Kehitä taloushallinnon osaamistasi verkko-opinnoilla

Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala

Työskenteletkö taloushallinnon tehtävissä, mutta haluaisit tulla paremmaksi? Oletko vaihtanut työtehtäviä ja tarvitset uutta osaamista niihin liittyen? Taloushallinnon opinnoissa voit kehittää taitojasi kannattavuuden tunnuslukujen analysoinnissa, budjetoinnissa, kirjanpidossa, tilinpäätösten laadinnassa, palkanlaskennassa tai reskontran hoidossa. Opintojen aikana analysoit myös toimintaympäristöä, jossa yrityksesi toimii ja selvität toimintaympäristön vaikutuksia yrityksesi toimintaan. Pohdit myös omaa toimintaasi asiakaspalvelutilanteissa sekä työyhteisössäsi.

Lue mitä opiskelijamme kertovat taloushallinon opinnoistaan:


Tutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala verkko-opintoina (150 osp)


Kesto

n. 1 vuosi


Kenelle

Taloushallinnon työtehtävissä toimivilleHinta

Osallistumismaksu oppisopimuksella 250 €, muuten 500 €
Maksu- ja peruutusehdot »


Ajankohta

Seuraava koulutus alkaa 5.10.2022.


Hakeminen

Hakuaika 2.8. – 14.9.2022.


Kenelle tämä tutkinto sopii?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon taloushallinnon osaamisala (ent. taloushallinnon ammattitutkinto) on sinulle, jolla on jo jonkin verran työkokemusta taloushallinnon tehtävissä toimimisesta. Opinnot syventävät tietojasi eri aihealueista ja esimerkiksi kirjanpidon opinnot eivät lähde liikkeelle perustiedoista, joten lähtökohtaisesti olet jo tehnyt päivittäistä kirjanpitoa ja ymmärrät kirjanpidon perusteet.

Opiskelu tapahtuu työn ohella, joten tutkinnon suorittaaksesi sinulla on oltava alan työ- tai harjoittelupaikka. Kehität ammattitaitoasi ja osoitat oman osaamisesi käytännön työtehtävissä, omalla työpaikallasi tutkinnon perusteissa edellytettyjen ammattitaitovaatimusten mukaan. Työpaikaltasi sinulle valitaan arvioija (työelämäarvioija), joka arvioi osaamistasi suullisesti ja kirjallisesti.

Mitä asioita tutkinnossa opiskellaan?

Liiketoiminnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Taloushallinnon osaamisalalla kaikki opiskelijat suorittavat yhden pakollisen tutkinnon osan ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa.

Klikkaamalla alla tutkinnon osaa pääset tarkastelemaan tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksia ja arvioinnin kriteerejä.

Valitse seuraavista tutkinnon osista kaksi:

Valinnaiset tutkinnon osat valitset sen mukaan, minkälaisissa työtehtävissä toimit ja minkälaisia tehtäviä pääset työpaikallasi tekemään oppiaksesi lisää.

Miten opiskelu tapahtuu käytännössä ja kauanko opinnot kestävät?

Käymme opintojen alussa yhdessä läpi osaamisesi, työtehtäväsi sekä kiinnostuksen kohteesi ja laadimme sinulle henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), jonka pohjalta lähdet viemään opintojasi eteenpäin.

Opintoihin liittyvä koulutus tapahtuu kokonaan verkko-opintoina. Lähiopetusta ei ole, joten voit osallistua koulutukseen asuinpaikastasi riippumatta. Verkko-opiskelumuodossa on tärkeää, että sinulla on hyvät  ajanhallinnan ja itsensä johtamisen taidot, jotta opintosi edistyvät.

Eri tutkinnon osien aihealueisiin liittyen järjestetään webinaareja ja niiden lisäksi opiskelet lisää tallennettujen verkkokoulutusten avulla yhteistyökumppanimme, Eduhousen verkkokoulutuspalvelussa. Tutkinnon suorittamista varten sinulle on valittu valitsemiisi tutkinnon osiin suositellut verkkokoulutukset (kurssikokonaisuudet), joita voit käydä läpi omassa tahdissasi. Kurssikokonaisuudet sisältävät kurssitestejä, joilla pääset testaamaan osaamisesi aiheeseen liittyen. Käytössäsi on myös sellaisiin tutkinnon osiin liittyvät kurssit, joita et varsinaisesti suorita tutkinnossasi, joten halutessasi voit hankkia osaamista myös muista aihepiireistä tarpeidesi mukaan.

Sinulla tulee olla työpaikallasi mahdollisuus tehdä monipuolisesti töitä valitsemiesi tutkinnon osien parissa, sillä työpaikkasi on tärkeä oppimisympäristö, jossa hankit tutkinnon edellyttämää osaamista käytännön tehtävissä. Näytöt suoritat koulutuksen edetessä, opintojen alussa tehdyn näyttösuunnitelman mukaisesti.

Koulutus kestää on noin 1 vuoden.

Klikkaa tästä Liiketoiminnan erikoisammattitutkintoon, jos olet jo toiminut muutaman vuoden taloushallinnon vaativissa asiantuntija- tai esimiestehtävissä.

Lue lisää ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista.

Koulutuksen sisältö uudistuu syksyllä 2022

Päivitämme nettisivuillemme tietoa syksyllä 2022 alkavan koulutuksen sisällön osalta kevään aikana. Syksyn koulutustarjontaan on tulossa erilaisia koulutuspolkuja mm. palkanlaskijalle, kirjanpitäjälle, HR-osaajalle ja yrittäjälle. Seuraa sivujamme ja hae sinulle parhaiten sopivaan koulutukseen! Hakuaika 2.8. – 14.9.2022.

Opiskelijavalinnoissa hakukriteerinä on työtehtävien soveltuvuus tutkintoon. Opiskelijavalinnoissa kiinnitetään huomiota myös hakijan aikaisempaan koulutukseen ja alan työkokemukseen. Otamme sinuun yhteyttä hakuajan päätyttyä ja keskustelemme mahdollisuudestasi suorittaa tutkinto. Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostitse.

Opiskelumuodot

Voit osallistua koulutukseen ja suorittaa tutkinnon ns. omaehtoisina opintoina tai solmimalla työnantajan kanssa oppisopimuksen. Molemmat opiskelumuodot edellyttävät työpaikkaa alan työtehtävien parissa.

Keskustele työnantajasi kanssa mahdollisuudesta aloittaa opinnot oppisopimuksella. Katso mitä oppisopimuskoulutus tarkoittaa

Lue mitä eroa on oppisopimuskoulutuksella ja omaehtoisilla opinnoilla

Yhteystiedot

Kysy lisää taloushallinnon opinnoista ja tulevista toteutuksista:

Minna Lähdeaho, koulutusasiantuntija | minna.lahdeaho@bc.fi | 044 775 6376
Tea Huikko, koulutuskoordinaattori | tea.huikko@bc.fi | 040 726 1255