Datanomi – peruskoulupohjainen

Datanomikoulutus on tarkoitettu kaikille pelialasta, ohjelmoinnista, kyberturvallisuudesta tai muista IT-alan kokonaisuuksista kiinnostuneille.


Tutkinto

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto


Kesto

n. 3 vuotta


Kenelle

Peruskoulun suorittanut


Ajankohta

Alkaa elokuussa. 


Hakeminen

Hae yhteishaussa keväällä 2020.

Valitse datanomiopintojesi suuntautumisvaihtoehto

Business College Helsinki on Suomen suurin datanomikoulutuksen järjestäjä. Meillä on eniten vaihtoehtoja erikoistua, eniten ammattialan opettajia sekä laajin yritysyhteistyöverkosto pääkaupunkiseudun liike-elämään.

Pilvipalvelut ja kyber

Käytön tuen osaamisalassa syvennytään virtuaalisiin ja fyysisiin tietokoneisiin, tietoverkkoihin ja palvelimiin. Opinnoissa hankitaan osaamista tietoliikennelaitteiden ja erilaisten palvelinten asentamiseen ja konfigurointiin sekä käyttäjien neuvomiseen ja palvelumalleihin, kuten ITILiin. Lisäksi opit hyödyntämään ja räätälöimään pilvipalveluita. Opi hakkerointitaidot, joilla kehität kyberturvallisuutta!

Kyber, jossa painotetaan Linux-käyttöjärjestelmää ja kyberturvallisuutta
Valmiin datanomin työpaikat: Kyber- / Tietoturva- / Tietosuoja
Pilvipalvelut, jossa painotetaan virtualisointia ja pilvipalveluita
Tulevaisuuden työpaikka esimerkiksi: Cloud Specialist

Lisäksi voit datanomina saada työpaikan esimerkiksi näissä tehtävissä: ICT- / Järjestelmä- / Sovellusasiantuntija, Service Desk Specialist

Web-ohjelmointi ja peliohjelmointi

Ohjelmistotuotannon osaamisalassa syvennytään ohjelmointiin ja ohjelmistokehitykseen.

Web-ohjelmointi, jossa painotetaan verkkosivujen ja verkkopalveluiden toteuttamista eri päätelaitteille. Web-ohjelmointitaitojen lisäksi hyödynnetään WordPress- ja Drupal-kehitysympäristöjä.
Datanomin työpaikkoja: Drupal / WordPress Developer, Web Designer, Front End Developer

Peliohjelmointi, jossa painotetaan pelien toteuttamista eri mobiililaitteille. Pelejä toteutetaan HTML 5 Canvaksen ja JavaScriptin avulla.

Valmiina datanomina työllistyt esimerkiksi: Peliohjelmoija, JavaScript / Front End / Unity / Back End / Full Stack Developer

Huom! Jos et pääse varsinaiseen peliohjelmointiryhmään, PC-pelikehittämistä voit opiskella valinnaisella tutkinnon osalla Unity3D, jossa opit hyödyntämään maailman suosituinta pelinkehitysmoottoria.

Opit käytännön töitä tehden

Datanomikoulutukseen kuuluu paljon työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opit ammattiin käytännön töitä tehden ja saat arvokasta työkokemusta, jotta valmistut suoraan työelämään.

Oma kerros datanomiopiskelijoille

Oppilaitoksemme 4. kerros on suunniteltu erityisesti datanomiopiskelijoiden tarpeisiin. Kaikki tarvittavat laitteistot ja asiantuntijat ovat lähettyvilläsi. Monet datanomien työskentelytiloista ovat valoisia avotiloja; seinät eivät ole rajoittamassa luovuuttasi.

Aiempi osaaminen voi nopeuttaa valmistumista

Datanomien opintosuunnitelma on laadittu joustamaan 2 – 3 vuoden kestoisiksi. Ammatillisissa opinnoissa menestyminen perustuu ammattiosaamiseen, joten jo aiemmin hankittu osaaminen vauhdittaa halutessasi opintojasi (esim. jos olet jo itse opiskellut ohjelmointia). Opiskelusi kesto on yksilöllinen ja valmistuminen perustutkintoon on mahdollista jopa vuodessa.

Valmis datanomi töihin tai jatko-opintoihin

Datanomikoulutus tähtää työelämään tieto- ja viestintätekniikan asiantuntijan tasolle. Kehitämme tutkintoamme yhdessä työelämän kanssa ja luomme opiskelijoillemme mahdollisuuksia haastaa itseään pääkaupunkiseudun ICT-yrityksissä. Ammattiosaamisen lisäksi datanomitutkinto antaa sinulle jatko-opiskeluoikeuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Arvosanasi datanomitutkinnossa vaikuttavat lähtöpisteisiisi ammattikorkeakouluihin hakiessa. Jatko-opiskelu ammattikorkeakoulussa on mahdollista jo datanomiopintoja suorittaessasi.