Kyberturvallisuus & johtaminen – Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto

Mitä kyberturvallisuus tarkoittaa organisaation toiminnan kannalta ja miten sen pitäisi näkyä johtamisessa? Miten sinä johtajana voit kehittää omaa kykyäsi ennakoida turvallisuuteen liittyviä riskejä ja vahvistaa toimintavalmiutta yllättävässä tilanteessa?

Kyberturvallisuuteen liittyv√§t uhat ovat niin merkitt√§vi√§ organisaation toiminnalle ja maineelle, ett√§ sit√§ ei voi vastuuttaa vain yksitt√§isen henkil√∂n tai tiimin vastuulle. Kyberturvallisuuteen painottuva johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon koulutus (verkko-opinnot) on suunniteltu auttamaan johtoteht√§viss√§ ty√∂skentelevi√§ kehitt√§m√§√§n omaa osaamistaan ja organisaation valmiutta muuttuvassa toimintaymp√§rist√∂ss√§. 


Tutkinto

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, johtamisen ja yritysjohtamisen osaamisala, verkko-opinnot


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

Johtamistehtävissä toimivalle, jolla on oma vastuualueensa johdettavanaan tai
yrityksen omistajalle, joka vastaa yrityksensä toiminnan johtamisesta ja kehittämisestä. Koulutus on suomenkielinen.Hinta

Osallistumismaksu oppisopimuksella opiskellessa 250 ‚ā¨, muutoin 650 ‚ā¨ 
Maksu-ja peruutusehdot ¬Ľ


Ajankohta

Koulutus alkaa 13.12.2022.


Hakeminen

Hakuaika 10.10.-30.11.2022. Hae koulutukseen ¬Ľ


Koulutuksen sisältö

Koulutus tarjoaa mahdollisuuden kehittyä johtamisessa tavoitteellisesti. Saat välineitä ja työkaluja valmistautua kohtaamaan toimintaympäristön haasteita, hallita organisaation kriittistä menestystekijää eli dataa tietoturvallisesti.

Koulutus sis√§lt√§√§ 8 koulutusp√§iv√§√§, jotka toteutetaan verkossa (Teams). Koulutusp√§ivien lis√§ksi keskityt johtamiseen ja siin√§ kehittymiseen k√§yt√§nn√∂n ty√∂ss√§si. Koulutuksen kokonaiskesto on noin vuosi (ty√∂n ohessa).

Perehdyt koulutuksen aikana yrityksen johtamisen ja kyberturvallisuuden kannalta kriittisiin näkökulmiin:

 • Strategian arviointi, suunnittelu ja jalkautus digiajan toimintaymp√§rist√∂ss√§
 • Ajankohtaiset kyberuhat ja yrityksiin kohdistuvat huijaukset
 • Organisaation tietoturvan parantaminen sek√§ tietoturvaprosessit ja -kulttuuri
 • Liiketoiminnan jatkuva parantaminen ja ketter√§ kehitt√§minen
 • Oman johtajuuden arviointi ja kehitt√§minen
 • Talouden tuloksellisuuden johtaminen
 • Henkil√∂st√∂n osaamisen kehitt√§minen
 • Tiedon hy√∂dynt√§misen, tietosuojan ja johdon juridiikka

Tutustu koulutuspäivien alustavaan aikatauluun ja sisältöön

Järjestämme koulutuksesta kiinnostuneille infotilaisuuden (Teams) to 3.11.2022 klo 16-17. Ilmoittaudu mukaan viimeistään ke 2.11. tästä.

Tutkinnon sisältö ja suorittaminen

Opiskellessasi tässä ohjelmassa kehität itseäsi organisaation johtajana ja suoritat johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Tutkinto muodostuu kolmesta osasta:

 • Kaikille yhteinen osa: Johtajana toimiminen
 • Valinnaisina osina kaksi seuraavista:
  • Strategiaty√∂n johtaminen
  • Ty√∂yhteis√∂n kehitt√§misen johtaminen
  • Projektin johtaminen

Tutkinnon suoritat niin, että sinä johtajana suunnittelet ja organisoit yrityksen tai vastuualueesi toimintaa, johdat sitä tavoitteellisesti ja osoitat osaamisesi käytännön johtamistehtävissä työpaikallasi. Osaamistasi arvioi opintojen alussa nimetty työpaikkaohjaaja sekä oppilaitoksen edustaja.

Tutustu myös johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon perusteisiin.

Kenelle tämä koulutus sopii?

Koulutus on suunnattu erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten johtotehtävissä toimiville. Jos haluat kehittyä kyberresilienssiä omaavaksi johtajaksi, tämä koulutus on juuri sinulle!

Valitsemme koulutukseen 25 henkilöä. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja. Koulutus järjestetään etäkoulutuksena ja kouluttajina toimivat Eduhouse Oy:n asiantuntijat.

Opiskelumuotona oppisopimus

Opinnot suoritetaan oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus perustuu opiskelijan, työnantajan sekä koulutuksen järjestäjän väliseen kirjalliseen määräaikaiseen sopimukseen. Oppisopimuksessa sovitaan siitä, että työntekijä saa opiskella ja osallistua koulutukseen työn ohella sekä tehdä tutkinnon suorittamiseksi edellytettyjä tehtäviä ja näyttää osaamisensa työpaikalla. Oppisopimuksessa opiskelijalle tulee nimetä työpaikalta työpaikkaohjaaja sekä arvioija. Erikoisammattitutkinnoissa työpaikkaohjaaja toimii usein myös opiskelijan arvioijana.

Myös yrittäjä voi solmia yrittäjän oppisopimuksen opintoihinsa. Tällöin hän saa mentorin, joka toimii työpaikkaohjaajan roolissa ja sittemmin vielä hänen arvioijanaan. Mentori voi olla toinen yrittäjä tai muu henkilö, jolla itsellään on johtamisosaamista ja joka tuntee opiskelijan johtamisosaamisen tai on valmis perehtymään siihen. Opiskelija voi hankkia mentorin itse.

Oppisopimuksen solmimisen edellytyksenä on, että opiskelijan viikoittainen työaika on keskimäärin vähintään 25 tuntia. Oppisopimuksen solmiminen ei muuta voimassa olevan työsopimuksen ehtoja millään tavoin.

Katso mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa (video 2:21 min).

Koulutuskumppanina Eduhouse Oy

T√§m√§n koulutuksen toteutuksesta vastaa Eduhouse Oy. Vastuukouluttajina toimivat kokeneet johtamisen ja tietoturvan asiantuntijat. Eduhouse Oy on maamme merkitt√§vimpi√§ digitaalisten koulutuspalvelujen tarjoajia. 

Kouluttajat: KTM, KM Hannamari Heino (johtaminen, strateginen suunnittelu sek√§ toiminnan kehitt√§minen), KTM Timo Toivanen (yrityksen toiminnan analysointi ja talouden ohjaus), asianajaja Teppo Laine (tieto- ja yksityisyyden suoja),  digitaitospesialisti Esa Riutta, Business Advisor Niko Tuominen, ty√∂yhteis√∂kehitt√§j√§ Sari H√§m√§l√§inen ja tietoturva-asiantuntijat Jyrki Haapala, Mika Stenberg, Marko Ekroth ja Petteri Yrj√∂l√§.

Yhteystiedot

Siikku Haataja, koulutusasiantuntija | siikku.haataja@bc.fi  | 044 775 6445