Kehitä taloushallinnon osaamistasi verkko-opinnoilla

Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala

Työskenteletkö taloushallinnon tehtävissä, mutta haluaisit tulla paremmaksi? Oletko vaihtanut työtehtäviä ja tarvitset uutta osaamista niihin liittyen? Taloushallinnon opinnot suoritettuasi olet kehittynyt kannattavuuden tunnuslukujen analysoinnissa, budjetoinnissa, kirjanpidossa, reskontran hoidossa, tilinpäätösten laadinnassa tai palkanlaskennassa – riippuen tutkinnon osista, jotka suoritat. Opintojen aikana analysoit myös toimintaympäristöä, jossa yrityksesi toimii ja selvität toimintaympäristön vaikutuksia yrityksesi toimintaan. Pohdit myös omaa toimintaasi asiakaspalvelutilanteissa sekä työyhteisössäsi.

Lue tutkinnon suorittaneiden Jenni Närväsen ja Susanna Pietilän haastattelu: “Verkkokoulutuksessa voi aikatauluttaa opiskelunsa itse” »


Tutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala verkko-opintoina (150 osp)


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

Taloushallinnon työtehtävissä toimivilleHinta

Osallistumismaksu oppisopimuksella 250 €, muuten 500 €


Ajankohta

Seuraava koulutus alkaa 4/2021


Hakeminen

Hakuaika 4.1. – 16.3.2021. 


Kenelle tämä tutkinto sopii?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon taloushallinnon osaamisala (ent. taloushallinnon ammattitutkinto) on sinulle, jolla on jo jonkin verran työkokemusta taloushallinnon tehtävissä toimimisesta. Opinnot syventävät tietojasi eri aihealueista ja esimerkiksi kirjanpidon opinnot eivät lähde liikkeelle perustiedoista, joten lähtökohtaisesti olet jo tehnyt päivittäistä kirjanpitoa ja ymmärrät kirjanpidon perusteet.

Opiskelu tapahtuu työn ohella, joten tutkinnon suorittaaksesi sinulla on oltava alan työ- tai harjoittelupaikka. Kehität ammattitaitoasi ja osoitat oman osaamisesi käytännön työtehtävissä, omalla työpaikallasi tutkinnon perusteissa edellytettyjen ammattitaitovaatimusten mukaan. Työpaikaltasi sinulle valitaan arvioija (työelämäarvioija), joka arvioi osaamistasi suullisesti ja kirjallisesti.

Verkko-opiskelumuodossa on tärkeää, että sinulla on hyvät  ajanhallinnan ja itsensä johtamisen taidot, jotta opintosi edistyvät.

Tutustu liiketoiminnan ammattitutkinnon perusteista taloushallinnon osaamisalaan. Löydät sieltä ne ammattitaitovaatimukset, joihin opiskelijan osaamista verrataan arvioinnissa.

Katso lisää perustietoa ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista.

Klikkaa tästä Liiketoiminnan erikoisammattitutkintoon, jos olet jo toiminut muutaman vuoden taloushallinnon vaativissa asiantuntija- tai esimiestehtävissä.

Mitä asioita tutkinnossa opiskellaan?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Taloushallinnon osaamisalalla kaikki opiskelijat suorittavat yhden pakollisen tutkinnon osan ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa.

Klikkaamalla alla tutkinnon osaa pääset tarkastelemaan tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia ja arvioinnin kriteerejä.

Valitse seuraavista tutkinnon osista kaksi:

Valinnaiset tutkinnon osat valitset sen mukaan, minkälaisissa työtehtävissä toimit ja minkälaisia tehtäviä pääset työpaikallasi tekemään oppiaksesi lisää. Käymme opintojen alussa yhdessä läpi osaamisesi, työtehtäväsi sekä kiinnostuksen kohteesi ja laadimme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman.

Miten opiskelu tapahtuu käytännössä ja kauanko opinnot kestävät?

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka pohjalta lähdet viemään opintojasi eteenpäin. HOKS:ssa käydään läpi mm. aiempi osaamisesi (ja sen tunnistaminen), osaaminen, jota sinun vielä tulee hankkia, opintojen sisältö ja aikataulu, sekä näytöt, joilla osoitat ammattitaitosi käytännön työtehtävissä.

