Kehity palkka- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijaksi

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, henkilöstöhallinnon osaamisala

Digitalisaation ja automatisaation myötä moni palkka- ja henkilöstöhallinnon rutiinitehtävä tulee jäämään historiaan. Jäljelle jäävät vaativammat asiantuntija ja -neuvontatehtävät, oman vastuualueen kehittäminen sekä liiketoiminnan tukena toimiminen.

Palkka- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijaksi -koulutus (liiketoiminnan erikoisammattitutkinto) antaa opiskelijalle valmiudet työskennellä vaativissa esimies- ja asiantuntijatehtävissä palkka- ja henkilöstöhallinnossa sekä toimia liiketoiminnan tukena omasta tehtävänkuvasta käsin.


Tutkinto

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, henkilöstöhallinnon osaamisala (180 osp)


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

Palkka- ja henkilöstöhallinnon työtehtävissä toimivilleHinta

Osallistumismaksu oppisopimuksella 250 €, muuten 650 €
Maksu -ja peruutusehdot »


Ajankohta

Seuraava koulutus alkaa 8.10.2021.


Hakeminen

Hakuaika 3.8. – 12.9. 


Koulutuksen painopiste on palkanlaskennan vaativissa tilanteissa ja ajankohtaisasioissa sekä henkilöstöhallinnon eri osa-alueissa strategiasta henkilöstöprosessien ja henkilöstön kehittämiseen sekä muutoksen johtamiseen ja tukemiseen. Perehdyt myös työsuhdeasioiden hoitamiseen liittyvien säädöksiin ja sopimuksiin.

Kenelle tutkinto sopii?

Koulutus sopii sinulle, jos toimit palkka- ja henkilöstöhallinnon työtehtävissä ja omaat työkokemusta vastaavista tehtävistä ainakin muutamia vuosia. Työskentelet esimerkiksi palkanlaskijana ja toimenkuvasi on laajentunut myös henkilöstöhallinnon tehtäviin, tai toimit jo HR-tehtävissä ja haluat syventää asiantuntemustasi tai siirtyä tulosvastuullisempiin tehtäviin.

Tutkinnon edellyttämä osaaminen näytetään omissa työtehtävissä, joten työtehtäviesi tulee sisältää palkanlaskentaa ja siihen liittyvien ilmoitusten ja raporttien tekemistä, sekä henkilöstötyön suunnittelu- ja kehittämistehtäviä ja henkilöstötyön ohjeistamista esimiehille. Sinulle valitaan työpaikaltasi arvioija, joka arvioi osaamistasi yhdessä oppilaitoksen arvioijan kanssa.

Koulutuksen sisältö

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Alkavan toteutuksen tutkintokoulutuksen sisältö ja teemat on rakennettu seuraavien tutkinnon osien pohjalta:

  • Vastuualueen liiketoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen (60 osp)
  • Palkanlaskennan hoitaminen (60 osp)*
  • Henkilöstötyö (60 osp)

* tämä tutkinnon osa on liiketoiminnan ammattitutkinnosta

Tutkinnon osiin liittyvät tarkemmat ammattitaitovaatimukset ja hyväksytyn suorituksen kriteerit näet tutkinnon perusteista:

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Toteutustapa ja kesto

Koulutus kestää reilun vuoden sisältäen yhdeksän koulutuspäivää oppilaitoksen tiloissa Pasilassa sekä verkko-opintoja ja oppimistehtäviä. Lisäksi hankit osaamista omalla työpaikallasi tutkinnon edellyttämiä työtehtäviä tehden. Tarvittava osaaminen hankitaan opintojen alussa laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Tutustu koulutuspäivien alustavaan aikatauluun ja sisältöön.

Kouluttaja

Pääkouluttajana toimii KM, HR-päällikkö Johanna Söderman, jolla on 15 vuoden työkokemus henkilöstö- ja palkkahallinnosta. Hänellä on vankka kokemus mm. laki- ja työehtosopimusneuvonnasta, HR-prosessien selkeyttämisestä sekä työyhteisöviihtyvyyden parantamisesta. Erityisen kiinnostunut Johanna on organisaatiokulttuurista, vahvuuksista työelämässä sekä ammatillisista vuorovaikutustaidoista.

Koulutukseen hakeminen ja valinta

Hakuvaiheessa kartoitamme osaamisesi ja työnkuvasi. Opiskelijavalinnoissa tärkeänä valintakriteerinä on nykyisten työtehtäviesi soveltuvuus tutkinnon suorittamiseen. Haastattelemme kaikki hakijat ja keskustelemme tutkinnon suorittamisen mahdollisuuksista. Otamme koulutukseen 25 opiskelijaa. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja. Aloitamme haastattelut jo ennen hakuajan päättymistä.

Opiskelumuodot

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen. Molemmat opiskelumuodot edellyttävät työpaikkaa alan työtehtävien parissa.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella. Katso mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa.

Lue mitä eroa on oppisopimuskoulutuksella ja omaehtoisilla opinnoilla.

Yhteystiedot

Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija | minna.lahdeaho@bc.fi | 044 775 6376