Tulevaisuuden taloushallinnon osaaja


Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala

Tämä on sopiva koulutus sinulle, joka olet työskennellyt muutamia vuosia vaativissa taloushallinnon tehtävissä (esim. talouspäällikkönä, asiantuntijana tai esihenkilötehtävissä) ja haluat kehittää taloushallinnon suunnittelu-, seuranta- ja analysointiosaamistasi. Koulutus soveltuu myös kokeneille kirjanpitäjille, jotka haluavat tuottaa lisäarvoa asiakkailleen tarjoamalla heille konsultatiivisia taloushallinnon palveluita yrityksen johtamisen ja toiminnan kehittämisen tueksi.

Koulutuksen aikana syvennät liiketoiminnan ymmärrystäsi ja pohdit miten toimintaympäristön muutos vaikuttaa liiketoimintaan. Hoidat organisaatiosi tai asiakasorganisaation taloushallintoa kokonaisvaltaisesti: suunnittelet, seuraat ja analysoit taloutta sekä laskemiesi tunnuslukujen, että saatujen tulosten pohjalta. Neuvot ja ohjaat yrittäjiä taloushallinnon osa-alueilla yrityksen elinkaaren eri vaiheissa. Lisäksi tutustut tulevaisuuden työelämätaitoihin ja osaamisvaatimuksiin sekä pohdit, miten varmistat oman työmarkkinakelpoisuutesi myös tulevaisuudessa.

Lue pääkouluttaja Kari Alholan näkemykset koulutuksesta

Lue Ekomian kirjanpitäjien koulutuskokemuksista

Koulutuksen sisältö 

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto sisältää yhteensä kolme tutkinnon osaa. Tutkintokoulutuksemme sisältö on rakennettu ao. tutkinnon osien ammattitaitovaatimusten pohjalta.

Pakollinen tutkinnon osa:

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitset kaksi:

Klikkaamalla tutkinnon osaa pääset tarkastelemaan tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia ja arvioinnin kriteerejä. Tutkinnon perusteet kertovat ne ammattitaitovaatimukset, joihin opiskelijan osaamista verrataan arvioinnissa.

Monipuolinen opiskelutapa 

Koulutus kestää reilun vuoden sisältäen yhdeksän valmennuspäivää oppilaitoksen tiloissa Helsingin Pasilassa. Lisäksi opiskelet yhteistyökumppanimme Eduhousen verkkokoulutusympäristössä, teet aiheisiin liittyviä oppimistehtäviä ja osallistut etänä järjestettäviin tutkinnonohjaustilaisuuksiin. Tärkeänä oppimisympäristönä on oma työpaikkasi, jossa kehität ammattitaitoasi käytännönläheisesti koulutuksessa saamaasi oppia soveltaen.

Opintojen aikana sinulla on käytössäsi KauppakamariTieto – sähköinen palvelu, jossa on mm. monipuolinen valikoima alan kirjallisuutta ja artikkeleita hyödynnettävänäsi.

Tutustu koulutuspäivien alustavaan aikatauluun ja sisältöön » 

Näytät osaamisesi omissa työtehtävissäsi

Opiskelu edellyttää, että työskentelet tutkintoon soveltuvissa tehtävissä. Koulutuksen aikana kehität omaa ammattitaitoasi ja hankit tutkinnossa edellytettyä osaamista aidoissa käytännön työtehtävissä, omalla työpaikallasiOsoitat osaamisesi (näytöt) opintojen alussa tehdyn suunnitelman mukaisesti. Osaamistasi arvioi sekä työpaikaltasi sinulle valittu työelämäarvioija, että oppilaitoksen arvioija. Näytät ammatillista osaamista mm. seuraavia tehtäviä tekemällä:

  • Seuraat yrityksen toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Analysoit niiden vaikutuksia yritykseesi ja omaan vastuualueesesi.
  • Suunnittelet tavoitteellisesti omaa ja yksikkösi toimintaa sekä toimintaprosesseja. Käytät sopivia mittareita, joilla seuraat toimintaa.
  • Tarkastelet yrityksen strategisten tavoitteiden yhteyttä talouden hallintaan ja johtamiseen.
  • Teet kustannus- ja kannattavuuslaskelmia sekä päätöksenteon tueksi tarvittavia muita laskelmia (sisäinen laskenta).
  • Ohjaat budjetointia ja seuraat sen toteumaa sekä selvität syitä poikkeamiin.
  • Ohjaat / toteutat tilinpäätösprosessin.
  • Analysoit yrityksen talouden tilaa (kannattavuus, maksuvalmius ja vakavaraisuus) lukujen ja tulosten pohjalta. Jalostat tiedot yrityksen johdon käyttöön (raportointi).
  • Ohjaat yrityksen johtoa verotukseen / verosuunnitteluun ja rahoitukseen liittyen.
  • Neuvot asiantuntijan roolissa yritystoimintaa aloittavia ja yritystoimintaa kehittäviä yrittäjiä sekä ohjaat erilaisissa yritysjärjestelytilanteissa.

Lue, mitä eroa on ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla » 

Seuraava tutkinnon aloitus ja hakuaika

Seuraava koulutus alkaa lokakuussa 2024 ja hakuaika koulutukseen alkaa kesäkuussa 2024.

Koulutukseen kannattaa hakeutua mahdollisimman pian hakuajan alettua, sillä paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja.

Opiskelijavalinnoissa hakukriteerinä on työtehtävien soveltuvuus tutkintoon. Opiskelijavalinnoissa kiinnitetään huomiota myös hakijan aikaisempaan koulutukseen ja alan työkokemukseen. Otamme sinuun yhteyttä viimeistään hakuajan päätyttyä ja keskustelemme mahdollisuudestasi suorittaa tutkinto. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostitse.

Opiskelumuodot

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen. Molemmat opiskelumuodot edellyttävät työpaikkaa alan työtehtävien parissa.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella. Katso mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa » 

Lue mitä eroa on oppisopimuskoulutuksella ja omaehtoisilla opinnoilla

Yhteystiedot

Kysy lisää taloushallinnon erikoisammattitutkinnosta ja tulevista toteutuksista:

Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija | minna.lahdeaho@bc.fi | 044 775 6376
Tea Huikko, koulutuskoordinaattori | tea.huikko@bc.fi | 040 726 1255

13.06.2024

Opiskelijavalinnat, yhteishaku kevät 2024


Opiskelijavalinnat, yhteishaku kevät 2024. Kaikille koulutukseen valituille lähetetään hyväksymiskirje postilla ja sähköpostilla. Lisäksi tieto valinnasta tulee sähköpostitse Opintopolku-palvelun kautta.

06.06.2024

Valmistujaisten 31.5.2024 kuvagalleria


Business College Helsingin valmistujaisjuhlia juhlittiin perjantaina 31.5.2024. Kuvat: Henna Koponen

29.05.2024

Valmistujaiset 31.5.2024 ja valmistuvat opiskelijat


Valmistujaisjuhla on perjantaina 31.5.2024 klo 13 alkaen Messukeskuksen Kokoussiivessä (sisäänkäynti hotelli Holiday Innin vieressä), osoite: Rautatieläisenkatu 3, Helsinki. Juhlan kesto on…