Business College Helsinki

Datanomeille Drupal-oppia yritysyhteistyössä

Drupal-kurssi

Datanomiopiskelijoiden Drupal-kurssin yksi opettajista oli Roni Kantis.

Datanomiopiskelijoille järjestettiin muutaman perjantain kurssi Drupalista. Drupal on avoimen koodinjulkaisujärjestelmä. Kurssin vetivät Druid Oy:n asiantuntijat.

Idea yhteistyöprojektiin Druid Oy:n kanssa lähti liikkeelle siitä, että ensin meiltä valmistunut web-ohjelmoinnin datanomi Lauri Eskola hakeutui töihin Druidille.
– Sitten viime keväänä olimme koko web-ohjelmointiryhmän DP12S3A kanssa vierailemassa Drupal Camp – tapahtumassa. Ohjasin ryhmän opiskelijan menemään juttelemaan Druidin ständille työssäoppimisen suorittamisesta Druidilla, lehtori Juha Konttinen kertoo.

Opiskelija hoiti homman hienosti ja sai mahdollisuuden tehdä työssäoppimisjakson Druidilla. Hän on myös onnistunut myös to-jaksolla, hänet ollaan palkkaamassa Druidilla töihin työssäoppimisen jälkeen.

Molempia hyödyttävää yhteistyötä

Kun Juha oli työssäoppimiskäynnillä Druidilla, toimitusjohtaja Mika Suominen ehdotti heti tapaamisen aluksi, josko voisimme aloittaa jonkunlaisen yhteistyön heidän kanssaan. Druidin näkökulmasta tärkeimpänä motivaationa oli saada uusia oikealla asenteella varustettuja työntekijöitä taloon.

Meillä oppilaitoksena yhteistyössä kiinnosti paitsi työssäoppimisyhteistyö myös työelämäyhteistyön syventäminen, työelämälähtöisen oppimisen kehittäminen, Druidin käyttämät ketterän kehittämisen menetelmät ja uusien ajantasaisten web-kehittämisen välineet ja käytännöt.

Erinomaiset opettajat

Yhteistyöpalaverissa sovittiin, että DP13S3A-ryhmän web-ohjelmoinnin opiskelijoille (ja muille halukkaille) suunnitellaan ja toteutetaan Druidin väen vetämänä projekti, jossa opiskelijat toteuttavat web-palvelun samalla tavalla kuin millä Druidin omat työntekijät työprojektejaan toteuttavat. Projekti toteutettiin neljänä perjantaina, Juha Konttisen ja Miikka Merikannon oppituntipaikoilla.

– Menin kurssille, koska olen aina halukas oppimaan uusia asioita web-alalta. Kurssi oli todella hyvä ja opettavainen. Opettajat olivat mukavia ja osaavia, pitivät hienosti kaikki mukana, mutta käytiin kuitenkin asioita läpi hyvässä tahdissa, kertoo opiskelija Eetu Maukonen.

– Oppilaitoksen näkökulmasta projekti on onnistunut erinomaisesti ja odotamme innokkaasti, että voimme jatkaa yhteistyöstä Druidin kanssa myös jatkossa. Projekti konkretisoituu työssäoppimispaikkoina  lähiviikkoina. CTO / CMO / Drupal Architect Roni Kantiksen kanssa oli puhetta, että niille hyville to-paikkaa hakeville, jotka eivät mahdu Druidille to-jaksoa suorittamaan, pyritään löytämään hyvät paikat Ronin web development -alan kontaktien kautta, Juha Konttinen kertoo.

Yksi Druidilta työssäoppimispaikkaa hakeneista on Eetu Maukonen:
– Toivon mukaan pääsen heille hommiin, koska nautin Drupalin käytöstä ja haluaisin oppia lisää.

Drupal-kurssin koulutusaineistot näet täältä:

http://opiskelu.businesscollege.fi/konju/dpoh432-4/drupal-koulutusta/
http://opiskelu.businesscollege.fi/konju/dpoh432-4/drupal-koulutus-13-3-15-aineisto/
http://opiskelu.businesscollege.fi/konju/dpoh432-4/drupal-koulutuksen-aineisto-27-2-2015/
http://opiskelu.businesscollege.fi/konju/dpoh432-4/druid-koulutus-13-3-2015-materiaalit/

Teksti Juha Konttinen ja Kirsi Suni

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi