Kirjanpito ja tilinpäätös – opi perustiedot ja -taidot

Debet ja kredit, tuloslaskelma ja tase, myyntitositteiden kirjaaminen, kassavirtalaskenta, ALV:n vaikutus, tilinpäätösjaksotukset – täyttä hepreaako? Ei kauan! Tällä tehokkaalla ja käytännönläheisellä kurssilla opit perusteet pienyrityksen kirjanpidosta tilinpäätökseen asti.


Koulutus

Kirjanpito ja tilinpäätös – opi perustiedot ja -taidot


Kesto

3 kk


Kenelle

Haluat oppia perusasiat kirjanpidosta ja tilinpäätöksen laatimisesta


Hinta

489,90 € (sis.alv 24% = 94,80 €)


Ajankohta

Seuraavan kurssin aloitusaikaa ei ole vahvistettu

Hakeminen


Kenelle

Koulutus sopii mm. kirjanpidon työtehtävistä kiinnostuneelle, pienen yhdistyksen kirjanpitoa hoitavalle, yrittäjälle joka haluaa oppia ymmärtämään oman yrityksen kirjanpidon ja tilinpäätöksen prosessia – kaikille kirjanpidon perustaitoja tarvitseville. Toimit mahdollisesti avustavissa kirjanpidon tehtävissä tai haluat päivittää ja vahvistaa aiemmin hankkimaasi osaamista. Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa osaamista aiheesta. Erillistä kirjanpito-ohjelmaa ei tarvita.

Tällä kurssilla:

 • opit perusteet pienyrityksen kirjanpidosta ja saat tietoa kustannuslaskennasta
 • opit ymmärtämään tuloslaskelman ja taseen merkitystä arjessa
 • opit tekemään harjoitusten kautta kahdenkertaisen kirjanpidon ja arvonlisäveron käsittelyn kirjanpidossa

Lue lisää millaista hyötyä kurssista voi olla yhdistystoiminnassa.

Toteutus

Kurssi koostuu neljästä kolmen tunnin osallistujia aktivoivasta webinaarista (4 x 3 h) kouluttaja Helena Pirttiniemen johdolla. Koulutukset toteutetaan verkossa Microsoft Teamsillä. Webinaareissa käydään läpi mm. seuraavia aihealueita:

 • miksi kirjanpitoa?
 • tuloslaskelma ja tase tutuksi
 • kahdenkertainen kirjanpito
 • verkkolaskut ja myyntireskontra
 • ostojen kirjaukset ja ostoreskontra
 • arvonlisävero kirjanpidossa
 • budjetoinnin ja kassavirtalaskennan perusteet
 • tilinpäätösviennit

Tutustu koulutuksen sisältöön

Webinaareissa tehdään yhdessä myös käytännön harjoituksia. Webinaarien välissä opiskelet itsenäisesti tekemällä annettuja tehtäviä Itslearning-oppimisympäristössä ja katsomalla aiheisiin liittyviä videokoulutuksia Eduhouse a+ -palvelussa. Ennen kurssin varsinaista aloitusta järjestetään oppimisympäristöjen käyttöönoton ohjaus.

Hinta sekä maksu- ja peruutusehdot

Koulutuksen hinta on 489,80 € (sis. alv 24% = 94,80 €). Laskun eräpäivä x.x.202x. Ilmoittautumisen voi perua ilman peruutuskuluja x.x.202x asti, tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista laskutamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei ole peruttu lainkaan, laskutamme koko koulutuksen hinnan. Ilmoittautuminen on peruttava kirjallisesti osoitteeseen: minna.lahdeaho@bc.fi. Erääntyneet laskut perimme Intrum Justitian kautta.