Business College Helsinki

Käytännönläheinen opiskelu motivoi

irina_web

Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa voi opiskella englanninkielisen ylioppilaspohjaisen merkonomin tutkinnon (QBA) kahdessa vuodessa. Koulutus tarjoaa opiskelumahdollisuuden niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille opiskelijoille.

Irina Kolesnikova, 24, on venäläinen opiskelija, joka on tullut oppilaitokseemme opiskelemaan englanninkielisen merkonomin tutkinnon. Hän opiskelee liiketalouden ja hallinnon koulutusohjelmassa. Hän on kotoisin Saratovista, joka sijaitsee noin 800 kilometrin päässä Moskovasta. Suomessa hän arvostaa ystävällisiä ja kohteliaita ihmisiä, hyvää infrastruktuuria sekä kattavaa valtion sosiaalitukea. Hänen koulutushistoriansa sisältää opiskelun venäläisessä lukiossa sekä Saratov State Universityssä. Työkseen hän on tehnyt niin turistioppaan, johdon assistentin, myyjän kuin yrittäjän töitä.

Irina kuuli Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta poikaystävänsä ystävän kautta, joka oli opiskellut oppilaitoksessamme. Hän haki meille, sillä hän tiesi, että tarjoamme käytännönläheistä koulutusta. Hän valitsi liiketalouden ja hallinnon koulutusohjelman sillä: ”taloushallinto ei ole minun mieleeni ja haluan työssäni olla ihmisten parissa.” Hakuprosessi oli hänen mielestään yksinkertainen. Hänen täytyi vain täyttää lomakkeet, joissa kysytään henkilötiedot sekä kirjoittaa essee miksi haluaa juuri tähän oppilaitokseen. ”Pääsykoetilaisuus oli mielestäni miellyttävä”, hän jatkaa. Hänen tuli tehdä matematiikan tehtäväosio, englannin kielen testi sekä käydä läpi haastattelu.

Irinalla ei ollut ennakkoluuloja hakiessaan meille, mutta hän on opintojensa edetessä huomannut pitävänsä opiskeluprosessista vielä enemmän kuin odotti. Hän kokenut opiskelun mielekkääksi ja on tyytyväinen siihen, että opiskelun ohessa voi osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Hän on ottanut osaa seminaariin Saksassa sekä oppilaitoksessamme järjestettyyn kansainvälisyyspäivään. Ilmapiirimme on hänen mielestään ystävällinen ja lämmin. Hänen mielestään parasta opiskelussa ovat opettajat, jotka ovat helposti lähestyttäviä.

Irinan mielestä tärkeimpiä ominaisuuksia merkonomiksi opiskeltaessa on vastuuntuntoisuus ja halu oppia uutta. ”Suosittelen opintoja heille, jotka ovat kiinnostuneet liiketalouden opinnoista sekä niille, jotka ovat aikeissa perustaa oman yrityksen.” Hän kokee, että Suomen Liikemiesten Kauppaopisto on hyvä esimerkki teoreettisen ja käytännönläheisen opiskelun onnistuneesta yhdistelmästä.

Irina haluaa valmistua hyvin arvosanoin ja hän harkitsee myös jatko-opiskelua liiketalouden saralla. Hän haluaa tulevaisuudessa työskennellä joko asiakaspalvelussa tai markkinoinnin tehtävissä. Unelmana on perustaa tulevaisuudessa oma yritys, joka voisi olla esimerkiksi vaatekauppa raskaana oleville naisille. Hän haaveilee myös perustavansa vanhoilla päivillään ravintolan, jota hän pyörittäisi perheensä voimin.

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi