMKE ry, 51 koulutuksen järjestäjää ja Mirum lanseeraavat #väylätauki -kampanjan ammatillisen koulutuksen vetovoiman kasvattamiseksi.

Ammattiosaajia tarvitaan Suomeen yhä enemmän, mutta tämä ei ole näkynyt ammatillisen koulutuksen hakijamäärissä. Alan valinta on nuorille haastavaa. Tämän johdosta 51 ammatillisen koulutuksen järjestäjää ovat käynnistäneet Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n ja Mirum Agencyn kanssa Väylät auki -markkinointikampanjan. Kampanjan viesti on se, että ammattiin opiskelu ei lukitse tietylle alalle, vaan avaa mahdollisuuksien kirjon.

Mikä sitten on ajanmukainen, päivitetty mielikuva ammatillisesta koulutuksesta? Ammatillinen koulutus on unelmien mahdollistaja, joka ei sulje ovia, vaan antaa uutta osaamista ja on yksi kokemus lisää repussa. Ammatillinen koulutus on laadukkaan, yksilöllisen opetuksen tarjoaja, nopea väylä työelämään tai jatko-opintoihin sekä keino vaihtaa alaa aikuisena.

Kampanjan kasvoina nähdään vaatturi, TV-tuottaja ja -toimittaja Arman Alizad sekä juontaja ja kokki Pipsa Hurmerinta, jotka kertovat oman tarinansa matkasta kohti unelma-ammattiaan. Heidän lisäkseen mukana on kolme suosittua tubettajaa: Jennysvoices (Jenny Pitkänen), Sofia Blomqvist ja Lefa25 (Aleksi Rinne). Kaikki kolme tubettajaa viettävät päivän eri koulutuslinjoilla ja jakavat siitä inspiroivaa videosisältöä. Siinä, missä Arman ja Pipsa ovat tuttuja kasvoja suurelle yleisölle, puhutaan tubettajien avulla myös suoraan nuorilta nuorille.

Kampanjan keskeisimpänä osana toimii uusi väylätauki.fi -verkkosivu, joka tarjoaa lisätietoa ammatillisesta koulutuksesta sekä mahdollisuuden visualisoida oma opintopolku metrokartan muotoon. Kampanjalla halutaan ensisijaisesti tavoittaa peruskoulun yläasteella olevia 8–9. -luokkalaisia sekä heidän vanhempiaan, mutta myös alan vaihdosta haaveilevia aikuisia.

Lisätietoja:

Petri Lempinen
toimitusjohtaja
+358 40 766 7805
petri.lempinen(at)amke.fi

Hanna-Mari Bennick
verkkotiedottaja
+358 40 554 3003
hannamari.bennick(at)amke.fi

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi