Kehitä osaamistasi verkko-opinnoilla

Haluatko kehittää kirjanpidon ja tilinpäätöksen laadinnan taitojasi? Työskenteletkö työsuhdeasioiden parissa esimerkiksi perehdyttämällä uusia työntekijöitä? Ovatko lomapalkkajaksotukset hallussa? Tai oletko yrittäjä ja tarvitset kättä pidempää yrityksesi kannattavuuden suunnittelua ja kehittämistä varten?

Taloushallinnon verkko-opinnoissa voit kehittää talous- ja HR-osaamistasi valitsemalla juuri omaan tarpeeseen sopivan opintopolun tai yksittäisiä tutkinnon osia.

Tutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala verkko-opintoina (150 osp)

Kesto

Koko tutkinto n. 1 vuosi

Kenelle

Taloushallinnon työtehtävissä toimiville

Hinta

150-500 ‚ā¨. Katso tarkemmat hintatiedot sivun alaosasta.
Maksu- ja peruutusehdot ¬Ľ

Ajankohta

Seuraava aloitusaika tiedotetaan myöhemmin.

Kenelle tämä tutkinto sopii?

Opinnot ovat t√§ydennyskoulutusta alalla jo toimiville henkil√∂ille, joilla on jo jonkin verran ty√∂kokemusta alan teht√§vist√§. Sinulla on perustiedot ja taidot jo hyppysiss√§si ‚Äď opiskelun kautta syvenn√§t ja p√§ivit√§t osaamistasi eri teemojen ymp√§rill√§.

Opiskelu tapahtuu työn ohella, joten suorittaaksesi opinnot (tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia), sinulla on oltava työpaikka ja työtehtävät, joissa pääset toteuttamaan opiskeltavia asioita. Kehität ammattitaitoasi käytännön työtehtäviä tehden ja osoitat oman osaamisesi myös käytännössä, omalla työpaikallasi tutkinnon ammattitaitovaatimusten mukaisesti. Työpaikaltasi sinulle valitaan arvioija (työelämäarvioija), joka arvioi osaamistasi suullisesti ja kirjallisesti.

Lue mitä hyötyä koulutuksesta oli tutkinnon suorittaneelle Saralle.

Mitä opiskellaan?

Voit valita erilaisista opintopoluista sinulle parhaiten sopivan:

 • Palkanlaskijan polku, kirjanpit√§j√§n polku ja yritt√§j√§n tulospolku ‚Äď kulkemalla jonkun n√§ist√§ poluista, suoritat samalla liiketoiminnan ammattitutkinnon.
 • HR-osaajan polku ‚Äď suoritat osatutkinnon.
 • Itse valitsemasi polku ‚Äď voit valita ne sis√§ll√∂t, joissa haluat vahvistaa omaa osaamistasi ja suorittaa joko koko tutkinnon tai osatutkinnon.

Valitset opintojesi sisällön sen mukaan, minkälaisissa työtehtävissä toimit ja minkälaisia tehtäviä pääset työpaikallasi tekemään oppiaksesi lisää. Käymme ennen opintojen alkua yhdessä läpi osaamisesi, työtehtäväsi sekä kiinnostuksen kohteesi opintoihin liittyen ja laadimme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jonka pohjalta lähdet viemään opintojasi eteenpäin.

Tutustu eri polkujen kuvauksiin ja valitse itsellesi sopiva vaihtoehto:

Miten opiskelu tapahtuu käytännössä ja kauanko opinnot kestävät?

Opintoihin liittyvä koulutus tapahtuu kokonaan verkossa. Voit osallistua koulutukseen asuinpaikastasi riippumatta. Verkko-opiskelussa on tärkeää, että sinulla on hyvät ajanhallinnan ja itsensä johtamisen taidot, jotta opintosi edistyvät aikataulun mukaan.

Sinulla tulee olla työpaikallasi mahdollisuus tehdä monipuolisesti niiden aihealueiden työtehtäviä, joita olet valinnut opintoihisi, sillä työpaikkasi on keskeinen oppimisympäristö, jossa hankit tutkinnon edellyttämää osaamista käytännön tehtävissä. Näytät osaamistasi koulutuksen edetessä, opintojen alussa tehdyn näyttösuunnitelman mukaisesti.

Opiskeluun kuuluu se, että:

 • osallistut webinaareihin (4 x 3 h / tutkinnon osa)
 • katsot teemoihin liittyvi√§ verkkokoulutustallenteita (Eduhouse)
 • teet annettuja oppimisteht√§vi√§
 • hankit osaamista k√§yt√§nn√∂n ty√∂teht√§viss√§ ty√∂paikallasi
 • annat n√§yt√∂t osaamisestasi k√§yt√§nn√∂n ty√∂teht√§viss√§ ty√∂paikallasi ja teet tarvittavat arviointiaineistot

Jos suoritat koko tutkinnon, koulutus kestää on noin yhden vuoden.

Lue lisää ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista.

Miksi valita tämä koulutus?

 • Verkko-opiskelu on tehokas ja paikasta riippumaton tapa osallistua koulutukseen. Sinulla ei mene aikaa matkustamiseen ja voit osallistua koulutukseen mist√§ p√§in Suomea tahansa.
 • Pidetyt ja p√§tev√§t kouluttajat kertovat sinulle uusimman ja ajantasaisen tiedon webinaareissa. Voit esitt√§√§ heille kysymyksi√§ my√∂s webinaarin aikana.
 • Kompakteihin kolmen tunnin webinaareihin on helpompi irrottautua kuin koko p√§iv√§n kest√§viin koulutuksiin.
 • Webinaarien lis√§ksi k√§yt√∂ss√§si on laaja m√§√§r√§ aiheisiin liittyvi√§ verkkokoulutustallenteita (Eduhouse), joiden avulla syvenn√§t tutkinnon eri teemoja. Koulutusten j√§lkeen p√§√§set testaamaan osaamistasi kurssitestill√§.
 • Verkkokoulutuksia voit kuunnella milloin ja miss√§ tahansa.

Koulutuksen aloitusajat

Hakuaika maaliskuussa 2023 alkavaan koulutukseen on 28.11.2022 ‚Äď 5.2.2023. Koulutukseen kannattaa hakea pian haun avauduttua, sill√§ paikat t√§ytet√§√§n hakuj√§rjestyksess√§, mik√§li hakukriteerit t√§ytt√§vi√§ hakijoita on enemm√§n kuin aloituspaikkoja.

Opiskelijavalinnoissa hakukriteerinä on työtehtävien soveltuvuus tutkintoon. Opiskelijavalinnoissa kiinnitetään huomiota myös hakijan aikaisempaan koulutukseen ja alan työkokemukseen. Otamme sinuun yhteyttä viimeistään hakuajan päätyttyä (haastattelu). Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostitse.

Opiskelumuodot

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen. Molemmat opiskelumuodot edellyttävät työpaikkaa alan työtehtävien parissa.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella. Katso mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa

Lue mitä eroa on oppisopimuskoulutuksella ja omaehtoisilla opinnoilla

Hinnat

Koulutuksen hinta riippuu opiskelumuodosta (oppisopimus/omaehtoiset opinnot) sekä koulutuksen laajuudesta.

hinnasto

Yhteystiedot

Kysy lisää taloushallinnon opinnoista ja tulevista toteutuksista:

Minna L√§hdeaho, koulutusasiantuntija | minna.lahdeaho@bc.fi | 044 775 6376
Tea Huikko, koulutuskoordinaattori | tea.huikko@bc.fi | 040 726 1255