Business College Helsinki

Tiedote: PopUpCollege avautuu jälleen Kampin kauppakeskukseen – uusi tapa oppia ammattia ja hankkia työelämätaitoja

PopUpCollege – on kolmen ammatillisen koulutuksen järjestäjän yhteinen innovatiivinen oppimisympäristö, jossa oppiminen siirretään koulujen seinien ulkopuolelle keskelle Helsingin sykkivää ydinkeskustaa. PopUpCollege on uusi tapa hankkia ammatillista osaamista ja työelämässä tarvittavia avaintaitoja.

Toimintamallin kehittämiseen on saatu Opetushallituksen hankerahoitusta vuodelle 2017. Hankeverkostossa ovat mukana Suomen Liikemiesten Kauppaopisto, Stadin ammattiopisto ja Salon seudun ammattiopisto.

Tavoitteena on vakiinnuttaa keväällä 2016 pilotoitu PopUpCollege –toimintamalli osaksi verkostossa mukana olevien ammatillisten koulutuksen järjestäjien toimintaa.

Keväällä 2017 muutaman kuukauden aikana n. neljäkymmentä eri osaamisalojen eri-ikäistä opiskelijaa työskentelee Kampin kauppakeskuksessa Helsingin sydämessä PopUpCollegessa. Opiskelijat ideoivat ja jalkautuvat toteuttamaan erityyppisiä palveluja ympäröivän kauppakeskuksen yrityksille ja asiakkaille.

Aitoja asiakasprojekteja toteutetaan monialaisissa ja moniammatillisissa tiimeissä. Toinen vastaavanlainen PopUpCollege –konsepti tullaan toteuttamaan syksyllä 2017.

Projekteissa työskentely kerryttää osaamispisteitä kunkin opiskelijan henkilökohtaisen oppimissuunnitelman mukaisesti. Oppimisympäristössä sovelletaan tiimi- ja projektioppimisen pedagogisia menetelmiä. Tavoitteena on, että toteuttamalla asiakasprojekteja opiskelijat innostuvat aidoista työtehtävistä ja oppivat löytämään omia vahvuuksiaan sekä kirkastamaan omia tulevaisuuden suunnitelmiaan ja työllistymismahdollisuuksiaan.

Valmentajaopettajat tulevat yhteistyöverkoston oppilaitoksista ja he ohjaavat tiimien työskentelyä ja sparraavat opiskelijoita viikoittaisissa treeneissä. He myös antavat palautetta opiskelijoiden etenemisestä ja ohjaavat hankkimaan projekteissa tarvittavia tietoja ja taitoja. Valmentajien työskentelyn tukena on tiimioppimisen asiantuntija.

Lisätiedot

Paula Hyytiäinen, opetustoimen päällikkö, Suomen Liikemiesten Kauppaopisto
paula.hyytiainen@businesscollege.fi, puh. 050 565 0281
Dan Koskinen, koulutuspäällikkö, Stadin ammattiopisto
dan.koskinen@edu.heli.fi, puh 050 386 3755
Jaana Nyström, projektisuunnittelija, Salon seudun ammattiopisto
jaana.nystrom@sskky.fi, puh. 044 7704 590

Liite

PopUpCollege pähkinänkuoressa

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi