Esihenkilönä kunnassa – Vahvista viestintätaitojasi ja vaikuttavuuttasi organisaatiossa

Tervetuloa koulutukseen, joka avaa ovet menestyksekkääseen lähiesihenkilötyöhön kuntatyössä!

Esihenkilönä kunnassa -koulutuksesta saat tukea ja työkaluja oman lähijohtajuutesi vahvistamiseen, kehität viestintätaitojasi ja rakennat tiimistäsi hyvinvoivan, tehokkaan ja palvelevan työyhteisön.

Tartu nyt ainutlaatuiseen mahdollisuuteen suorittaa osa Lähiesimiestyön ammattitutkinnosta omalla työpaikallasi!

Tutkinto

Tutkinnon osa, Lähiesihenkilönä toimiminen

Kesto

n. 8-9 kk

Kenelle

Kunnan tiiminvetovastuissa tai esihenkilörooleissa työskentelevät

Hinta

Osallistumismaksu oppisopimuksella opiskellessa 200 €.
Maksu- ja peruutusehdot »

Ajankohta

Koulutus alkaa 22.4.2024

Hakeminen

Hakuaika 31.1.2024 – 24.3.2024 Hae opiskelemaan »

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on suunnattu kuntien palveluksessa oleville esihenkilötyötä tekeville – esimerkiksi tiimin tai työryhmän vetäjille, asiakasvastaaville, palveluesihenkilöille, opettajille, rehtoreille ja osastonhoitajille.

Koulutus sopii sinulle erityisen hyvin, jos olet

 • vasta tehtävässä aloittanut tiiminvetäjä tai esihenkilö, joka haluaa vahvistaa rooliaan tiimin onnistumisen mahdollistajana
 • kokenut tiiminvetäjä tai esihenkilö, joka kaipaa uusia näkökulmia ja haluaa kasvattaa vaikuttavuuttaan oman organisaation menestyksen tekijänä

Koulutuksen sisältö, toteutustapa ja aikataulu

Esihenkilönä kunnassa -koulutuksen avulla kehität itseäsi vaikuttavana, valmentavana ja luotettavana esihenkilönä ja pääset viemään johtamistaitosi seuraavalle tasolle.

Koulutuksen ensimmäiset osiot keskittyvät esihenkilön hallinto- ja talousosaamiseen sekä työlainsäädäntöön kuntatyön näkökulmasta. Seuraavissa koulutuksen vaiheissa paneudutaan muun muassa valmentavaan ohjaamiseen, työhyvinvoinnin varmistamiseen sekä työyhteisön monimuotoisuuteen ja tasa-arvon turvaamiseen.

Pääset kehittämään omia vuorovaikutus- ja viestintätaitojasi, palautteenantotaitoja ja kykyä käsitellä haastavia tilanteita – ja viemään oppeja suoraan käytäntöön omassa organisaatiossasi. Koulutuksen aikana laadit omalle työyhteisöllesi tiimin osaamisen kehittämisen suunnitelman, perehdytysohjeen sekä suunnitelman oman esihenkilötyösi kehittämiselle.

Koulutuksen kokonaiskesto on noin 8–9 kuukautta.

Koulutuksen toteutustapa:

 • Kuusi etäkoulutusta arkisin klo 9–12 (ensimmäinen koulutus klo 9–15)
 • Koulutuspäivien välillä voit syventää oppimistasi hyödyntämällä Eduhousen verkkokoulutustallenteita sekä aiheeseen orientoivia ennakkotehtäviä. Sovellat oppimaasi omissa esihenkilötehtävissäsi.
 • Tutkinnon ohjaukset opintojen aikana (Teams)

Tutustu koulutuksen alustavaan aikatauluun ja sisältöön:

Business College - Esihenkilönä kunnassa -koulutus

Mitä hyödyt koulutuksesta?

 • Parannat tiimisi tehokkuutta ja tuottavuutta. Saat konkreettisia työkaluja ja vinkkejä henkilöstön motivointiin, ja opit innostamaan ja tukemaan tiimisi toimintaa kohti yhteisiä tavoitteita.
 • Edistät myönteisen ilmapiirin rakentumista. Koulutuksen avulla opit luomaan innostavaa työilmapiiriä, joka vaikuttaa suoraan työntekijöiden tyytyväisyyteen, sitoutumiseen ja työtehtävien sujuvuuteen.
 • Kehität vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitojasi. Syvennyt kommunikaation saloihin, parannat tiimityöskentelytaitojasi ja opit tehokkaita ratkaisukeinoja myös haastaviin tilanteisiin.
 • Investoit oman ammatillisen osaamisesi kehittämiseen. Koulutuksen myötä saat laajempaa näkemystä kuntaesihenkilön tehtävistä ja vastuista ja vahvistat näin ammatillista osaamistasi.
 • Saat virallisen todistuksen esihenkilöosaamisestasi. Tutkinnon osa Lähiesimiestyön ammattitutkinnosta on merkittävä askel urakehityksessäsi.
 • Opi enemmän – ymmärrä enemmän. Saat syvällistä ymmärrystä kunnan toimintaympäristöstä, lainsäädännöstä ja päätöksenteosta, mikä tukee päivittäistä työtäsi. Kokemusten vaihto rikastuttaa oppimista ja avaa uusia näkökulmia.

Opiskelumuodot ja koulutuksen hinta

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, joka mahdollistaa joustavan opiskelun omalla työpaikallasi. Keskustele rohkeasti työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella ja hyödynnä käytännönläheisen oppimisen parhaat puolet! 

Tutkintotavoitteisena oppisopimuskoulutuksena koulutuksen hinta on 200 euroa. 

Voit osallistua koulutukseen myös ilman oppisopimusta – kysy lisää ottamalla meihin yhteyttä.

Tutustu oppisopimuskoulutuksen hyötyihin >>

Koulutukseen hakeminen

Hakuaika koulutukseen alkaa 31.1.2024 ja päättyy 24.3.2024.

Koulutus alkaa 22.4.2024.

Infotilaisuus koulutuksesta kiinnostuneille ti 12.3. klo 9.00-9.45

Tervetuloa infotilaisuuteen, jossa saat lisätietoja ja voit esittää kysymyksiä koulutuksen sisällöstä, toteutustavasta ja aikataulusta.

Infotilaisuudessa saat tietoa mm. seuraavista asioista:

 • Kenelle koulutus on tarkoitettu?
 • Mitä koulutuksessa opiskellaan ja miten?
 • Mitä tarkoittaa käytännössä, että koulutuksessa suoritetaan tutkinnon osa: Lähiesimiehenä toimiminen?
 • Mitä tarkoittaa oppisopimuskoulutus?

Pääset osallistumaan Teamsissä järjestettävään infotilaisuuteen alla olevan linkin kautta. Sinun ei tarvitse ilmoittautua infoon erikseen.

Tule mukaan infotilaisuuteen >>

Kokoustunnus: 339 490 232 396 

Tunnuskoodi: SpDC9x

Koulutuskumppanina Eduhouse

Kouluttajina toimivat Tuuli Tarukannel sekä Reetta Kontio.

Tuuli Tarukannel (HTM) on työskennellyt muun muassa Kuntaliitossa lakiasioiden erityisasiantuntijana ja kouluttanut kuntia niiden monissa eri tarpeissa. Reetta Kontio (HTM) työskentelee tällä hetkellä palvelussuhdepäällikkönä Nurmijärven kunnassa.

Kuvassa on toinen Esihenkilönä kunnassa -kouluttajista: Tuuli Tarukannel.
Esihenkilönä kunnassa -koulutuksen toinen kouluttaja Tuuli Tarukannel.
Esihenkilönä kunnassa -koulutuksen toinen kouluttaja Reetta Kontio.

Eduhouse-verkkokoulutuspalvelun monipuolisilla ja ajankohtaisilla koulutussisällöillä kehität osaamistasi tehokkaasti sinulle parhaiten sopivana ajankohtana.

Kuvassa on Eduhouse-logo. Eduhouse toimii tämän koulutuksen kumppanina.

Yhteystiedot

Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija

minna.lahdeaho@bc.fi

044 775 6376