Business College Helsinki

Ratkaisuja koodaripulaan

Hälyttävästä koodaripulasta on puhuttu jo pitkään. Koodareita on, mutta ei juuri sellaisia, joita työnantajat hakevat.

– Kun samaa mantraa hoetaan tarpeeksi pitkään, siitä tulee totta. Osaavia koodareita varmasti puuttuu, mutta tässä on vain osa totuudesta, Business College Helsingin rehtori Antti Loukola huomauttaa. 

Vastaus ongelmaan yhteistyössä yritysten kanssa

Rekrytoinnin esteenä voi olla, että hakijalta puuttuu tietty pala osaamista.

– Koska käytettävät teknologiat ovat yhä useammin avoimen lähdekoodin teknologioita, alalla aloittavan ohjelmistokehittäjän tulisi osata kokonainen työkalupakillinen näitä jo etukäteen, ennen ensimmäistä työpaikkaa, sanoo Business Collegen Helsingin koulutuspäällikkö Miikka Merikanto.

Business College Helsinki vastaa koodaripulaan ja työnantajien erityistarpeisiin järjestämällä kaksi koodaajakoulutusta, joiden sisältö on suunniteltu yhdessä yhteistyöyritysten kanssa, heidän tulevaisuuden tarpeisiinsa vastaten. Tutkinnon opinnot ovat osia ohjelmistokehittäjän tutkinnosta.

Englanninkielisessä koodaajakoulutuksessa opiskelijat erikoistuvat JavaScriptiin, React- ja Redux-kirjastoihin sekä Nodeen. Yrityskumppanina on Telia.

Suomenkielisessä koulutuksessa puolestaan erikoistutaan C# ja ASP.NET Core-frameworkiin, TypeScriptiin ja Angular-frameworkiin. Yrityskumppanina on Innofactor.

– Telian ja Innofactorin tarpeiden pohjalta olemme koonneet ne teknologiat, joita urallaan aloittavien ohjelmistokehittäjien tulee osata, Merikanto sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Kummatkin koulutukset ovat tiiviitä ja käytännönläheisiä. Koulutukset kestävät vain 17 kuukautta, josta noin puoli vuotta vietetään työelämässä oppien. Koska koulutukset ovat hyvin tiiviitä, valittavilla opiskelijoilla olisi hyvä olla itse hankittuna perustietoja/-taitoja koodauksesta.

Mahdollisuus tutkintoon ja jatko-opintoihin

Koodaajakoulutuksen jälkeen Business Collegen opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa koko ohjelmistokehittäjän tutkinto loppuun. Ammatillinen perustutkinto suoritetaan loppuun pääasiassa verkko-oppimisympäristössä.

Opiskelijalla on myös mahdollisuus jatkaa alan korkeakouluopintoja töiden ohella.  Perustutkinnosta voi hakea BC:n jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan IT-tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi.

Tutustu tarkemmin:

Muista myös Service Desk Specialist –koulutus, jossa koulutamme uusia IT-alan asiantuntijoita yhteistyössä yrityskumppaneidemme kanssa.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi

    Kommentoi