Cloud Service Specialist -koulutus

Koulutamme Cloud Service Specialisteja, jotka erikoistuvat teknisten IT-palvelujen toteuttamiseen. Monipuolisessa koulutuksessa perehdyt√§√§n erityisesti pilvipalveluihin.

Koulutus toteutetaan 100% etänä, joten voit hakeutua opiskelijaksi riippumatta asuinpaikkasi sijainnista. Opinnot käynnistyvät Pasilassa paikan päällä pidettävällä orientaatiopäivällä, johon opiskelijan tulee osallistua.


Tutkinto

Cloud Service Specialist -koulutus, Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osatutkinto (voit halutessasi suorittaa koko tutkinnon)


Kesto

17 kk


Kenelle

Koulutus on tarkoitettu aikuisille lukion käyneille/yo-tutkinnon suorittaneille tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneille yli 18-vuotiaille opiskelijoille sekä alan vaihtajille, joilla on riittävästi työkokemusta. Koulutus järjestetään suomen kielellä.Ajankohta

Seuraava aloitus ilmoitetaan myöhemmin.


Hakeminen

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.


Pääsykoe

Haastattelu 15.-23.11.2023


Hyvät työllistymismahdollisuudet IT-alalle

Cloud Service Specialist -koulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehd√§ t√∂it√§ IT-alan asiantuntijoina. Koulutus on hyvin k√§yt√§nn√∂nl√§heist√§ verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opiskelijoiden k√§yt√∂ss√§ on opiskeluaikana kannettavat Windows-tietokoneet.

Koulutuksessa k√§yd√§√§n l√§pi k√§ytt√∂j√§rjestelmien perusteet Linux- ja Windows -k√§ytt√∂j√§rjestelmien kautta sek√§ opiskellaan kyberturvallisuuden ja identiteetin ja p√§√§synhallinnan perusteita. Koulutuksessa hankitaan my√∂s tietoliikenteen, Microsoft Active Directoryn  (AD) ja tikettij√§rjestelmien osaamista sek√§ perehdyt√§√§n pilvipalveluihin M365-, Google Workspace-, Microsoft Azure- ja Google Cloud Platform – alustojen avulla. Perehdymme my√∂s teko√§lyn perusteisiin. 

Cloud Service Specialistien ty√∂llistymismahdollisuudet yrityksiin ja muihin organisaatioihin ovat hyv√§t. Aiemmasta, muilla aloilla hankitusta, ns. substanssiosaamisesta on my√∂s usein hy√∂ty√§ IT-alan asiantuntijaty√∂ss√§.

Lue alumnimme Suvi Kankaan kokemuksista

Alanvaihtajien Cloud Service Specialist -koulutus 2024-2025 

Koulutuksessa opetetaan vain Cloud Service Specialistin teht√§v√§n ja yleisesti IT-alan asiantuntijaty√∂ss√§ vaadittavien t√∂iden kannalta keskeisimm√§t osat tieto- ja viestint√§tekniikan perustutkinnosta: 

Tammikuusta 2024 joulukuuhun 2024 opiskellaan et√§n√§ Teamsin v√§lityksell√§ opettajien johdolla. 

Opintojen loppuaika kev√§tlukukaudella 2025 vietet√§√§n ty√∂el√§m√§ss√§ oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk. 

Opintoluettelo 

Kev√§t 2024 
K√§ytt√∂j√§rjestelm√§t ja laitteet 
Tietoliikenne 
M365 ja Google Workspace 
Microsoft Active Directory (AD)
Tekniset tukipalveluprosessit ja tikettij√§rjestelm√§t  

Syksy 2024 
Identiteetin ja pääsynhallinnan perusteet ja tietosuoja
Microsoft Azure ja Google Cloud Platform (sis. teko√§lyn perusteet) 
Intune ja Autopilot 
Kyberturvallisuuden ylläpitäminen

Opintoihin haastattelun kautta 

Cloud Service Specialist -koulutukseen ei ole p√§√§sykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastattelujen perusteella ryhm√§√§n valitaan noin 30 opiskelijaa. T√§rkeint√§ on hyv√§ motivaatio, joten jos sin√§ todella haluat aloittaa uran IT-alalla, sinulla on hyv√§ mahdollisuus p√§√§st√§ mukaan! 

Valintaperusteet 

Hakemus:‚ÄĮ0 ‚Äď 9 valintapistett√§ (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa, suomen kielen osaamista sek√§ tietotekniikan pohjaosaamista) 

Pohjakoulutus:‚ÄĮ0 ‚Äď 1 valintapistett√§ aiemmin suoritetusta alemmasta tai ylemm√§st√§ korkeakoulututkinnosta.

Haastattelu:‚ÄĮ0 ‚Äď 10 valintapistett√§ 

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen valintapisteiden sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella. Lopullinen opiskelijavalinta tehdään haastattelun valintapisteiden perusteella. Pisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla

Mietitk√∂ koko IT-tukihenkil√∂n tutkinnon suorittamista ‚Äď tai ent√§s jatko-opiskelut t√∂iden ohella? 

Jos haluatkin suorittaa t√§m√§n osatutkinnon lis√§ksi koko IT-tukihenkil√∂n tutkinnon (tieto- ja viestint√§tekniikan perustutkinto), opiskellaan puuttuvat osat ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisymp√§rist√∂ss√§. Tarvittaessa saat puuttuviin kokonaisuuksiin opettajiltamme ohjausta tiloissamme. 

Jos haluat jatkaa alan korkeakouluopintoja t√∂iden ohella, perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintov√§ylien kautta Haaga-Heliaan tietojenk√§sittelyn tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insin√∂√∂riksi (Metropolian jatko-opinnot vain p√§√§toimisena opiskeluna). Jatko-opintov√§yl√§n opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta l√§hes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta. 

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi

sisällöstä lehtori Hannu Hokkanen, hannu.hokkanen@bc.fi