Business College Helsinki

Kaksoistutkinto-opiskelijamme Riku Korhonen mukana Taivas+Helvetti vol 2. kirjassa

Riku Korhonen. Kuvaaja Jussi Ratilainen

Riku Korhonen. Kuvaaja Jussi Ratilainen

Viime keväänä merkonomiopintonsa loppuun saanut Riku Korhonen on mukana Mika Mäkeläisen ja Karo Hämäläisen Taivas ja Helvetti vol. 2 Ilman toista ei ole toisen menestystä -kirjassa.
Asia paljastui vasta vähän ennen kirjan julkaisua

– Mika Mäkeläinen otti minuun yhteyttä. Olin ihmeissäni, hämmentynyt ja toki kiitollinen, kun minua pyydettiin mukaan.
– Tykkäsin todella paljon ensimmäisestä Taivas+Helvetti-kirjasta. Siinä oli hyvin erilaisia tarinoita, erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä, niin menestystä kuin epäonnistumistakin, Riku kertoo.

Riku on nuoresta iästään huolimatta jo menestynyt yrittäjä. Hän perusti NY Vuosi Yrittäjänä –opinnossa RikuCo-yrityksensä, jonka bisneksenä on retropelit. Rikun yritys voitti NY Uskalla Yrittää -finaalissa parhaan toisen asteen yrityksen palkinnon.

Riku sai Suomen voittonsa myötä kaksi hyvää mentoria;  DealDash-verkkokauppayrityksen perustajan William Wolframin (joka myös on T&H vol. 2 –kirjassa) ja Vuosi Yrittäjänä -alumni, Nordic Business Forumin Mikko Jaatisen.

Hän menestyi erinomaisesti myös Lontoossa järjestetyissä eurooppalaisten NY-yritysten kisoissa. Rikun yritys sai FedEx’s Access Award –palkinnon ja Riku henkilökohtaisesti The Alumni Leadership Award:n. FedEx:n palkinto tuli maailmanlaajuisen kaupankäynnin parhaasta ymmärryksestä. Kansainvälisen kaupan lisäksi palkinnossa painotettiin ympäristöystävällisyyttä.

Opinnon päätyttyä RikuCo:stä tuli oikea yritys, joka pyörii edelleen vinhaa vauhtia. Riku on myös perustanut kavereittensa kanssa MTRJ-palvelut Oy –yrityksen, joka tehtävänä on remontoida ja pistää parempaan kuosiin asuntoja. Tällä hetkellä yritys on vähän tauolla yhtiökumppanien intin takia.

Riku kiertää nyt erilaisissa tapahtumissa kertomassa omaa yrittäjän tarinaansa, siitä mikä sai hänet innostumaan. Näitä luentokeikkoja on riittänyt mukavasti. Tänä syksynä Riku myös osallistuu viimeisiin kirjoituksiin ja saa yo-tutkinnon suoritettua.

Olivatko opiskelut tässä? Opettaako seuraavaksi Elämän koulu?
– SLK Instituutin Yrittäjän ammattitutkintoa kiinnostaa, Riku kertoo.

Lue Mika Mäkeläisen haastattelu tästä

Maistiainen Rikun osuudesta Taivas+Helvetti Vol. 2 -kirjassa

 

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi