Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto, aikuisten päiväkoulutuksena

Liiketoiminnan perustutkinnon myötä saat hyvät valmiudet työskennellä kaupallisen alan työtehtävissä tai esimerkiksi yrittäjänä. Liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) aikuisten päiväkoulutuksessa on tarkoitettu aikuisille lukion käyneille/yo-tutkinnon suorittaneille tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneille yli 18-vuotiaille opiskelijoille sekä alan vaihtajille, joilla on riittävästi työkokemusta. Päiväkoulutus on tarkoitettu heille, joilla ei ole alan työpaikkaa. Jos sinulla on alan työpaikka, voit opiskella tutkinnon työn ohessa.

Tutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto

Kesto

n. 1,5 vuotta

Kenelle

Lukion tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittanut

Ajankohta

Opintojen aloitus neljä kertaa vuodessa: tammi-, maalis-, elo- ja lokakuussa.

Hakeminen

Haku toukokuussa alkavaan ryhmään päättyy 12.3.2024 Valintaperusteet »  Hae jatkuvassa haussa » 

Pääsykoe

Haastattelu toukokuussa alkavaan ryhmään 15.-19.04.2024. Kaksiosainen kielikoe toukokuussa alkavaan ryhmään (kirjallinen) 27.03.2024 ja (haastattelu) 15.-19.04.2024.

29.5.2024 alkavassa koulutuksessa opiskelet kesän ajan itsenäisesti pakolliset tutkinnon osat verkossa. Elokuussa jatkat opintoja joko verkossa tai lähiopiskeluna henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti. 

Opiskele mielenkiintosi mukaan monipuolisesti

Merkonomikoulutuksessa opiskellaan mm. työelämätaitoja, asiakaspalvelua, liiketoimintaa, yrittäjyyttä ja taloushallintoa. Osa opinnoista on kaikille yhteisiä, mutta voit myös itse vaikuttaa tutkintosi sisältöön valitsemalla sinulle mieleisiä valinnaisia tutkinnon osia. Kaikki aiemmat, soveltuvat opintosi tai alan työkokemuksesi otetaan huomioon opintopolkusi suunnittelussa. Sinulle laaditaan opiskelujen ajalle oma etenemissuunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti.

Merkonomiopinnot aikuiskoulutuksena ovat hyvin monipuolisia. Opettajavetoisen luokkaopetuksen lisäksi opiskellaan yhä enemmän työpaikoilla (autamme juuri sinulle sopivan työpaikan löytämisessä) ja osittain itsenäisesti etäopiskeluna verkko-opintojen avulla.

Hyödynnämme opetuksessa uusinta teknologiaa. Meillä on toiminnalliset oppimisympäristöt.

Jos olet kiinnostunut kansainvälisestä toiminnasta, voit suorittaa jonkun tutkinnon osan englanninkielellä ja hankkia itsellesi merkonomitutkinnon ohessa EBBD-sertifikaatin (European Business Behaviour and Democracy) osoituksena erinomaisesta kansainvälisestä osaamisesta. Voit myös opiskella merkonomiksi englanniksi QB-koulutuksessa (Vocational Qualification in Business).

Voit tehdä työpaikalla tapahtuvan oppimisen myös ulkomailla. Meillä on erinomaiset yhteistyösuhteet ympäri maailman.

Lue miten ravintola-alalla työskennellyt Annika vaihtoi taloushallinnon tehtäviin.

Lue sosiaalialan ammattilaisen Mari-Annen siirtymisestä finanssialalle.

Valmis merkonomi töihin tai jatko-opintoihin

Opintojen jälkeen voit siirtyä suoraan työelämään ja merkonomina työllistyä esimerkiksi kaupan asiakaspalvelutehtäviin, toimistotöihin johonkin liikeyritykseen tai kirjanpitäjäksi tilitoimistoon. Yrittäjyys on myös mahdollinen vaihtoehto etenkin toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneille. Muutaman työvuoden jälkeen voit suorittaa alan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon.

Seuraavaksi Haaga-Helia ammattikorkeakouluun?

Kiinnostaako sinua merkonomiopintojen jälkeen jatkokoulutus?

Business College Helsingin perustutkinto-opiskelijana sinulla on hyvä mahdollisuus liittää tutkintoosi opintoja myös ammattikorkeakoulusta.

Lue lisää väyläopinnoista »