Taloushallinnon ammattitutkinto verkko-opintoina

Taloushallinnon ammattitutkinnon suoritettuasi hallitset taloushallinnon toimintaprosesseja, osaat tulkita keskeistä lainsäädäntöä ja ymmärrät taloushallinnon roolin organisaatiossasi. Pystyt työskentelemään itsenäisesti suorittamiisi opintoihin liittyvissä taloushallinnon tehtävissä.


Tutkinto

Taloushallinnon ammattitutkinto


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

Aiempi työkokemus taloushallinnon tehtävissä


Hinta

Oppisopimus tai 500 € osallistumismaksu


Ajankohta

Alkaa 12.11. tai 13.11.2018 orientaatiolla pienryhmässä. Ei lähiopetusta, verkko-opiskelu


Hakeminen

Hae koulutukseen 17.9.2018 – 26.10.2018. Hae nyt »

Osaavista taloushallinnon ammattilaisista on kova kysyntä ja todistus vahvistaa asemaasi työmarkkinoilla. Se voi olla myös edellytyksenä ylenemiselle omassa organisaatiossasi, kun haet vaativampia ja vastuullisempia tehtäviä.

Taloushallinnon ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät erilaisissa taloushallinnon tehtävissä ja haluavat kehittää ja päivittää ammattitaitoaan vastaamaan työelämän muuttuvia tarpeita, sekä laajentaa osaamistaan eri toiminnoissa.

Kun haet taloushallinnon ammattitutkintoon, sinulla tulisi olla aiempaa työkokemusta taloushallinnon tehtävien parissa. Olet esim. hoitanut palkanlaskentaa, reskontraa, osallistunut budjetointiin, toiminut talousassistenttina tai kirjanpitäjänä. Kirjanpidon osaamisalalla lähtökohtana on, että osaat jo kirjanpidon perusteet: olet jo tehnyt päivittäistä kirjanpitoa työssäsi ja olet ainakin avustanut tilinpäätösten teossa.

Taloushallinnon ammattitutkinnon perusteista löydät tutkinnon osittain ne ammattitaitovaatimukset, joihin opiskelijan osaamista verrataan arvioinnissa.: Taloushallinnon ammattitutkinnon perusteet 

Opiskelet aikuisopiskeluna työn ohella, joten sinulla tulee olla alan työ- tai työharjoittelupaikka. Kehität ammattitaitoasi ja osoitat oman osaamisesi käytännön työtehtävissä, omalla työpaikallasi tutkinnon perusteissa edellytettyjen ammattitaitovaatimusten mukaan. Työpaikaltasi sinulle valitaan arvioija (työelämäarvioija), joka arvioi osaamistasi suullisesti ja kirjallisesti.

Katso lisää perustietoa ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista.

Koulutuksen sisältö

Taloushallinnon ammattitutkinnossa valittavanasi on joko kirjanpitäjän, palkanlaskijan tai talousassistentin osaamisala. Jokaiseen osaamisalaan kuuluu omat pakolliset tutkinnon osansa. Tämän lisäksi kaikki valitsevat vielä kaksi valinnaista tutkinnon osaa. Osaamisala ja valinnaiset tutkinnon osat valitset sen mukaan, minkälaisissa työtehtävissä toimit ja minkälaisia tehtäviä pääset työpaikallasi tekemään oppiaksesi lisää. Käymme opintojen alussa yhdessä läpi osaamisesi, työtehtäväsi sekä kiinnostuksen kohteesi ja laadimme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman.

Toteutustapa ja kesto

Taloushallinnon ammattitutkinto suoritetaan aikuiskoulutuksessamme kokonaan verkko-opintoina yhteistyökumppanimme, Opinahjon oppimisympäristössä. Tutkinnon suorittamista varten sinulle poimitaan suositellut kurssit opintojen perusteiden edellyttämillä kriteereillä sen mukaan, minkä osaamisalan olet valinnut, mutta voit tutustua kaikkiin Opinahjon tarjoamiin verkkokursseihin riippumatta siitä, mitkä tutkinnon osat aiot suorittaa. Lähiopetusta ei ole, joten voit osallistua koulutukseen asuinpaikastasi riippumatta. Tarvitset tietokoneen, internet-yhteyden ja Skype for Business -ohjelman.

Koulutuksen kesto on noin 1 vuoden. Opiskelet ja suoritat eri tutkinnon osiin liittyviä verkkokursseja omassa tahdissasi. Lisäksi tiettyihin tutkinnon osiin kuuluu n. kolmen tunnin webinaareja, joihin valmistaudut tekemällä annetut ennakkotehtävät. Verkko-opiskelumuodossa on tärkeää, että sinulla on hyvät itsensä johtamisen ja ajanhallinnan taidot, jotta opintosi edistyvät.

Opintojen alussa laadit yhdessä oppilaitoksen ohjaajan ja työpaikkaohjaajasi kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman, joka tukee tutkinnon suorittamistasi. Siinä huomioidaan aiempi osaamisesi ja tarkennetaan, minkälaista osaamista sinun tarvitsee vielä hankkia ja minkälaisella aikataululla suoritat tutkintosi. Näin oma, henkilökohtainen opintopolkusi täsmentyy.

Sinulla tulee olla mahdollisuus tehdä monipuolisia taloushallinnon ammattitutkinnon perusteiden mukaisia töitä valitsemasi osaamisalan ja tutkinnon osien parissa, jotta voit näyttää vaadittavan osaamisen kattavasti. Näytöt suoritat koulutuksen edetessä, opintojen alussa tehdyn näyttösuunnitelman mukaisesti.

Voit osoittaa ammattitutkinnossa vaadittavan osaamisen myös osallistumatta tutkintokoulutukseen edellyttäen, että olet hankkinut tarvittavan ammattitaidon aiemmin opintojen ja/tai työkokemuksen kautta. Tällöin laadit näyttösuunnitelman ja menet suoraan näyttöihin, eli näytät osaamisesi työpaikallasi.

Seuraava tutkinnon aloitus ja hakuaika

Seuraavan verkkototeutuksen orientaatiotilaisuus on maanantaina 12.11. tai tiistaina 13.11.2018. Orientaatio on pienryhmissä valinnan mukaan joko oppilaitoksen tiloissa (Pasila, Helsinki) tai Skype-kokouksena. Tarkat kellonajat ilmoitetaan valituille myöhemmin.

Hakuaika koulutukseen on 17.9.- 24.10.2018. Hae koulutukseen kuitenkin mahdollisimman pian, sillä paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja.

Opiskelijavalinnoissa hakukriteerinä on työtehtävien soveltuvuus tutkintoon. Opiskelijavalinnoissa kiinnitetään huomiota myös hakijan aikaisempaan koulutukseen ja alan työkokemukseen. Otamme sinuun yhteyttä viimeistään kahden viikon päästä saatuamme hakemuksesi ja keskustelemme mahdollisuudestasi suorittaa tutkinto.

Hinta

Voit suorittaa tutkinnon omaehtoisesti tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen:

  • Omaehtoinen koulutus = opiskelija maksaa osallistumismaksun, 500 €
  • Oppisopimuskoulutus = koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella ja lue lisää, mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa.

Maksuehdot

Osallistumisen koulutukseen voi perua ilman kuluja orientaatiotilaisuuteen asti. Jos osallistumista ei peruta viimeistään orientaatiotilaisuutta seuraavana päivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Erääntyneet laskut perimme Intrum Justitian kautta.

Opiskelupaikan vastaanoton peruminen on aina tehtävä kirjallisesti (sähköpostitse) kyseisen opiskeluryhmän tutkinnon suorittamisesta vastaavalle henkilölle.

Lasku osallistumismaksusta lähetetään opiskelijan ilmoittamaan osoitteeseen (opiskelijan kotiosoitteeseen, tai yritykselle, jonka opiskelija on ilmoittanut maksajaksi) orientaatiotilaisuuden jälkeen.

Opiskelun keskeytys ei oikeuta opiskelumaksun palautukseen.

Yhteystiedot

Kysy lisää taloushallinnon ammattitutkinnosta ja tulevista toteutuksista:

Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija | minna.lahdeaho@bc.fi | 044 775 6376
Tea Huikko, koulutuskoordinaattori | tea.huikko@bc.fi | 040 726 1255