Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto, verkkototeutus

Liiketoiminnan perustutkinnon myötä saat hyvät valmiudet työskennellä kaupallisen alan työtehtävissä tai esimerkiksi yrittäjänä. Liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi) verkkototeutus on tarkoitettu aikuisille lukion käyneille/yo-tutkinnon suorittaneille tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneille yli 18-vuotiaille opiskelijoille sekä alan vaihtajille, joilla on riittävästi työkokemusta. Voit suorittaa joko liiketoiminnan tutkinnon osia tai halutessasi koko tutkinnon. Opiskelu tapahtuu täysin verkon kautta.


Tutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto


Kesto

1,5-2 vuotta


Kenelle

Lukion tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittanutAjankohta

Koulutus alkaa 10.8.2023.


Hakeminen

Haku elokuussa alkavaan 23.3.-30.4.2023
Hae tästä »
Ennakkotehtävä »

Pääsykoe

Haastattelu elokuussa alkaviin ryhmiin 29.5. – 1.6.2023.

Kaksiosainen kielikoe elokuussa alkaviin ryhmiin (kirjallinen) 10.5.2023 ja (haastattelu) 29.5. – 1.6.2023.


Opiskele mielenkiintosi mukaan monipuolisesti

Merkonomikoulutuksessa opiskellaan mm. työelämätaitoja, asiakaspalvelua, liiketoimintaa, yrittäjyyttä ja taloushallintoa. Osa opinnoista on kaikille yhteisiä, mutta voit myös itse vaikuttaa tutkintosi sisältöön valitsemalla sinulle mieleisiä valinnaisia tutkinnon osia. Kaikki aiemmat, soveltuvat opintosi tai alan työkokemuksesi otetaan huomioon opintopolkusi suunnittelussa. Sinulle laaditaan opiskelujen ajalle oma etenemissuunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti.

Merkonomiopinnot aikuiskoulutuksena ovat hyvin monipuolisia. Itsenäisen verkko-opetuksen lisäksi opiskellaan yhä enemmän työpaikoilla (autamme juuri sinulle sopivan työpaikan löytämisessä).

Opintoluettelo

Syksy 2023 opintotarjonta (pakolliset tutkinnon osat):

Asiakaslähtöinen liiketoiminta 
Tuloksellinen toiminta 
Työyhteisössä toimiminen 
(sekä tarvittaessa yhteisten tutkinnon osien opiskelu alkaa syksyn aikana).  

Kevät 2024 opintotarjonta (valinnaiset tutkinnon osat, valitaan yksi ao. opintokokonaisuuksista):

Opintokokonaisuus 1:
Yritystoiminnan suunnittelu 
Yrityksessä toimiminen 
Myynti 
Asiakkuuksien hoitaminen  

Opintokokonaisuus 2:
Markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto 
Tapahtumatuotanto 
Projektissa toimiminen 
Palvelumuotoilu
Yritystoiminnan suunnittelu

Opintokokonaisuus 3:
Kirjanpito 
Laskutus ja reskontra 
Palkanlaskenta 
Tilinpäätöskirjaukset

Valintaperusteet

Ennakkotehtävä: 0 – 10 valintapistettä

Haastattelu: 0 – 10 valintapistettä 

Hakijat kutsutaan haastatteluun ennakkotehtävän valintapisteiden perusteella.

Kielitaitovaatimus:

Hakijalta vaaditaan riittävä suomen kielen taito. Kielitaito osoitetaan oppilaitoksen järjestämässä kielikokeessa (kirjallinen osuus ja haastattelu), tai todistuksella. Hakijat kutsutaan haastatteluun kirjallisen kielikokeen ja ennakkotehtävän pisteiden perusteella.

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun valintapisteiden perusteella. Valintajärjestys ratkaistaan haastattelun valintapisteiden perusteella. Haastattelupisteiden ollessa tasan valintajärjestys ratkaistaan ennakkotehtävän valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla. Ryhmään valitaan noin 20 opiskelijaa.

Opiskelijalla tulee olla voimassa oleva oleskelulupa opintojen alkaessa. Ilmoittautumisen yhteydessä on esitettävä suomalaisen viranomaisen myöntämä henkilöllisyystodistus tai Suomen oleskelulupa.

Koko merkonomin tutkinnon suorittaminen

Koko liiketoiminnan perustutkinnon suorittamiseen sisältyy yhteisiä tutkinnon osia (eli yleissivistäviä opintoja) mukaan lukien suomen kielen opintoja äidinkielen tai S2-kielen tasolla, jos opiskelijalle ei voida niitä tunnustaa (eli hyväksilukea) aiempien suomalaisten toisen asteen opintojen tai muun osaamisen myötä. Opintoihin kuuluva työpaikalla tapahtuvan oppimisen jakso tulee suorittaa Suomessa.

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi

sisällöstä opettaja Taru Toivonen, taru.toivonen@bc.fi