Business College Helsinki

Maapallo tutuksi kansainvälisessä toiminnassa

Suomen Liikemiesten Kauppaopiston kansainvälisyys on opiskelijavaihtoja, työssäoppimista, opiskelujaksoja ja seminaareja sekä paljon projekteja.

Vuonna 2014 oli 54 opiskelijaa yli 2 viikon jaksolla ulkomailta, näistä 1 vaihdossa oppilaitoksessa, 8 Saksassa seminaarissa ja 45 oli työssäoppimassa.

Vaihto-opiskelujaksoja on vuosittain 1-3, kestoltaan 1-2 kuukautta. Vaihto-opiskeluajan opiskelu ei mene hukkaan; merkonomi- ja datanomiopinnoissa tunnistetaan ja tunnustetaan, jos suorittaa ulkomailla jotain, mitä Suomen opinnoissa vaaditaan.

Kevätlukukaudella 2015 Suzhoussa Kiinassa on ollut työssäoppimassa 4 datanomiopiskelijaa ja 1 merkonomiopiskelija. Datanomiopiskelijat ovat olleet yhteistyöoppilaitoksen STP-IVT:n omassa pelialan yrityksessä. Merkonomiopiskelija on ollut henkilöstöhallinnon tehtävissä suomalaiskiinalaisessa yrityksellä.

Työssäoppimaan ulkomaille

Oppilaitoksellamme on hyvin laaja yhteistyöverkosto ulkomailla, mutta opiskelijan ulkomaanpaikan saaminen riippuu paljon myös siitä, mihin opiskelija haluaa, mitkä ovat hänen vaatimuksensa paikalle. Kv-koordinaattorit pyrkivät tarjoamaan mahdollisuuden lähteä ulkomaille mahdollisimman monelle.

Kun opiskelija lähtee ulkomaille työssäoppimaan, hän saa oppilaitokselta matka-apurahan, jonka suuruus vaihtelee kohteen mukaan. Sen on tarkoitus kattaa lentokulut. Lisäksi opiskelija voi hakea apurahaa oppilaitoksemme toiselta omistajalta Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiöltä. Apurahaa voi saada myös esim. Erasmukselta. Kv-koordinaattorit Marja Saarela (Business Campus) ja Aino Väänänen (ICT Campus) auttavat näissä asioissa.

Espanja on ollut suosituin kohdemaa jo usean vuoden ajan. Espanjassa oli vuonna 2014 kaikkinensa 11 työssäoppijaa. Espanjassa olleet opiskelijat ovat olleet hyvin erilaisissa yrityksissä työssäoppimassa; asianajotoimistossa, suomalaisessa lehdessä, kahviloissa, jne. Lukuvuonna 2014 yksi datanomiopiskelija oli koko lukuvuoden Espanjassa suorittamassa laajennettua työssäoppimista.

Seminaarista tuntumaa kansainvälisyyteen

Pohjoismaisessa vaihdossa on mukana Suomen lisäksi Färsaaret ja Norja. Pohjoismainen vaihto on tarkoitettu nimenomaan alaikäisille 1. vuoden opiskelijoille, siihen ei edes oteta yli 18-vuotiaita. Jokaisessa maassa järjestetään seminaari. Opiskelija lähtee kerran matkalle ja toimii kerran isäntänä. Oppilaitos maksaa matkan ja majoituksen, lisäksi lounas tarjotaan.

Pohjoismaisessa vaihdossa voi saada kipinän lähteä mukaan myös myöhemmin oppilaitoksen kansainväliseen toimintaan.

Saksan seminaari kesti viime syksynä ensimmäistä kertaa kaksi viikkoa. Opiskelija olivat ensin viikon Münchenissä ja sitten viikon Saarlandissa Neunkirchenissä. Reissussa oli 8 opiskelijaa. Lue Alexanderin tarina…

Työssäoppimiseen ja opiskeluvaihtoihin on yleensä pääsääntöisesti 18 vuoden ikäraja, mutta oppilaitoksemme seminaareihin osallistumiselle ei ole ikärajaa. Seminaarien kesto on yleensä noin viikon, Saksan seminaarin kaksi viikkoa.

Todistus kv-liiketoiminnan osaamisesta

Liiketalouden opiskelijoiden on mahdollista suorittaa opintojensa aina eurooppalaisen liiketoiminnan diplomi EBBD. Lue lisää EBBD:stä…

Henkilöstölle työvarjostusta

Henkilöstön on mahdollista lähteä viikon pituisille Job Shadowing -jaksoille ulkomaille. Viikon jakson aikana seurataan samanlaista tai samankaltaista työtä kuin oma työ.

Jatko-opintoihin Yhdysvaltoihin

Yhteistyöverkostomme kattaa maailmankartaston laidasta laitaan. Yhdysvalloissa Washingtonin osavaltiossa sijaitse yhteistyökoulumme Trinity Lutheran College (TLC) tarjoaa yhdelle opiskelijallemme jatko-opiskelumahdollisuutta. QBA-koulutuksessa ollut Riku Nikulin on lähdössä TLC:hen suorittamaan Bachelor-tutkintoa. Koulutukseen voi hakea säätiöltä apurahaa ja oppilaitos kustantaa yhdet edestakaiset lennot. Apurahaa voi hakea myös esim. Fullbrightilta ja Liikesivistysrahastolta. TLC:stä voi hakeutua jatkamaan maisteriopintoihin Californian Lutheran Universityyn. Alumnimme Aleksi Ojapelto on käynyt läpi tämän polun.

Yhteistyötä projekteissa

Oppilaitoksemme on mukana monissa kansainvälissä projekteissa joko koordinaattorina tai yhteistyökumppanina. Näiden projektien avulla pyörivät monet seminaarit, vaihdot ja työssäoppimiset. Lue lisää täältä

Lähde ulkomaille!

Ulkomaille lähtö kannattaa, lähdit sitten seminaariin, opiskelemaan tai työssäoppimaan. Siitä jää paljon käteen. Ulkomaanjakso avartaa maailmankuvaa, kasvattaa, auttaa kehittämään sosiaalisia taitoja ja rohkaisee. Kv-yhteistyössä mukanaolleiden on havaittu myös työllistyvän paremmin kuin muiden. Hyvä asenne auttaa ulkomailla; aina kaikki ei suju kuin valssi tai asunto ei ole ihan samanlainen kuin kotona. Ota yhteyttä oman kampuksesi kv-koordinaattoriin ja kuule lisää kansainvälisistä mahdollisuuksista!

Lue myös rehtorimme Antti Loukolan ajatuksia kansainvälisyydestä

Aino Väänänen ja Marja Saarela

Kv-koordinaattorimme Aino Väänänen Ja Marja Saarela

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi