Service Desk Specialist -koulutus

Koulutamme uusia Service Desk Specialisteja, jotka erikoistuvat teknisten IT-palvelujen toteuttamiseen. Koulutuksen yritysyhteistyökumppanit ovat vaikuttaneet koulutuksen sisältöön.


Tutkinto

Service Desk Specialist -koulutus, Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon osatutkinto (voit halutessasi suorittaa koko tutkinnon)


Kesto

17 kk


Kenelle

Henkilölle, joka haluaa työskennellä IT-alalla asiantuntijatehtävissä. Koulutus järjestetään suomen kielellä.Ajankohta

Koulutus alkaa elokuussa.


Hakeminen

Hakuaika on 13.3.-7.6.2020  Hae tästä »


Pääsykoe

Haastattelu 15.-17.6.2020


IT-alan asiantuntijatyöhön

Service Desk Specialist -koulutus on suunniteltu aikuisille, jotka haluavat tehdä töitä IT-alan asiantuntijoina. Koulutus on hyvin käytännönläheistä verrattuna vastaaviin korkeakouluopintoihin. Opiskelijoiden käytössä on Windows-ympäristö ja kannettavat tietokoneet.

Koulutuksessa opetetaan vain Service Desk Specialistin tehtävän ja yleisesti IT-alan asiantuntijatyössä vaadittavien töiden kannalta keskeisimmät osat tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta:

  • Tieto- ja viestintätekniikan perustehtävät
  • Teknisessä tukipalvelussa toimiminen
  • Järjestelmätuessa toimiminen
  • Kyberturvallisuuden ylläpitäminen

Näin Service Desk Specialist -koulutus etenee 2020 – 2021

Elokuusta 2020 toukokuuhun 2021 opiskellaan koulussa opettajien johdolla. Koulutuksen aikana harjoitellaan tukipalveluprosessia meidän Service Deskissämme ja opiskelijoille järjestetään yritysyhteistyökumppaneiden kanssa koulutuksia ja yritysvierailuja.

Opintojen loppuaika vietetään työelämässä oppien. Harjoittelun suositeltu kesto on 5 kk ja se sijoittuu kesä- ja / tai syyslukukaudelle 2021.

Opintoluettelo

Syksy 2020
Modernit käyttöjärjestelmät ja laitteet
Pienyrityksen tietoliikenne- ja oheislaitteet
O365 ja G Suite
Active Directory
ITIL 4 ja tikettijärjestelmät

Kevät 2021
Azure ja Google Cloud
Intune ja Autopilot
Tietoverkon hallinta
Kyberturvallisuus ja tietosuoja

Partnerit

Yritysyhteistyökumppaneina Service Desk Specialist -koulutuksessa ovat:

– Meillä on On-site-tuessa tällä hetkellä 100 henkilöä töissä, kasvua oli viime vuonna 10 %, Atean rekrytointipäällikkö Riku Mustajoki kertoo

Opiskelemaan haastattelun kautta

Service Desk Specialist -koulutukseen ei ole pääsykoetta. Sopivimmat hakijat valitaan haastatteluun. Haastatteluiden perusteella ryhmään valitaan noin 30 opiskelijaa. Tärkeintä on hyvä motivaatio, joten jos sinä todella haluat aloittaa uran IT-alalla, sinulla on hyvä mahdollisuus päästä mukaan!

Valintaperusteet

Hakemus: 0 – 5 valintapistettä (arvioidaan hakijan motivaatiota, urasuunnitelmaa, suomen kielen osaamista sekä tietotekniikan pohjaosaamista)

Pohjakoulutus: 0 – 2 valintapistettä (vähintään alempi korkeakoulututkinto: 1 valintapiste, vähintään ylempi korkeakoulututkinto tai vähintään alempi korkeakoulututkinto tekniikasta, luonnontieteistä tai liiketaloudesta: 2 valintapistettä)

Haastattelu: 0 – 5 valintapistettä

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakemuksen valintapisteiden sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella.

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun valintapisteiden sekä pohjakoulutuksen valintapisteiden summan perusteella. Pisteiden ollessa tasan, valintajärjestys ratkaistaan hakemuksen valintapisteiden perusteella. Kaikkien pisteiden ollessa tasan valinta tehdään arvonnalla.

Mieti koko IT-tukihenkilön tutkinnon suorittamista – tai entäs jatko-opiskelut töiden ohella?

Jos haluatkin suorittaa tämän osatutkinnon lisäksi koko IT-tukihenkilön tutkinnon (tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto), opiskellaan puuttuvat osat ajasta ja paikasta riippumattomassa verkko-oppimisympäristössä. Tarvittaessa saat puuttuviin kokonaisuuksiin opettajiltamme ohjausta tiloissamme. Koko tutkinnon suorituksen jälkeen saat käytössäsi olleen kannettavan tietokoneen omaksesi.

Jos haluat jatkaa alan korkeakouluopintoja töiden ohella, perustutkinnosta voit hakeutua jatkamaan jatko-opintoväylien kautta Haaga-Heliaan ICT-Tradenomiksi tai Metropoliaan ICT-insinööriksi. Jatko-opintoväylän opiskelijana voit saavuttaa aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen kautta lähes vuoden korkeakouluopinnot perustutkinnossa saavutetusta osaamisesta.

Lisätietoja

hakumenettelystä opintotoimisto, opintotoimisto@bc.fi

sisällöstä lehtori Juha Vuorinen, juha.vuorinen@bc.fi