Business College Helsinki

Hyvinvointivirtaa 28.9. – 2.10. #Haastaittes

28.9.–2.10 nostamme Business College Helsingissä esiin terveyden teemoja. Viikko on valtakunnallinen ammatillisten oppilaitosten Hyvinvointivirtaa-viikko. Olemme lukuvuoden mukana Liikkuva opiskelu -hankkeessa ja viikko on todellinen kick off opiskelijoiden vertaisliikuttajatoimintaan.

Kolmannen vuoden merkonomiopiskelijamme Marjan, Olivia & Hani pohtivat opiskelijoiden paikallaanoloa: – Nuoret eivät koulussa eikä sen ulkopuolellakaan juurikaan liiku tarpeeksi, paitsi urheilijat. Hienoa, että kannustetaan jengi liikkeelle ja saamaan hyvää fiilistä!

Opiskelijamme ovat ideoineet innostuneesti viikon sisältöä, ja tässä makustelua tulevasta viikosta:

Liikuntakerhot & lajikokeilut osana oppilaitoksen arkea

Ihminen on luotu liikkumaan. Jokainen meistä on liikkujatyyppi, mutta erilainen mieltymystensä suhteen, onneksi repertuaari on rajaton. Jokaisella ihmisellä on omat mieltymykset ruuan suhteen, sama pätee myös liikuntaan.

Meillä pyörähtivät käyntiin suositut jalkapallokerhot tiistaisin ja torstaisin Käpylän liikuntapuistossa yhteistyössä HJK:n kanssa. Osanottomääristä voikin päätellä, että kilpaileminen, edustaminen sekä yhdessä tekeminen motivoi isoa osaa opiskelijoistamme jalkapalloilemaan. Erilaisuus on rikkaus, toinen nauttii vauhdista, toinen kaipaa kävelyä luonnossa saaden virtaa ja elämyksiä siitä.

Koukuta itsesi liikunnan tuomaan hyvään oloon!

Kannustan kokeilemaan eri lajeja niin ravinnon kuin liikunnan suhteen. Vieläkin monia opiskelijoita huvittaa liikuntatuntimme Hot Joogan parissa. Aluksi se ei maistunut, mutta sen tuoma hyvä olo mieleen ja kehoon oli niin palkitseva, että sitä moni kaipasi myöhemmin lisää.

Projektissa toimimisen opinnolla olevat opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttavat lajikokeiluja. Tiistaina on vuorossa retki Salmisaareen kiipeilemään. Erilaisia tempauksia, kerhoja ja lajikokeiluita on luvassa lukuvuoden aikana, opiskelijoiden & henkilöstön ideoimana.

Psykologimme pitävät Relax-rentoutushetkeä, College Coachit tsemppaavat & arkiohjaajat tarjoavat liikuntakaveruutta. Liikuntatuutorikoulutus & tuomarointikoulutuksia on tulollaan ja muun muassa tanssin taikaa.

Hybridiliikuntahaasteet somessa & livenä #Haastaittes

Covid-aika on laittanut meidät miettimään yhdessä liikkumista erilaisin keinoin. Viime keväänä pidimme yllä yhteisöllisyyttä liikkumalla yhdessä mm. WhatsAppin kautta.

Opiskelijamme ovat kehittäneet koulun someen liikuntahaasteita koko lukuvuoden ajaksi. Ensi viikolla ruokavälitunnilla maanantaina ja tiistaina haasteina ovat Penkkipunnerrushaaste, jossa lihaskestävyystoistot ratkaisevat. Perjantaina Crossbar Challenge haastaa osumaan pallon maalin ylärimaan. Nämä toteutetaan myös live-tapahtumina oppilaitoksemme Sports Cavessa.

Keskiviikkona Tino Partasen ideoima ja iltapäivällä toteuttama ”League of Legends BC -tournament” on saanut e-urheilusta innostuneet opiskelijat liikkeelle myös oppilaitoksemme ulkopuolelta. Etänä toteuttava –tournament striimataan GameRoomistamme.

Toivomme jokaisen Business College Helsingin opiskelijan ja henkilöstön osallistuvan #haastaittes -liikuntakampanjaan, liikkumaan omalla ”levelillä”. Tarkoituksena on lisätä liikettä työpäivään vaikkapa lataamalla meille hankitun Break Pro -taukoliikuntasovelluksen avulla. Muutaman minuutin tauko tuo lisäboostia, saamme muutettua työskentelyasentoa, veren virtaamaan ja oppiminenkin tehostuu.

Breakfast Clubin vieraana kansainvälinen somevaikuttaja ja hyvinvointivalmentaja Erna Husko

Opiskelijamme osallistuvat #amistekeehyvää -kampanjaan, jossa hyvät teot laitetaan kiertoon tavoitellen hyvää oloa kanssaihmisille. Pääset äänestämään merkityksellisimpiä haasteita Saku ry:n Facebook sivuilla. Ensi viikon aikana luvassa pop up -tempauksia mm. ruokahävikki 0 % -kampanja & henkilökohtainen aamun aforismi jokaiselle Breakfast Clubin osallistujalle.

Keskiviikkona 30.9 klo 8.45 – 9.30 kannattaa olla Early Bird! Toivotamme jokaisen businesscollegelaisen Breakfast Clubiin. Opiskelijoiden järjestämän aamupalatapahtuman vieraaksi saapuu kansainvälinen somevaikuttaja & hyvinvointivalmentaja Erna Husko. Erna kertoo tarinansa hyvinvoinnista, arkoja aiheita kaihtamatta.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan löytyy Wilmasta (puuro- & kahvitarjoilua varten).
Kannattaa myös katsoa Youtube-kanavaamme & Insta-liveä, Ernan haastattelu jatkuu studiostamme klo 9.30 – 10.00.
Valtakunnallisen Hyvinvointivirtaa-viikon videotervehdykset:

Parasta & sporttista syysaikaa! Ja muista: #Haastaittes!
Lehtori Tarja Airaksinen LitM

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi