Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala verkko-opintoina

Työskenteletkö taloushallinnon tehtävissä, mutta haluaisit tulla paremmaksi? Taloushallinnon opinnot suoritettuasi olet kehittynyt omissa tehtävissäsi; kannattavuuden tunnusluvuissa, budjetoinnissa, kirjanpidossa, reskontran hoidossa, tilinpäätöksissä tai palkanlaskennassa. Keskityt opinnoissasi työpaikkasi liiketoiminnan ymmärtämiseen ja osaat hyödyntää tarkoituksenmukaisesti työssäsi tarvittavia erilaisia tietoteknisiä välineitä ja digitaalisia palveluja. Vahvistat asiakkaiden ja työyhteisön parissa tarvittavia viestinnällisiä taitoja ja osaat arvioida omia kehittymistarpeitasi.


Tutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala (150 osp)


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

Aiempi työkokemus taloushallinnon tehtävissä


Hinta

Osallistumismaksu oppisopimuksella 250 €, muutoin 500 €


Ajankohta

Seuraava koulutus alkaa 9.4.2019


Hakeminen

Hae koulutukseen 7.1. – 10.3.2019.  Hae nyt »

Liiketoiminnan ammattitutkinnon taloushallinnon osaamisala (ent. taloushallinnon ammattitutkinto) on sinulle, joka työskentelet erilaisissa taloushallinnon tehtävissä ja haluat kehittää ja päivittää ammattitaitoasi vastaamaan työelämän muuttuvia tarpeita, sekä laajentaa osaamistasi eri toiminnoissa.

Kun haet opiskelemaan taloushallinnon opintoihin, sinulla tulisi olla aiempaa työkokemusta taloushallinnon tehtävien parissa. Esimerkiksi kirjanpidon opinnoissa lähtökohtana on, että osaat jo kirjanpidon perusteet: olet tehnyt päivittäistä kirjanpitoa työssäsi ja olet ainakin avustanut tilinpäätösten teossa.

Opiskelu tapahtuu työn ohella ja opiskellessasi tarvitset alan työ- tai työharjoittelupaikan. Kehität ammattitaitoasi ja osoitat oman osaamisesi käytännön työtehtävissä, omalla työpaikallasi tutkinnon perusteissa edellytettyjen ammattitaitovaatimusten mukaan. Työpaikaltasi sinulle valitaan arvioija (työelämäarvioija), joka arvioi osaamistasi suullisesti ja kirjallisesti.

Tutustu liiketoiminnan ammattitutkinnon perusteista taloushallinnon osaamisalaan. Löydät sieltä ne ammattitaitovaatimukset, joihin opiskelijan osaamista verrataan arvioinnissa.

Katso lisää perustietoa ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista.

Koulutuksen sisältö

Taloushallinnon osaamisalalla kaikki opiskelijat suorittavat yhden pakollisen tutkinnon osan ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa.

  • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osp) (kaikille pakollinen)

Valitse seuraavista tutkinnon osista kaksi:

  • Kannattavuuslaskenta ja budjetointi (60 osp)
  • Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen (60 osp)
  • Palkanlaskennan hoitaminen (60 osp)
  • Reskontran hoitaminen (60 osp)
  • Taloushallinnon neuvontapalvelujen hoitaminen (60 osp)
  • Tilinpäätös ja verotus (60 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat valitset sen mukaan, minkälaisissa työtehtävissä toimit ja minkälaisia tehtäviä pääset työpaikallasi tekemään oppiaksesi lisää. Käymme opintojen alussa yhdessä läpi osaamisesi, työtehtäväsi sekä kiinnostuksen kohteesi ja laadimme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman.

Liiketoiminnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Toteutustapa ja kesto

Taloushallinnon opinnot suoritetaan kokonaan verkko-opintoina yhteistyökumppanimme, Opinahjon oppimisympäristössä. Tutkinnon suorittamista varten sinulle poimitaan suositellut kurssit opintojen perusteiden edellyttämillä kriteereillä sen mukaan, mitkä tutkinnon osat olet valinnut, mutta voit tutustua kaikkiin Opinahjon tarjoamiin verkkokursseihin riippumatta siitä, mitkä tutkinnon osat aiot suorittaa. Lähiopetusta ei ole, joten voit osallistua koulutukseen asuinpaikastasi riippumatta. Opintoja tuetaan pienryhmäohjauksella, sekä ohjauksella verkossa, puhelimitse sekä Skype-palaverein. Tarvitset tietokoneen, -yhteyden ja Skype for Business -ohjelman.

Opintojen aikana sinulla on käytössäsi KauppakamariTieto ¬– sähköinen palvelu, jossa on mm. monipuolinen valikoima alan kirjallisuutta ja artikkeleita hyödynnettävänäsi.

Koulutuksen kesto on noin 1 vuoden.

Opiskelet ja suoritat eri tutkinnon osiin liittyviä verkkokursseja omassa tahdissasi. Lisäksi tiettyihin tutkinnon osiin kuuluu n. kolmen tunnin webinaareja, joihin valmistaudut tekemällä annetut ennakkotehtävät. Verkko-opiskelumuodossa on tärkeää, että sinulla on hyvät itsensä johtamisen ja ajanhallinnan taidot, jotta opintosi edistyvät.
Opintojen alussa laadit yhdessä oppilaitoksen ohjaajan ja työpaikkaohjaajasi kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman, joka tukee tutkinnon suorittamistasi. Siinä huomioidaan aiempi osaamisesi ja tarkennetaan, minkälaista osaamista sinun tarvitsee vielä hankkia ja minkälaisella aikataululla suoritat tutkintosi. Näin oma, henkilökohtainen opintopolkusi täsmentyy.
Sinulla tulee olla mahdollisuus tehdä monipuolisia liiketoiminnan ammattitutkinnon perusteiden mukaisia töitä valitsemiesi tutkinnon osien parissa, jotta voit näyttää vaadittavan osaamisen kattavasti. Näytöt suoritat koulutuksen edetessä, opintojen alussa tehdyn näyttösuunnitelman mukaisesti.

Voit osoittaa ammattitutkinnossa vaadittavan osaamisen myös osallistumatta tutkintokoulutukseen edellyttäen, että olet hankkinut tarvittavan ammattitaidon aiemmin opintojen ja/tai työkokemuksen kautta. Tällöin laadit näyttösuunnitelman ja menet suoraan näyttöihin, eli näytät osaamisesi työpaikallasi.

Seuraava tutkinnon aloitus ja hakuaika

Seuraavan verkkototeutuksen orientaatiotilaisuus on tiistaina 9.4.2019. Orientaatio on pienryhmissä valinnan mukaan joko oppilaitoksen tiloissa (Pasila, Helsinki) tai Skype-kokouksena. Tarkat kellonajat ilmoitetaan valituille myöhemmin.

Hakuaika koulutukseen on 7.1. – 10.3.2019. Hae koulutukseen kuitenkin mahdollisimman pian, sillä paikat täytetään hakujärjestyksessä, mikäli hakukriteerit täyttäviä hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja.

Opiskelijavalinnoissa hakukriteerinä on työtehtävien soveltuvuus tutkintoon. Opiskelijavalinnoissa kiinnitetään huomiota myös hakijan aikaisempaan koulutukseen ja alan työkokemukseen. Otamme sinuun yhteyttä kolmen viikon kuluessa hakemuksesi saapumisesta ja keskustelemme mahdollisuudestasi suorittaa tutkinto. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään 25.3.2019.

Hinta

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen:

  • Omaehtoisessa koulutuksessa osallistumismaksu on 500 €.
  • Oppisopimuskoulutuksessa osallistumismaksu on 250 €.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella.
Lue lisää, mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa.

Maksuehdot

Osallistumisen koulutukseen voi perua ilman kuluja orientaatiotilaisuuteen asti. Jos osallistumista ei peruta viimeistään orientaatiotilaisuutta seuraavana päivänä, perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Erääntyneet laskut perimme Intrum Justitian kautta.

Opiskelupaikan vastaanoton peruminen on aina tehtävä kirjallisesti (sähköpostitse) kyseisen opiskeluryhmän tutkinnon suorittamisesta vastaavalle henkilölle.

Lasku osallistumismaksusta lähetetään opiskelijan ilmoittamaan osoitteeseen (opiskelijan kotiosoitteeseen, tai yritykselle, jonka opiskelija on ilmoittanut maksajaksi) orientaatiotilaisuuden jälkeen.

Opiskelun keskeytys ei oikeuta opiskelumaksun palautukseen.

Yhteystiedot

Kysy lisää taloushallinnon ammattitutkinnosta ja tulevista toteutuksista:

Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija | minna.lahdeaho@bc.fi | 044 775 6376
Tea Huikko, koulutuskoordinaattori | tea.huikko@bc.fi | 040 726 1255