Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto, aikuisten päiväkoulutuksena

Lukion tai toisen ammatillisen tutkinnon jälkeen voit valmistua merkonomiksi noin 1,5 vuodessa. Tutkinnon suoritettuasi voit siirtyä joko suoraan työelämään tai halutessasi jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.


Tutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto


Kesto

n. 1,5 vuotta


Kenelle

Lukion tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittanut


Ajankohta

Haku maaliskuussa aloittaviin ryhmiin on käynnissä ja päättyy 2.2.2020. Valinnan tulokset julkaistaan 2.3.2020. Opinnot alkavat 18.3.2020.

Liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) aikuisten päiväkoulutuksessa on tarkoitettu aikuisille lukion käyneille/yo-tutkinnon suorittaneille tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneille yli 18-vuotiaille opiskelijoille sekä alan vaihtajille, joilla on riittävästi työkokemusta. Päiväkoulutus on tarkoitettu heille, joilla ei ole alan työpaikkaa. Koulutuksen myötä saat hyvät valmiudet työskennellä kaupallisen alan työtehtävissä tai esim. yrittäjänä.

Opiskele mielenkiintosi mukaan monipuolisesti

Merkonomikoulutuksessa opiskellaan mm. työelämätaitoja, asiakaspalvelua, liiketoimintaa, yrittäjyyttä ja taloushallintoa. Osa opinnoista on kaikille yhteisiä, mutta voit myös itse vaikuttaa tutkintosi sisältöön valitsemalla sinulle mieleisiä valinnaisia tutkinnon osia. Kaikki aiemmat, soveltuvat opintosi tai alan työkokemuksesi vai otetaan huomioon opintopolkusi suunnittelussa. Sinulle laaditaan opiskelujen ajalle oma etenemissuunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti.

Merkonomiopinnot aikuiskoulutuksena ovat hyvin monipuolisia. Opettajavetoisen luokkaopetuksen lisäksi opiskellaan yhä enemmän työpaikoilla (autamme juuri sinulle sopivan työpaikan löytämisessä) tai itsenäisesti etäopiskeluna verkko-opintojen avulla.

Hyödynnämme opetuksessa uusinta teknologiaa. Meillä on toiminnalliset oppimisympäristöt.

Jos olet kiinnostunut kansainvälisestä toiminnasta, voit suorittaa jonkun tutkinnon osan englanninkielellä ja hankkia itsellesi merkonomitutkinnon ohessa EBBD-diplomin (European Business Baccalaureate Diploma) osoituksena erinomaisesta kansainvälisestä osaamisesta. Voit myös opiskella merkonomiksi englanniksi eli QBM-koulutuksen (Vocational Qualification in Business Management).

Voit lähteä tekemään työpaikalla tapahtuvaa oppimista myös ulkomaille. Meillä on erinomaiset yhteistyösuhteet ympäri maailman.

Valmis merkonomi töihin tai jatko-opintoihin

Opintojen jälkeen voit siirtyä suoraan työelämään ja merkonomina työllistyä, esim. kaupan asiakaspalvelutehtäviin, toimistotöihin johonkin liikeyritykseen tai kirjanpitäjäksi tilitoimistoon. Yrittäjyys on myös mahdollinen vaihtoehto etenkin toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneille. Muutaman työvuoden jälkeen voit suorittaa alan ammatti- tai erikoisammattitutkinnon.

Seuraavaksi Haaga-Helia ammattikorkeakouluun?

Kiinnostavatko sinua merkonomiopintojen jälkeen jatkokoulutus?

Business College Helsingin perustutkinto-opiskelijana sinulla on hyvä mahdollisuus liittää tutkintoosi opintoja myös ammattikorkeakoulusta.

Business College Helsinki ja Haaga-Helian ammattikorkeakoulu ovat sopineet ns. väyläopinnoista, joiden tavoitteena on tarjota liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto-opiskelijoille mahdollisuus siirtyä sujuvasti toiselta asteelta ammattikorkeakouluopintoihin, ja näin lyhentää valmistumisaikaa tradenomiksi noin yhdellä vuodella. Valinta väyläopintoihin edellyttää opiskelijalta hyvää opiskelumenestystä niin aiemmista, muualla hankituista opinnoista, kuin myös liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon opinnoista.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi hyväksyminen edellyttää sinulta 60 opintopisteen laajuisia opintoja, joista osa, noin 20 opintopistettä suoritetaan Haaga-Helian avoimessa ammattikorkeakoulussa, ja noin 40 opintopistettä osaamista kartoittavilla Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa suoritettavilla näytöillä.

Business College Helsinki maksaa opiskelijoiden Haaga-Helian avoimen ammattikorkeakoulun lukukausimaksun.