Kehitä osaamistasi verkko-opinnoilla

Haluatko kehittää kirjanpidon ja tilinpäätöksen laadinnan taitojasi? Työskenteletkö työsuhdeasioiden parissa esimerkiksi perehdyttämällä uusia työntekijöitä? Ovatko lomapalkkajaksotukset hallussa? Tai oletko yrittäjä ja tarvitset kättä pidempää yrityksesi kannattavuuden suunnittelua ja kehittämistä varten?

Taloushallinnon verkko-opinnoissa voit kehittää talous- ja HR-osaamistasi valitsemalla juuri omaan tarpeeseen sopivan opintopolun tai yksittäisiä tutkinnon osia.

Tutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala verkko-opintoina (150 osp)

Kesto

Koko tutkinto n. 1 vuosi

Kenelle

Taloushallinnon työtehtävissä toimiville

Hinta

150-500 €. Katso tarkemmat hintatiedot sivun alaosasta.
Maksu- ja peruutusehdot »

Ajankohta

Seuraavan koulutuksen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Hakeminen

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Kenelle tämä tutkinto sopii?

Opinnot ovat täydennyskoulutusta alalla jo toimiville henkilöille, joilla on jo jonkin verran työkokemusta alan tehtävistä. Sinulla on perustiedot ja taidot jo hyppysissäsi – opiskelun kautta syvennät ja päivität osaamistasi eri teemojen ympärillä.

Opiskelu tapahtuu työn ohella, joten suorittaaksesi opinnot (tutkinnon tai yksittäisiä tutkinnon osia), sinulla on oltava työpaikka ja työtehtävät, joissa pääset toteuttamaan opiskeltavia asioita. Kehität ammattitaitoasi käytännön työtehtäviä tehden ja osoitat oman osaamisesi myös käytännössä, omalla työpaikallasi tutkinnon ammattitaitovaatimusten mukaisesti. Työpaikaltasi sinulle valitaan arvioija (työelämäarvioija), joka arvioi osaamistasi suullisesti ja kirjallisesti.

Lue mitä hyötyä koulutuksesta oli tutkinnon suorittaneelle Saralle.

Mitä opiskellaan?

Voit valita erilaisista opintopoluista sinulle parhaiten sopivan:

 • Palkanlaskijan polku, kirjanpitäjän polku ja yrittäjän tulospolku – kulkemalla jonkun näistä poluista, suoritat samalla liiketoiminnan ammattitutkinnon.
 • HR-osaajan polku – suoritat osatutkinnon.
 • Itse valitsemasi polku – voit valita ne sisällöt, joissa haluat vahvistaa omaa osaamistasi ja suorittaa joko koko tutkinnon tai osatutkinnon.

Valitset opintojesi sisällön sen mukaan, minkälaisissa työtehtävissä toimit ja minkälaisia tehtäviä pääset työpaikallasi tekemään oppiaksesi lisää. Käymme ennen opintojen alkua yhdessä läpi osaamisesi, työtehtäväsi sekä kiinnostuksen kohteesi opintoihin liittyen ja laadimme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jonka pohjalta lähdet viemään opintojasi eteenpäin.

Tutustu eri polkujen kuvauksiin ja valitse itsellesi sopiva vaihtoehto:

Miten opiskelu tapahtuu käytännössä ja kauanko opinnot kestävät?

Opintoihin liittyvä koulutus tapahtuu kokonaan verkossa. Voit osallistua koulutukseen asuinpaikastasi riippumatta. Verkko-opiskelussa on tärkeää, että sinulla on hyvät ajanhallinnan ja itsensä johtamisen taidot, jotta opintosi edistyvät aikataulun mukaan.

Sinulla tulee olla työpaikallasi mahdollisuus tehdä monipuolisesti niiden aihealueiden työtehtäviä, joita olet valinnut opintoihisi, sillä työpaikkasi on keskeinen oppimisympäristö, jossa hankit tutkinnon edellyttämää osaamista käytännön tehtävissä. Näytät osaamistasi koulutuksen edetessä, opintojen alussa tehdyn näyttösuunnitelman mukaisesti.

Opiskeluun kuuluu se, että:

 • osallistut webinaareihin (4 x 3 h / tutkinnon osa)
 • katsot teemoihin liittyviä verkkokoulutustallenteita (Eduhouse)
 • teet annettuja oppimistehtäviä
 • hankit osaamista käytännön työtehtävissä työpaikallasi
 • annat näytöt osaamisestasi käytännön työtehtävissä työpaikallasi ja teet tarvittavat arviointiaineistot

Jos suoritat koko tutkinnon, koulutus kestää on noin yhden vuoden.

Lue lisää ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista.

Miksi valita tämä koulutus?

 • Verkko-opiskelu on tehokas ja paikasta riippumaton tapa osallistua koulutukseen. Sinulla ei mene aikaa matkustamiseen ja voit osallistua koulutukseen mistä päin Suomea tahansa.
 • Pidetyt ja pätevät kouluttajat kertovat sinulle uusimman ja ajantasaisen tiedon webinaareissa. Voit esittää heille kysymyksiä myös webinaarin aikana.
 • Kompakteihin kolmen tunnin webinaareihin on helpompi irrottautua kuin koko päivän kestäviin koulutuksiin.
 • Webinaarien lisäksi käytössäsi on laaja määrä aiheisiin liittyviä verkkokoulutustallenteita (Eduhouse), joiden avulla syvennät tutkinnon eri teemoja. Koulutusten jälkeen pääset testaamaan osaamistasi kurssitestillä.
 • Verkkokoulutuksia voit kuunnella milloin ja missä tahansa.

Koulutuksen aloitusajat

Hakuaika lokakuussa 2022 alkavaan koulutukseen on 2.8. – 14.9.2022. Koulutukseen kannattaa hakea pian haun avauduttua, sillä paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja.

Opiskelijavalinnoissa hakukriteerinä on työtehtävien soveltuvuus tutkintoon. Opiskelijavalinnoissa kiinnitetään huomiota myös hakijan aikaisempaan koulutukseen ja alan työkokemukseen. Otamme sinuun yhteyttä viimeistään hakuajan päätyttyä (haastattelu). Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostitse.

Opiskelumuodot

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen. Molemmat opiskelumuodot edellyttävät työpaikkaa alan työtehtävien parissa.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella. Katso mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa

Lue mitä eroa on oppisopimuskoulutuksella ja omaehtoisilla opinnoilla

Hinnat

Koulutuksen hinta riippuu opiskelumuodosta (oppisopimus/omaehtoiset opinnot) sekä koulutuksen laajuudesta.

hinnasto

Yhteystiedot

Kysy lisää taloushallinnon opinnoista ja tulevista toteutuksista:

Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija | minna.lahdeaho@bc.fi | 044 775 6376
Siikku Haataja, koulutusasiantuntija | sirkka-liisa.haataja@bc.fi | 044 775 6445
Tea Huikko, koulutuskoordinaattori | tea.huikko@bc.fi | 040 726 1255