Business College Helsinki

Kansainvälistymisessä on kyseen vieraan kohtaamisesta

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston rehtori Antti Loukolalle oppilaitoksen kansainvälisyys ja opiskelijoiden kansainvälistyminen on tärkeää.

Rehtori Antti Loukolan selfie juhannuskokolla 2015.

Rehtori Antti Loukolan selfie juhannuskokolla 2015.

Oppilaitoksen sijainti pääkaupungissa ja oppilaitoksen monikulttuurisuus edellyttää, että kansainvälisyysaspekti on toiminnassamme vahvasti mukana. – Kaikki opiskelijamme tulee saada kansainvälistymisen piiriin opintojen alussa. Kansainvälistyminen ei ole vain kielten opiskelua, Antti Loukola sanoo. – Vaikka toimisi Suomessa eikä koskaan lähtisi täältä, jokainen kohtaa kuitenkin aina ulkomaalaisia.

Loukola näkee oppilaitoksen monikulttuurisuuden positiivisena asiana: – Monikulttuurinen oppilaitos pakottaa nuoren kohtaamaan sen maailman, joka ulkopuolella odottaa.

QBA palvelee laajemmin kuin omana ohjelmanaan

Loukola näkee englanninkielisen ylioppilaspohjaisen merkonomikoulutuksen (QBA) tärkeänä oppilaitokselle. Hänen mukaansa ohjelma palvelee pääkaupunkiseudun yhteiskuntaa. Hän toivoisi kansainvälisiä yrityksiä lisää yhteistyöhön QBA-ohjelman kanssa.

Antti Loukola myös toivoisi, että QBA:n opintoja opiskelisivat myös suomenkielisen koulutuksen opiskelijat. – QBA voitaisiin palastella niin, että olisi tietyt jaksot, joihin muutkin voisivat osallistua, Loukola suunnittelee.

Mitä nuorempana, sen parempi

Loukolan mielestä mitä nuorempana opiskelija osallistuu kansainväliseen toimintaan, sen parempi. – Kansainvälisyys ei saisi olla oppilaitoksessa vain turismia, Loukola sanoo. – Opiskelijoiden tulisi lähteä rohkeammin kaukomaille.

– Kansainvälisyydessä on oikeastaan kyse vieraan kohtaamisesta. Tärkeää on oppia jo nuorena yksityisellä tasolla oppia tuntemaan vieraan kulttuurin edustajia eikä vain luottaa median luomaan kuvaan.

Antti Loukolan mielestä moni murehtii turhaan kielitaitoaan eikä ota osaa kansainväliseen toimintaan: – Jokaisella on peruskielitaito, kielitaito on pienin murhe kansainvälistymisessä. Suurimman osa kielitaito riittää, pitäisi olla enemmän kielirohkeutta, Loukola muistuttaa. Hän kannustaa lukemaan englannin lisäksi vähän harvinaisempia kieliä.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi