Merkonomi, liiketoiminnan perustutkinto, verkkototeutus

Liiketoiminnan perustutkinnon myötä saat hyvät valmiudet työskennellä kaupallisen alan työtehtävissä tai esimerkiksi yrittäjänä. Liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi) verkkototeutus on tarkoitettu aikuisille lukion käyneille/yo-tutkinnon suorittaneille tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneille yli 18-vuotiaille opiskelijoille sekä alan vaihtajille, joilla on riittävästi työkokemusta. Voit suorittaa joko liiketoiminnan tutkinnon osia tai halutessasi koko tutkinnon. Opiskelu tapahtuu täysin verkon kautta.

Tutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto

Kesto

1,5-2 vuotta

Kenelle

Lukion tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittanut

Ajankohta

Koulutus alkaa elokuussa 2024.

Hakeminen

Haku elokuussa alkavaan ryhmään päättyy 28.4.2024. Valintaperusteet »  Hae tästä » Ennakkotehtävä »

Pääsykoe

Haastattelu maaliskuussa alkaviin ryhmiin 12. – 14.2.2024. Kaksiosainen kielikoe maaliskuussa alkaviin ryhmiin (kirjallinen) 30.1.2024 ja (haastattelu) 12. – 14.2.2024.

Opiskele mielenkiintosi mukaan monipuolisesti

Merkonomikoulutuksessa opiskellaan mm. työelämätaitoja, asiakaspalvelua, liiketoimintaa, yrittäjyyttä ja taloushallintoa. Osa opinnoista on kaikille yhteisiä, mutta voit myös itse vaikuttaa tutkintosi sisältöön valitsemalla sinulle mieleisiä valinnaisia tutkinnon osia. Kaikki aiemmat, soveltuvat opintosi tai alan työkokemuksesi otetaan huomioon opintopolkusi suunnittelussa. Sinulle laaditaan opiskelujen ajalle oma etenemissuunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti.

Merkonomiopinnot aikuiskoulutuksena ovat hyvin monipuolisia. Itsenäisen verkko-opetuksen lisäksi opiskellaan yhä enemmän työpaikoilla (autamme juuri sinulle sopivan työpaikan löytämisessä).

Opintoluettelo

Syksyllä 2024 on tarjolla opinnot:

 • Asiakaspalvelu
 • Liiketoimintaympäristössä toiminen
 • Loppuvuonna: Yritystoiminnan suunnittelu (Yrittäjyyssuuntautuminen) tai Asiakkuuksien hoitaminen (Finanssisuuntautuminen)
 • sekä yhteisiä tutkinnon osia

Keväällä 2025 tarjolla on valinnaisia ammatillisia seuraavat kokonaisuudet:

Yrittäjyydessä:

 • Yrityksessä toiminen
 • Myyntityö
 • Markkinointiviestintä
 • Ilmastovastuullinen toiminta

Finanssissa:

 • Finanssipalvelut
 • Tapahtumajärjestelyt
 • Tuote- ja palveluneuvonta
 • Projektissa toiminen
 • KV-työympäristössä toimiminen tai Yritystoiminnan suunnittelu

Valintaperusteet

Ennakkotehtävä: 0 – 10 valintapistettä

Haastattelu: 0 – 10 valintapistettä 

Hakijat kutsutaan haastatteluun ennakkotehtävän valintapisteiden perusteella.

Kielitaitovaatimus:

Hakijalta vaaditaan riittävä suomen kielen taito. Kielitaito osoitetaan oppilaitoksen järjestämässä kielikokeessa (kirjallinen osuus ja haastattelu), tai todistuksella. Hakijat kutsutaan haastatteluun kirjallisen kielikokeen ja ennakkotehtävän pisteiden perusteella.

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun valintapisteiden perusteella. Valintajärjestys ratkaistaan haastattelun valintapisteiden perusteella. Haastattelupisteiden ollessa tasan valintajärjestys ratkaistaan ennakkotehtävän valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla. Ryhmään valitaan noin 20 opiskelijaa.

Opiskelijalla tulee olla voimassa oleva oleskelulupa opintojen alkaessa. Ilmoittautumisen yhteydessä on esitettävä suomalaisen viranomaisen myöntämä henkilöllisyystodistus tai Suomen oleskelulupa.

Koko merkonomin tutkinnon suorittaminen

Koko liiketoiminnan perustutkinnon suorittamiseen sisältyy yhteisiä tutkinnon osia (eli yleissivistäviä opintoja) mukaan lukien suomen kielen opintoja äidinkielen tai S2-kielen tasolla, jos opiskelijalle ei voida niitä tunnustaa (eli hyväksilukea) aiempien suomalaisten toisen asteen opintojen tai muun osaamisen myötä. Opintoihin kuuluva työpaikalla tapahtuvan oppimisen jakso tulee suorittaa Suomessa.

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi

sisällöstä lehtori Taru Toivonen, taru.toivonen@bc.fi