Koulutus kestää on noin 1 vuoden.

Opintoihin liittyvä koulutus tapahtuu kokonaan verkko-opintoina yhteistyökumppanimme, Eduhousen oppimisympäristössä. Lähiopetusta ei ole, joten voit osallistua koulutukseen asuinpaikastasi riippumatta. Tutkinnon suorittamista varten sinulle on valittu jokaiseen tutkinnon osaan suositellut verkko-opinnot (kurssikokonaisuudet), joita voit käydä läpi omassa tahdissasi. Kurssikokonaisuudet sisältävät kurssitestejä, joilla pääset testaamaan osaamisesi aiheeseen liittyen. Käytössäsi on myös sellaisiin tutkinnon osiin liittyvät kurssit, joita et varsinaisesti suorita tutkinnossasi, joten halutessasi voit hankkia osaamista myös muista aihepiireistä tarpeidesi mukaan.

Sinulla tulee olla työpaikallasi mahdollisuus tehdä monipuolisesti töitä valitsemiesi tutkinnon osien parissa, jotta voit näyttää tutkinnon perusteissa vaadittavan ammattitaidon kattavasti. Näytöt suoritat koulutuksen edetessä, opintojen alussa tehdyn näyttösuunnitelman mukaisesti.

Voit osoittaa ammattitutkinnossa vaadittavan osaamisen myös osallistumatta tutkintokoulutukseen, jos olet hankkinut tarvittavan ammattitaidon aiemmin opintojen ja/tai työkokemuksen kautta. Tällöin laadit näyttösuunnitelman ja menet suoraan näyttöihin, eli näytät osaamisesi työpaikallasi.

Koulutukset starttaavat neljä kertaa vuodessa.

Seuraavan verkkototeutuksen aloitus- ja orientaatiotilaisuus on huhtikuussa 2021. Orientaatio tapahtuu oppilaitoksen tiloissa, Pasilassa tai Teams-kokouksena. Tarkempi kellonaika ilmoitetaan valituille myöhemmin.

Hakuaika koulutukseen tarkentuu syksyn 2020 aikana. Koulutukseen kannattaa hakea pian haun avauduttua, sillä paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja.

Opiskelijavalinnoissa hakukriteerinä on työtehtävien soveltuvuus tutkintoon. Opiskelijavalinnoissa kiinnitetään huomiota myös hakijan aikaisempaan koulutukseen ja alan työkokemukseen. Otamme sinuun yhteyttä hakuajan päätyttyä ja keskustelemme mahdollisuudestasi suorittaa tutkinto. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostitse.

Hinta

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen:

  • Omaehtoisessa koulutuksessa osallistumismaksu on 500 €.
  • Oppisopimuskoulutuksessa osallistumismaksu on 250 €.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella.
Lue lisää, mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa.

Maksuehdot

Osallistumisen koulutukseen voi perua ilman kuluja orientaatiotilaisuuteen asti. Jos osallistumista ei peruta viimeistään orientaatiotilaisuutta seuraavana päivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Erääntyneet laskut perimme Intrum Justitian kautta.

Opiskelupaikan vastaanoton peruminen on aina tehtävä kirjallisesti (sähköpostitse) kyseisen opiskeluryhmän tutkinnon suorittamisesta vastaavalle henkilölle.

Lasku osallistumismaksusta lähetetään opiskelijan ilmoittamaan osoitteeseen (opiskelijan kotiosoitteeseen, tai yritykselle, jonka opiskelija on ilmoittanut maksajaksi) orientaatiotilaisuuden jälkeen.

Opiskelun keskeytys ei oikeuta opiskelumaksun palautukseen.

Yhteystiedot

Kysy lisää taloushallinnon opinnoista ja tulevista toteutuksista:

Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija | minna.lahdeaho@bc.fi | 044 775 6376
Tea Huikko, koulutuskoordinaattori | tea.huikko@bc.fi | 040 726 1255