Kasvun johtaminen – Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto ICT-alalle

Onko mahdollista saada tukea johtajana kehittymiseen ja samalla perehtyä systemaattisesti ICT- yrityksen kasvun rakentamiseen? Kyllä on! Kasvun johtaminen – Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto vastaa juuri tähän tarpeeseen. Tule mukaan kasvamaan itse johtajana ja mahdollistamaan yrityksesi kasvu!

Tämä koulutus sisältää 11 koulutuspäivää, ja se on vahvasti työelämälähtöistä ja pitkälti henkilökohtaistettua. Koulutuksessa keskitytään johtamisen käytäntöihin, ei pelkkään teoriaan, ja kaikki, mitä opiskelun aikana teet, vie konkreettisesti yritystäsi ja sinua sen johtajana eteenpäin.


Tutkinto

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, johtamisen ja yritysjohtamisen osaamisala


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

ICT-alan yritysjohtajalle sekä alan johtamistehtävissä toimivalleHinta

Osallistumismaksu 850 €
Maksu-ja peruutusehdot »


Ajankohta

Koulutus alkaa 23.3.2022.


Hakeminen

Seuraava haku ilmoitetaan myöhemmin.


Koulutuksen sisältö

Saat koulutuksesta välineitä ja työkaluja yrityksesi suunnitelmalliseen johtamiseen sekä juuri teidän yrityskulttuuriinne sopivien johtamisen käytäntöjen luomiseen. Koulutuksen myötä luot yritykseen rakenteita, jotka mahdollistavat kasvun ja kansainvälistymisen askelien ottamisen.

Pääset ohjelmassa perehtymään seuraaviin yrityksen kasvun kannalta kriittisiin elementteihin:

 • ICT-yrityksen strateginen johtaminen – kasvun esteet ja veturit
 • Kasvun suunnittelu ja toteutus, kasvun rahoittaminen
 • Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö yrityksen menestystekijänä
 • Talouden suunnittelu ja seuranta: ennustemallit, systemaattisen suunnittelun ja seurannan käytännöt
 • Myynti- ja markkinointiprosessien johtaminen kasvun rakentamisessa
 • Kasvuyrityksen kulttuurin johtaminen: työnantajamielikuvan kehittäminen ja asiantuntijan kasvupolun suunnittelu
 • Työyhteisön kehittämisen johtaminen
 • Henkilöstön ja osaamisen johtaminen
 • Asiakkuuksien johtaminen
 • Tuotanto- tai palveluprosessien johtaminen

Koulutuksen alussa toteutetaan myös ns. 360-kartoitus, jonka avulla tunnistat vahvuuksiasi ja kehittymistarpeitasi johtajana. Käytämme lisäksi muita työkaluja, jotka tukevat johtajana kehittymistä sekä yrityksen kehittämistä. Tällaisia ovat mm. toimintaympäristön analyysityökalu (PESTE), SWOT-analyysi, kasvuvisiotyökalu, asiakkuuksien johtamisen analyysityökalu, myynnin kypsyysmalli, kansainvälistymisen potentiaalin arviointityökalu sekä kasvun johtamisen ydintyökalu, Growth Plan –sovellus.

Tutustu koulutuspäivien alustavaan aikatauluun ja sisältöön

Tutkinnon sisältö ja suorittaminen

Opiskellessasi tässä ohjelmassa kehität itseäsi kasvuyrityksen johtajana ja suoritat johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Tutkinto muodostuu kolmesta osasta:

 • Kaikille yhteinen osa: Johtajana toimiminen
 • Valinnaisina osina kaksi seuraavista:
  • Työyhteisön kehittämisen johtaminen
  • Henkilöstön ja osaamisen johtaminen
  • Asiakkuuksien johtaminen
  • Tuotanto- tai palveluprosessien johtaminen

Tutkinnon suoritat niin, että sinä johtajana suunnittelet ja organisoit yrityksen tai vastuualueesi toimintaa, johdat sitä tavoitteellisesti ja osoitat osaamisesi käytännön johtamistehtävissä työpaikallasi. Osaamistasi arvioi opintojen alussa nimetty työpaikkaohjaaja sekä oppilaitoksen edustaja.

Tutustu myös johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon perusteisiin.

Kenelle tämä koulutus sopii?

Koulutus on suunnattu erityisesti pienten ja keskisuurten ICT-alan yritysten johtotehtävissä toimiville. Koulutuksen sisällöissä korostuvat kasvua hakevien yritysten johtamisen kehitystarpeet.

Valitsemme koulutukseen 25 henkilöä. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja. Koulutus järjestetään etäkoulutuksena ja kouluttajina toimivat Pro Growth Consulting Oy:n asiantuntijat.

Opiskelumuotona oppisopimus

Opinnot suoritetaan oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus perustuu opiskelijan, työnantajan sekä koulutuksen järjestäjän väliseen kirjalliseen määräaikaiseen sopimukseen. Oppisopimuksessa sovitaan siitä, että työntekijä saa opiskella ja osallistua koulutukseen työn ohella sekä tehdä tutkinnon suorittamiseksi edellytettyjä tehtäviä ja näyttää osaamisensa työpaikalla. Oppisopimuksessa opiskelijalle tulee nimetä työpaikalta työpaikkaohjaaja sekä arvioija. Erikoisammattitutkinnoissa työpaikkaohjaaja toimii usein myös opiskelijan arvioijana.

Myös yrittäjä voi solmia yrittäjän oppisopimuksen opintoihinsa. Tällöin hän saa mentorin, joka toimii työpaikkaohjaajan roolissa ja sittemmin vielä hänen arvioijanaan. Mentori voi olla toinen yrittäjä tai muu henkilö, jolla itsellään on johtamisosaamista ja joka tuntee opiskelijan johtamisosaamisen tai on valmis perehtymään siihen. Opiskelija voi hankkia mentorin itse tai se voidaan etsiä Pro Growth Consulting Oy:n verkostosta.

Oppisopimuksen solmimisen edellytyksenä on, että opiskelijan viikoittainen työaika on keskimäärin vähintään 25 tuntia. Oppisopimuksen solmiminen ei muuta voimassa olevan työsopimuksen ehtoja millään tavoin.

Katso mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa (video 2:21 min).

Koulutuskumppanina Pro Growth Consulting Oy

Tämän koulutuksen toteutuksesta vastaa Pro Growth Consulting Oy ja vastuukouluttajan toimii toimitusjohtaja Erkki Tuomi. Pro Growth on erikoistunut pk-yritysten kasvun tukemiseen erityisesti ICT-alalla ja on kehittänyt kasvun suunnitteluun ainutlaatuisen työkalun, Growth Plan -sovelluksen.

Erkki Tuomi (KTM) on yrittäjä, konsultti ja valmentaja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus myynnistä ja sen johtamisesta sekä yritysten kasvattamisesta. – Me Pro Growthin asiantuntijat haluamme auttaa sinun yritystäsi kasvamaan ja menestymään. Tavoitteenamme on myös tukea sinua kehittymään yritysjohtajana niin, että osaat tehdä kasvun kannalta kriittiset valinnat ja tukea tiimiäsi niin, että se voi onnistua kasvun toteuttamisessa. Haluamme rohkaista koulutukseen osallistujia oppimaan toisiltaan ja verkostoitumaan, joten luvassa on paljon yhteisiä keskusteluja, harjoituksia ja ideointihetkiä.

Yhteystiedot

Ira Karlström, koulutusasiantuntija | ira.karlstrom@bc.fi  | 040 901 4668